• BIST 100

    9330,3%0,20
  • DOLAR

    39,39% 0,46
  • EURO

    45,72% 1,01
  • GRAM ALTIN

    4325,53% -0,05
  • Ç. ALTIN

    6972,78% -0,60
Memur-Sen Ankara İl Başkanı Öylek: Çifte vatandaşlarla ilgili kanun teklifinin oy birliğiyle geçmesini bekliyoruz
RÖPORTAJ
Tarih: 25.10.2024 14:13
Güncelleme: 25.10.2024 14:13
Kaynak: ILKHA
Memur-Sen Ankara İl Başkanı Öylek: Çifte vatandaşlarla ilgili kanun teklifinin oy birliğiyle geçmesini bekliyoruz
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Çifte vatandaşlarla ilgili kanun teklifi oy çokluğuyla değil, oy birliğiyle geçmesini beklediklerini söyleyen Memur-Sen Ankara İl Temsilcisi Nevzat Öylek, bir yıldan fazladır Gazze'de soykırım yapıldığına dikkat çekti.

siyonist işgalcilerin bir asırdan fazladır işgal altında tuttuğu Filistin topraklarındaki katliamları dur durak bilmiyor.

7 Ekim 2023 tarihinden bu yana özellikle Gazze ve tüm Filistin'de gerçekleştirilen soykırım devam ederken, kural tanımaz ve ahlaktan yoksun siyonist işgalciler Filistin ile birlikte şimdi de dünyanın gözü önünde Lübnan ve Suriye'ye de saldırıyor.

Filistin'de yaşanan zulümlere Memur-Sen Ankara İl Temsilcisi Nevzat Öylek, HÜDA PAR tarafından hazırlanan kanun teklifinin TBMM'de görüşülmesi yönündeki önergenin kabulünün ardından başlayan süreç ve siyonistlere karşı boykotun önemiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

"Filistin meselesinde hem insan hem Müslüman olmaktan kaynaklanan sorumluluklarımız var"

Öylek, "İnsanoğlunun değerlerini yitirdiği zaman ne kadar tehlikeli olduğunun eti kemiğe bürünmüş hali bugün yaşadıklarımız. Maalesef israil bir değer tanımadan tarihte eşi görülmemiş bir soykırımı dünyanın gözü önünde gerçekleştiriyor. Dünyada bu soykırımdan rahatsız olanlar güçleri yetmediği için, gücü yetenler ise, soykırımı yapan katil israilin güdümünde oldukları için soykırım devam ediyor. Dünya büyük bir imtihan yaşıyor. Hepimiz bu imtihanı yaşıyoruz. Filistin'de bu yaşananlar aslında Filistin'in sorunu değil, dünyanın gidişatıyla ilgili ne kadar tehlikeli bir noktaya gittiğiyle ilgili hepimizi kaygılandırması gereken bir noktaya geldi. Bütün dünyanın sorumluluğu var. Bizim de hem insan hem Müslüman olmaktan kaynaklanan sorumluluklarımız var." dedi. 

"Aldığımız bir boykotlu ürünle soykırımın ortağı oluyoruz"

İşgalci siyonist rejimi destekleyen firmaların ürünlerinin kararlı ve devamlı bir şekilde boykot edilmesine ilişkin konuşan Öylek, şunları aktardı:

"Boykot aslında bilinçli bir tüketici olmanın önemli boyutlarından bir tanesidir. Boykot edilmesi gereken firmalar sadece ticari bir kuruluş değil, bunu biliyoruz ve görüyoruz. Düşünün bir ilaç firması soykırımları gerçekleştiren ülkenin bayrağını kendi firmasının bayrağının yanına asabiliyor. Başka bir ticari kuruluş görünümlü terör destekçisi karının bir kısmını israil ordusunun modernizasyonu için gönderebiliyor. Bunları terör örgütünün birer uzantısı olarak görmek lazım. Aldığımız bir deterjanla, bir gıda ürünüyle soykırımı gerçekleştiren terör örgütlerini destekleyen firmalara destek olarak soykırımın ortağı oluyoruz. Bunu dalga dalga yaymak lazım. Sadece Türkiye'de değil, bütün dünyada soykırımı destekleyenlere ilişkin bir tepki var. Türkiye birçok konuda olduğu gibi boykot ile ilgili de dünyada yürütülen mücadelenin öncüsü olmalı. İyi bir noktaya doğru gittiğimizi düşünüyoruz ama halen kat etmemiz gereken çok mesafe var."

"Türkiye'nin soykırıma katılan çifte vatandaşlarla ilgili kararla dünya kamuoyuna önemli bir mesaj olacaktır"

28 Aralık 2023 tarihinde HÜDA PAR, işgal rejiminin Gazze'de sürdürdüğü katliamlara Türkiye'den giderek destek veren çifte vatandaşların, vatandaşlıklarının düşürülmesi ve mal varlıklarına el konulması yönündeki yasa tasarısı Meclis tatile girmeden görüşülmesi, oy çoğunluğuyla kabul edilmiş ancak üç ay önce kabul edilen tasarı TBMM gündemine henüz alınmış değil.

Bu konuyla ilgili de konuşan Öylek, "Türkiye Büyük Millet Meclisi, millet iradesinin tecelligahı orada oy çokluğuyla değil, oy birliğiyle bu katliama doğrudan ya da dolaylı destek verenlerle ilgili bir müeyyidenin çıkması ve bir düzenleme yapılması, bu yönde atılacak bir adım Türkiye'nin dünya kamuoyuna vereceği önemli bir mesaj olacaktır. Bu güçlü mesajı vermesi için bütün siyasi partilerin diğer görüş ve fikir ayrılıklarını bir tarafa bırakarak ortak hareket etmeleri ve dünyaya bu mesajı vermeleri gerekiyor. Siyasilerimizden bunu bekliyoruz." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

İran en büyük ve en yoğun füze saldırısına hazırlanıyor: Tel Aviv'i boşaltın!

Vali Yavuz: Gazze'de çocuklar dünyanın gözü önünde katledilmektedir

MASKİ'ye personel alımı kura çekimi ile yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kabadayılık taslayan israil kendi varlığını ve geleceğini riske atıyor

HÜDA PAR'dan Meclis Başkanı Kurtulmuş'a tebrik ziyareti

Siyonist işgalciler İran devlet televizyonunu vurdu

Pezeşkiyan: ABD, siyonist rejimi dizginlemezse daha acı karşılık vereceğiz

Bingöl’de orman yangını

Örtü yangınında 2 ev küle döndü

Bingöl’de göçmen kaçakçılığı operasyonu

Adana’da trafik denetimlerinde 10 bin 789 sürücüye ceza kesildi

İran: Bu gece israil'i daha sert vuracağız

Gazze'deki direniş, işgal kuvvetlerini etkisiz hale getirdi

Bolu'da ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Kabine toplandı

Mardin’de 11’inci kattan düşen üniversite öğrencisi hayatını kaybetti

Araması bulunan FETÖ üyesi yakalandı

Yoğun stres, "kırık kalp" sendromuna neden oluyor

Son 30 yılın en büyük altyapı hamlesi

Prof. Dr. Vasfi Aşur: Gazze için uluslararası yardım girişimleri ümmet bilincini yeniden canlandırmakta

Wutip Tayfunu'nun yol açtığı selde 6 ölü, 1 kayıp

İran Dışişleri Bakanı, Japon mevkidaşıyla görüştü

Trump’tan kapsamlı sınır dışı talimatı

Kongo'da sel ve toprak kaymaları: 29 ölü

Bingöl'de Gazze için anlamlı etkinlik

Ağrı'da fırıncılar zam talepleri kabul edilmeyince marketlere ekmek satışını durdurdu

Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

Rusya 6 binden fazla askerin cenazesini Ukrayna'ya teslim etti

TOKİ şantiyesinde korkutan yangın

Bingöl'de tarihi eser operasyonu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İran en büyük ve en yoğun füze saldırısına hazırlanıyor: Tel Aviv'i boşaltın!

Vali Yavuz: Gazze'de çocuklar dünyanın gözü önünde katledilmektedir

MASKİ'ye personel alımı kura çekimi ile yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kabadayılık taslayan israil kendi varlığını ve geleceğini riske atıyor

HÜDA PAR'dan Meclis Başkanı Kurtulmuş'a tebrik ziyareti

Siyonist işgalciler İran devlet televizyonunu vurdu

Pezeşkiyan: ABD, siyonist rejimi dizginlemezse daha acı karşılık vereceğiz