• BIST 100

    16254,81%-2,38
  • DOLAR

    43,50% 0,02
  • EURO

    51,61% 0,04
  • GRAM ALTIN

    6470,70% -4,66
  • Ç. ALTIN

    11627,67% 0,00

​​​​​​​Memur-Sen: Aileyi korumak toplumsal ve kültürel bir sorumluluktur

13 Mart 2025, Perşembe 14:36
13 Mart 2025, Perşembe 14:36
​​​​​​​Memur-Sen: Aileyi korumak toplumsal ve kültürel bir sorumluluktur
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Aile yapısını hedef alan unsurlara karşı aile tanımlamasının ve başörtü özgürlüğünün anayasal güvenceye alınması talebiyle imza kampanyası başlatan Memur-Sen Kadınlar Komisyonu, çalışmanın startını yaptıkları basın açıklaması ile verdi.

Memur-Sen Kadınlar Komisyonu tarafından aile tanımlamasının ve başörtü özgürlüğünün anayasal güvenceye alınması talebiyle başlatılan imza kampanyası için Diyarbakır'da imza standı açıldı, basın açıklaması düzenlendi.

Merkez Sur ilçesi Hazreti Süleyman yerleşkesinde kurulan stand başında düzenlenen basın açıklamasını Diyarbakır Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Gurbet Sarısaban okudu.

İyi yetiştirilmiş bir neslin geleceğin teminatı olduğunu vurgulayan Sarıbasan, iyi yetişmiş bir neslin en önemli koşulunun ise iyi aileye sahip olmak olduğunu belirterek ailenin toplumun temel direği ve değerlerin taşıyıcısı olduğunun altını çizdi.

Geleceğin inşası için güçlü bir aile yapısına sahip olunması gerektiğini sözlerine ekleyen Sarıbasan, "Ailenin zayıfladığı bir ortamda ne kültürümüzü koruyabiliriz ne de millet olarak ayakta kalabiliriz ne de sağlam bir gelecekten bahsedebiliriz. Ne yazık ki aile yapımız bu günlerde, küresel sapkın ideolojilerin büyük tehdidi altındadır. Aile yapımızı hedefleyen uluslararası lobiler, birtakım sapkın anormallikleri özgürlük olarak sunmakta; sosyal medya, moda, dizi ve film sektörleri üzerinden aileyi zayıflatan kültürel operasyonlar yürütmektedir. Bazı medya kuruluşları ve sivil toplum örgütleri de, bu sapkınlıkları çıkarları doğrultusunda pazarlayarak lobilere destek olmaktadırlar. Bunların yanı sıra işsizlik, şiddet, bağımlılık gibi toplumsal sıkıntılar da ailemizi tehdit eden diğer unsurlardandır." dedi.

Sarıbasan, "Aileyi korumak, sadece bireysel bir mesele değil, toplumsal ve kültürel bir sorumluluktur. Aileyi savunmak, değerlerimizi yaşatmak ve nesillerimize aktarmak için zorunluluktur. Bu sebeple, Anayasa'nın 41. maddesine, “Aile, kadın ve erkekten oluşur. Aile ilişkisinin temeli evliliktir” cümlesinin eklenerek anayasal güvence verilmesi talebimizdir. Aile kurumunun sapkın ideolojilere karşı korunmasını ve ailenin tanımının, kadın, erkek ve çocuklardan oluşan bir yapı olarak kabul edilmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Başörtüsü özgürlüğünün de anayasal güvence alınması hususuna da değinen Sarıbasan, "Ayrıca, kadınlarımızın başörtüsü nedeniyle ayrımcılığa uğramaması için başörtüsü özgürlüğünün anayasal güvence altına alınmasını talep ediyoruz. Anayasa’nın 24. maddesinde gereken düzenlemenin yapılmasını istiyoruz. Ailemizi korumak ve başörtüsü özgürlüğünü güvence altına almak için Gazi Meclisimizi bir an önce harekete geçmeye çağırıyoruz. Memur-Sen olarak, aileyi korumak ve başörtüsü özgürlüğünün güvence altına alınması için başlattığımız imza kampanyasıyla diyoruz ki 'Anayasa değişsin, Aile korunsun.'" şeklinde konuştu.

Sarıbasan, "Yarınlarımızın korunması ve güvence altına alınabilmesi için bugünden harekete geçmeye ve kampanyamıza tüm halkımızı destek olmaya çağırıyoruz. Memur-Sen Genel Merkezimizin öncülüğünde tüm illerde kurulan stantlarımız kıymetli halkımızın duyarlılığına matuftur. Biz de ilimizde standımızla tüm vatandaşlarımızı imzalarını atmaya ve kampanyayı desteklemeye davet ediyoruz. Kampanyamıza www.imza.memursen.org.tr adresinden katılabilirsiniz." diye belirtti. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Mardin’de ev yangını: Evli çift hayatını kaybetti

İran'dan Washington'a sert uyarı: "Saldırı olursa karşılık hesap dışı olur"

İran, ABD ile olası görüşmelerin ayrıntılarını ve genel hatlarını gözden geçirdiğini açıkladı

Milletvekili Ramanlı'dan Berat Kandili mesajı

Yaban hayvanları için doğaya yem desteği

Mısır Sağlık Bakanlığı: Gazze'deki yaralılara tıbbi hizmet sunmak için 12 bin doktor ve 300 ambulans hazırlandı

Umut Kervanı’ndan Berat Kandili'nde ihtiyaç sahiplerine erzak desteği

Okullarda ikinci dönem heyecanı başladı

Batman, Genel Tarım Sayımı'nda Türkiye birincisi oldu

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu ilk toplantısını yaptı

Eğitim-öğretim yılı ikinci dönem tedbirler toplantısı gerçekleştirildi

Meteoroloji’den kuvvetli yağış uyarısı

Gaziantep'te trafik güvenliği için 10 bin reflektör dağıtılacak

Refah Sınır Kapısından yapılacak ilk geçişler için hazırlıklar sürüyor

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin'den Berat Kandili mesajı

Veri Analizi Okulu’nun 2. dönemi 4 Şubat’ta başlıyor

Molla Remzi Uçar: Beraat Gecesi tövbe ve dua ile değerlendirilmeli

Bursa’da okul çevrelerinde trafik denetimi

Malatya'da "büyükler baştâcı" olmaya devam ediyor

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Göçer’den Berat Gecesi mesajı

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz: Beraat Kandili mazlumların kurtuluşuna vesile olsun

Uzman Doktor Kadandır: Soğuk havalar hastalıkları artırıyor

Şanlıurfa’da 3 Şubat’ta birçok ilçede planlı elektrik kesintisi

Şanlıurfa’da iki hükümlü yakalandı

Siirt’te hız denetimleri sıkılaştı: Günde ortalama 40 sürücüye ceza

New York'ta soğuklar nedeniyle 14 kişi öldü

Uzmanlardan Uyarı: Soğuk Havalarda Hastalık Riski Artıyor

Pakistan'da sivillere yönelik saldırı sonrası düzenlenen operasyonlarda 145 militan öldürüldü

BATSO Başkanı Demir’den Berat Kandili Mesajı

Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan Berat Kandili mesajı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Mardin’de ev yangını: Evli çift hayatını kaybetti

İran'dan Washington'a sert uyarı: "Saldırı olursa karşılık hesap dışı olur"

İran, ABD ile olası görüşmelerin ayrıntılarını ve genel hatlarını gözden geçirdiğini açıkladı

Milletvekili Ramanlı'dan Berat Kandili mesajı

Yaban hayvanları için doğaya yem desteği

Mısır Sağlık Bakanlığı: Gazze'deki yaralılara tıbbi hizmet sunmak için 12 bin doktor ve 300 ambulans hazırlandı

Umut Kervanı’ndan Berat Kandili'nde ihtiyaç sahiplerine erzak desteği