• BIST 100

    10971,52%1,24
  • DOLAR

    42,04% 0,21
  • EURO

    48,49% -0,29
  • GRAM ALTIN

    5388,39% -0,76
  • Ç. ALTIN

    9047,60% 0,46

Memur-Sen: DEM'li Belediyeler 532 işçiyi daha işten çıkarmaya hazırlanmış

04 Aralık 2024, Çarşamba 15:21
04 Aralık 2024, Çarşamba 15:21
Memur-Sen: DEM
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere kentteki DEM'li belediyeler, işten çıkardığı 778 işçinin ardından 532 kişiyi daha işten çıkarmaya yönelik taraflara tebligat gönderdi.

Diyarbakır'da yaşanan işten çıkarma uygulamalarıyla ilgili basın açıklaması yapan Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanlığı, yürütülen sürecin ideolojik olduğuna dikkat çekerek konuyla ilgili hukuki süreci başlattıklarını kaydetti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde işten çıkarılan işçilerin başlattığı nöbet çadırında yapılan başın açıklamasını Memur-Sen İl Başkanı Ramazan Tekdemir okudu.

"478 Sözleşmeli personel için ayrı bir kıyım dalgası için yeni bir hazırlığa girişilmiş durumda"

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önündeki eylemin 161'inci gününde olduklarını belirten Tekdemir, "DEM’li Belediye yönetimleri tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkarılan, iş güvenceleri ellerinden alınan işçi kardeşlerimizin sayısı 778’e ulaştı.  Bununla yetinmeyen DEM’li Belediyeler kıyımın yönünü sözleşmeli personellere de çevirerek 330’u Büyükşehir Belediyesi olmak üzere 532 kişiye işten çıkarılma tebligatlarını ulaştırmış oldu. 478 Sözleşmeli personel için ayrı bir kıyım dalgası için yeni bir hazırlığa girişilmiş durumda." dedi.

Dün 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde DEM’li yöneticilerin engelli bir vatandaşı işten çıkardıklarını kaydeden Tekdemir, belediyelerin işçi çıkarmayla ilgili öne sürdükleri iddialara yer vererek şunları söyledi:

"Kimi zaman tasarruf tedbirlerini öne sürerek, kimi zaman ilgili unvan ve pozisyonda ihtiyaç kalmadığını bildirerek işçi ve memur kıyımı yapanlar yüklü miktarda her pozisyona katalog alım yaparak gülünç bir çelişkiye düşmektedirler. Büyük mağduriyetlere dönüştürülen toplu işten çıkarmalar ve toplu yeni alımlar açık bir biçimde gösteriyor ki, DEM partili belediyeler bu halkın belirli bir kesimine karşı husumet gözetmekte, ideolojik ve stratejik hedefle hareket etmektedir."

"Emek gücüne yönelik talan siyaseti hizmetlerin aksamasına neden olmaktadır"

"DEM’li yöneticilerin nitelikli emek gü­cüne yönelik talan siyaseti hizmetlerin aksamasına, imkanların yerinde kullanılamamasına, halkımızın belediye hizmetlerinden yeterince faydalanamamasına neden olmaktadır" diyerek konuşmasını sürdüren Tekdemir, "Bizler Memur-Sen ve HAK-İŞ bileşenleri olarak haksız ve hukuksuz uygulamalar karşısında ve emek dayanışmasının yanında yer almaya devam edeceğiz. İdeolojik saiklerle yapılan bu zulüm karşısında sapsarı kesilen bağdaşık sözde emek örgütlerinin sessiz bir tutum içinde onayladığı bu duruma en güçlü itirazlarımızı yapmaya, hukuku işletmeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Tekdemir, "Dilinden emek, emekçi, demokrasi, işçi hakları, insan hakları kavramlarını pelesenk edenlerin seçim sonrası makyajsız yüzlerle oluşturdukları mağduriyetler emekçilerin hayatlarını kararttı. Emeğe saygı dedikleri; emeğe kıyım, emekçiye kaygıdan başka bir şey olmadı. Sözde işçi haklarını savunanlar sürgünler, mobbingler, sendika değiştirme baskıları, işten çıkarmalarla emekçiye en büyük dramı yaşattılar. Alın terini ideolojilere, siyasi görüşlere kurban edilecek kadar ucuz görenler gün gelir yaptıklarının hesabını bu halkın vicdanlarından yükselen itirazlarla ödemek durumunda kalırlar. Hukuki süreçlerini başlattığımız işçi kardeşlerimizin uğradıkları haksızlıkların en kısa sürede yargı eliyle giderileceğine canı gönülden inanıyoruz." diye belirtti. (İLKHA)

Pentagon'dan Ukrayna'ya Tomahawk onayı

Dışişleri Bakanı Fidan, Karadağ Dışişleri Bakanı İbrahimovic ile görüştü

Mardin’de hasta vakasına giden ambulans otomobille çarpıştı

Vietnam'da sel felaketinde ölü sayısı 28'e yükseldi

İBB uygulamasındaki veri sızıntısı soruşturması: 4 tutuklama

Mardin’de tıra arkadan çarpan kamyon sürücüsü hayatını kaybetti

Rus petrolü tartışması yeniden alevlendi

Ağrı'da tırlarda 761 kilo uyuşturucu maddesi ele geçirildi

ABD medyası: Venezuela, Rusya’dan acil askeri destek istedi

Hollanda'da yolcu treni hemzemin geçitte kalan tır'a çarptı: 5 yaralı

ABD ile Hindistan arasında savunma iş birliği anlaşması

Rusya: Ukrayna'da 7 yer ele geçirildi

DSÖ'den M çiçeği virüsü için küresel salgın uyarısı

Hollanda'da kesin seçim sonuçları açıklandı

Rus Oreşnik hipersonik füzeleri Belarus'a konuşlandırılıyor

Kamyonet ile elektrikli bisiklet çarpıştı: 2 yaralı

Rusya'dan Avrupa temsilcilerine ülkeye giriş yasağı

Uçakta ani irtifa kaybı sonrası yolcular hastaneye kaldırıldı

Baltık Denizi'nde gerilim artıyor

“Bir Şefkat Haresi Projesi" kapsamında öğretmenlere “İyi Oluşu Güçlendirme” eğitimi verildi

Babasının kullandığı tırı'n altında kalan bebek hayatını kaybetti

Malatya'da bir şahıs iş yerinde ölü bulundu

Gaziantepli hayırseverden 4 yeni sağlık tesisi

Yavuz: İslam dünyası bilgiyle, bilimle, teknolojiyle bağını güçlendirmeli

Tespih ustası Şahin: Tespih sadece bir aksesuar değil; zikir, sabır ve dostluk sembolüdür

Mersin’de 2025 Yılı 4. Dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı

Konya’da Şehit Burak Aydoğan Caddesi yeniden trafiğe açıldı

Konya’da direğe çarpan araçtaki sürücü hayatını kaybetti

Antalya’da aranan şahıslara yönelik operasyon

Mardin’de 8 uzun namlulu silah ele geçirildi: 2 gözaltı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Pentagon'dan Ukrayna'ya Tomahawk onayı

Dışişleri Bakanı Fidan, Karadağ Dışişleri Bakanı İbrahimovic ile görüştü

Mardin’de hasta vakasına giden ambulans otomobille çarpıştı

Vietnam'da sel felaketinde ölü sayısı 28'e yükseldi

İBB uygulamasındaki veri sızıntısı soruşturması: 4 tutuklama

Mardin’de tıra arkadan çarpan kamyon sürücüsü hayatını kaybetti

Rus petrolü tartışması yeniden alevlendi