• BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

Medical Point’ten Erbil’de bilgilendirme toplantısı düzenledi

31 Temmuz 2023, Pazartesi 11:10
31 Temmuz 2023, Pazartesi 11:10
Medical Point’ten Erbil’de bilgilendirme toplantısı düzenledi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Medical Point’ten Erbil’de bilgilendirme toplantısı düzenledi

Medical Point Gaziantep Hastanesi sağlık alanında ülkemizde olduğu gibi Kuzey Irak’ta da öncü olmaya devam ediyor
Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hayrullah Kubba’nın katkılarıyla bölgede ilk kez Medical Point Gaziantep Hastanesi’nde kurulan Gamma Knife Işın Cerrahisi ile ilgili Kuzey Irak’ın Erbil şehrinde bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Bölgede birçok alanda yeni merkezler kurarak ve birçok branşı halkın hizmetine sunan bu alanda da sağlık alanındaki kaliteyi yükselten Medical Point Gaziantep Hastanesi son olarak Gamma Knife Işın Cerrahisi Birimi’ni bölgeye kazandırarak radyo cerrahi tedavisiyle ilgili bilgilendirme toplantılarını yurt dışına taşıdı. Toplantıya Kuzey Irak’taki farklı şehirlerden birçok branşta doktor ve hastane yöneticileri katılırken Beyin Omurilik ve Sinir Cerrahisi ( Nöroşirurji) Uzmanı Prof. Dr. Aslan Güzel, hedeflerinin hekimleri, hastane yöneticilerini ve toplumu Gamma Knife Işın Cerrahisi alanında bilgilendirmek olduğunu vurguladı. Gamma Knife Işın Cerrahisi ile tümörlerde yüzde 95’e kadar başarı oranına ulaşabildiğini ifade eden Prof. Dr. Güzel, bu tedavi yönteminin uzun yıllardan beri uygulanan bir yöntem olduğuna dikkat çekerek, ışın cerrahisinin insanlara büyük faydası olduğunun altını çizdi.
“Hedefimiz hem hekimleri hem de toplumu bilgilendirmek”
Kuzey Irak’taki toplantıdaki hedeflerinin hem hekimleri hem de toplumu bilgilendirmek olduğunu ifade eden Medical Point Gaziantep Hastanesi Beyin, Omurilik ve Sinir Cerrahisi (Nöroşirurji) Uzmanı Prof. Dr. Aslan Güzel, “Bölgemizde Gamma Knife Işın Cerrahisi özellikle, Beyin Metastazları, Akustik Nöromalar, Trigeminal Nevralji, Hipofiz Adenomları, Menenjiomaların tedavilerinde kullanılan bu yöntemdir. Kuzey Irak’ın Erbil ve komşu illerdeki meslektaşlarımızı ve yöneticilerimizi de davet ederek bu toplantıyı gerçekleştirdik. Gamma Knife Işın Cerrahisi Birimi’mizde yüzlerce hastaya şifa olduk. Bu şekilde yurt dışından ve yurtdışından gelen hastalarımıza fayda sağladık. Gamma Knife Işın Cerrahisi hakkında da açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Güzel, “Gamma Knife Işın Cerrahisi yöntemiyle hastalara bir kez uygulanan baş kısmına çerçeve dediğimiz bir başlık takılıyor, MR, Tomografi ile görüntülenme sağlanıyor. Tekrar bu çerçeve ile birlikte çekilen filmle görüntüler örtüştürülerek cihaza konuyor. 15 dakikada tümörün durumuna göre 1 veya 1,5 saate kadar süren uygulamalar oluyor. Yöntem ameliyatsız olduğu için ve lokal anestezi uygulandığından hasta fazla ağrı hissetmiyor ve aynı gün taburcu olabiliyor. Bu yöntem ile tedavide yüzde 60 ile 80 yahut yüzde 90 ile 95’e varan başarı oranı yakalanıyor” ifadesinde bulundu.
‘’Sağlıkta öncüyüz’’
Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hayrullah Kubba ise, “Gamma Knife ile ilgili Erbil’de bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdik. Ulusal ve uluslararası arenada sağlık alanında Medical Point Hastaneler Grubu olarak her geçen gün birçok yeni merkezimize bir yenisini daha ekleyerek öncü olmaya devam ediyoruz. Hedefimiz; sadece ülkemizde değil uluslararası alanda da kaliteden ödün vermeden yeni merkezlerimizi hizmete açmaktır' diye konuştu.

Aşırı sıcaklar etkisini yitiriyor

HÜDA PAR’dan “Son Kale Aile” paneli: Aile hakemliği yargı sistemine kazandırılmalı

Gazze'de sağlık sistemi çöküşün eşiğinde

UAEA: Zaporijya Nükleer Santrali vuruldu

Yıldırım: "Evlilik namaz gibi, hac gibi ibadettir"

Somali'de şiddetli çatışmalar devam ediyor

Pakistan, Çin'den Z-10ME taarruz helikopterleri satın aldı

Davet ve Gençlik Hareketi'nin park etkinlikleri devam ediyor

Otobüs ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 1 ağır yaralı

Gazze'de can kaybı 60 bin 430'a ulaştı

Portekiz'de aşırı sıcaklar nedeniyle 264 ölüm

Ukrayna, Rus petrol tesislerine saldırdı

Şanlıurfa’da şiddetli yağış etkili oldu

HAMAS Gazze'deki siyonist esirin görüntüsünü paylaştı: israil hükümeti onları aç bırakmayı seçti

Rusya: ABD'nin denizaltıları uzun süredir kontrol altında

Uyuşturucu satmaktan araması bulunan şahıs yakalandı

"Asgari ücretlinin temel ihtiyaçlarını karşılaması artık mümkün değildir"

Eğitim Danışmanı Erol: YKS tercih süreci büyük bir ciddiyetle ele alınmalı

Mardin müze binasının kiliseye devredilmesine tepki!

Tekirdağ'da 1 kilogram sentetik uyuşturucu ele geçirildi

Siyonist çeteler Filistinlilere ait zeytin ağaçlarını söktü, tarım arazilerine zarar verdi

Pervari'de mera ıslah ve amenajman projesi hayata geçirildi

HAMAS'tan silahsızlanma iddialarına ilişkin açıklama: Söz konusu bile değil

BESO Başkanı Çiftçi'den esnafa dolandırıcılık uyarısı: Mail order yöntemiyle tuzağa düşmeyin

Yakıt yüklü tanker kontrolden çıktı, sürücünün refleksi facianın önüne geçti

Batmanlılardan "Çöp aktarma istasyonu" tepkisi: Bu proje buraya uygun değil

Siirt'te iki araç çarpıştı: Kazada ölen ya da yaralanan olmadı

İran, Nahid-2 uydusunu yerli fırlatıcıyla uzaya göndermeye hazırlanıyor

Siirt’te kayıp şahıs insansız hava aracı ile bulundu

Siirt’te maddi hasarlı trafik kazası: 1 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Aşırı sıcaklar etkisini yitiriyor

HÜDA PAR’dan “Son Kale Aile” paneli: Aile hakemliği yargı sistemine kazandırılmalı

Gazze'de sağlık sistemi çöküşün eşiğinde

UAEA: Zaporijya Nükleer Santrali vuruldu

Yıldırım: "Evlilik namaz gibi, hac gibi ibadettir"

Somali'de şiddetli çatışmalar devam ediyor

Pakistan, Çin'den Z-10ME taarruz helikopterleri satın aldı