GÜNDEM 4.12.2024 15:21:02 0

Memur-Sen: DEM'li Belediyeler 532 işçiyi daha işten çıkarmaya hazırlanmış

Memur-Sen: DEM
Haberi Sesli Oku

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere kentteki DEM'li belediyeler, işten çıkardığı 778 işçinin ardından 532 kişiyi daha işten çıkarmaya yönelik taraflara tebligat gönderdi.

Diyarbakır'da yaşanan işten çıkarma uygulamalarıyla ilgili basın açıklaması yapan Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanlığı, yürütülen sürecin ideolojik olduğuna dikkat çekerek konuyla ilgili hukuki süreci başlattıklarını kaydetti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde işten çıkarılan işçilerin başlattığı nöbet çadırında yapılan başın açıklamasını Memur-Sen İl Başkanı Ramazan Tekdemir okudu.

"478 Sözleşmeli personel için ayrı bir kıyım dalgası için yeni bir hazırlığa girişilmiş durumda"

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önündeki eylemin 161'inci gününde olduklarını belirten Tekdemir, "DEM’li Belediye yönetimleri tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkarılan, iş güvenceleri ellerinden alınan işçi kardeşlerimizin sayısı 778’e ulaştı.  Bununla yetinmeyen DEM’li Belediyeler kıyımın yönünü sözleşmeli personellere de çevirerek 330’u Büyükşehir Belediyesi olmak üzere 532 kişiye işten çıkarılma tebligatlarını ulaştırmış oldu. 478 Sözleşmeli personel için ayrı bir kıyım dalgası için yeni bir hazırlığa girişilmiş durumda." dedi.

Dün 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde DEM’li yöneticilerin engelli bir vatandaşı işten çıkardıklarını kaydeden Tekdemir, belediyelerin işçi çıkarmayla ilgili öne sürdükleri iddialara yer vererek şunları söyledi:

"Kimi zaman tasarruf tedbirlerini öne sürerek, kimi zaman ilgili unvan ve pozisyonda ihtiyaç kalmadığını bildirerek işçi ve memur kıyımı yapanlar yüklü miktarda her pozisyona katalog alım yaparak gülünç bir çelişkiye düşmektedirler. Büyük mağduriyetlere dönüştürülen toplu işten çıkarmalar ve toplu yeni alımlar açık bir biçimde gösteriyor ki, DEM partili belediyeler bu halkın belirli bir kesimine karşı husumet gözetmekte, ideolojik ve stratejik hedefle hareket etmektedir."

"Emek gücüne yönelik talan siyaseti hizmetlerin aksamasına neden olmaktadır"

"DEM’li yöneticilerin nitelikli emek gü­cüne yönelik talan siyaseti hizmetlerin aksamasına, imkanların yerinde kullanılamamasına, halkımızın belediye hizmetlerinden yeterince faydalanamamasına neden olmaktadır" diyerek konuşmasını sürdüren Tekdemir, "Bizler Memur-Sen ve HAK-İŞ bileşenleri olarak haksız ve hukuksuz uygulamalar karşısında ve emek dayanışmasının yanında yer almaya devam edeceğiz. İdeolojik saiklerle yapılan bu zulüm karşısında sapsarı kesilen bağdaşık sözde emek örgütlerinin sessiz bir tutum içinde onayladığı bu duruma en güçlü itirazlarımızı yapmaya, hukuku işletmeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Tekdemir, "Dilinden emek, emekçi, demokrasi, işçi hakları, insan hakları kavramlarını pelesenk edenlerin seçim sonrası makyajsız yüzlerle oluşturdukları mağduriyetler emekçilerin hayatlarını kararttı. Emeğe saygı dedikleri; emeğe kıyım, emekçiye kaygıdan başka bir şey olmadı. Sözde işçi haklarını savunanlar sürgünler, mobbingler, sendika değiştirme baskıları, işten çıkarmalarla emekçiye en büyük dramı yaşattılar. Alın terini ideolojilere, siyasi görüşlere kurban edilecek kadar ucuz görenler gün gelir yaptıklarının hesabını bu halkın vicdanlarından yükselen itirazlarla ödemek durumunda kalırlar. Hukuki süreçlerini başlattığımız işçi kardeşlerimizin uğradıkları haksızlıkların en kısa sürede yargı eliyle giderileceğine canı gönülden inanıyoruz." diye belirtti. (İLKHA)

Narin Güran cinayeti davası 30 Mayıs'a ertelendi

SGK: Bazı mesleklerde yıpranma payı geçerli olmayacak

Özgürlük Filosu Koalisyonu: Gazze'ye yardım taşıyan geminin vurulması açık bir savaş suçudur

Afganistan heyelan: 20 ev yıkıldı

HAMAS: Özgürlük Gemisi'ne saldırı, siyonist rejimin devlet terörüdür

Savunma ihracatında yüzde 54 artışla yeni zirve

Bingöllü öğrenci, matematik olimpiyatlarında bronz madalya kazandı

İşgal çetesi Beyt Lahiya’da katliam yaptı: Çok sayıda şehid ve yaralı var

Türkiye'nin ham çelik üretimi geriledi

İslami Cihad: Özgürlük Gemisi’ne yapılan saldırı insanlığın aşağılanmasının yeni göstergesi

Uluslararası Af Örgütü: israil Gazze'de soykırım suçunu işliyor

Nefsi ve nesli ifsat eden büyük günah: Zina

Doç. Dr. Field: Şefkat ve kabul stresi azaltıyor!

Gaziantep'te araması bulunan 811 kişi yakalandı

Çil: Gündüz kuşağı adı altında yapılan yayınlar, aile kurumunu zedelemektedir

Bakan Bolat: Nisan ayı dış ticaret açığı yüzde 21,7 arttı

Filistinli çocukların çınarı İstanbul'da yeşeriyor

Mardin’de tonlarca saman balyası yandı

Nablus’ta Filistinli bir genç daha şehit edildi, cenazesi alıkonuldu

Yapıcıoğlu: Sadece maddi destek vererek aile kurumunu koruyamazsınız

Ukrayna'dan pazara saldırı: 7 ölü

Rekabet Kurulu'ndan Erikli ve Pınar Su’ya 26 milyon liralık ceza

HÜDA PAR'dan inşaat işçilerine ziyaret: Emekçiler vergi yükünden kurtarılmalı

Gaziantep Umut Kervanı'ndan ihtiyaç sahipleri için açılan kermese davet

Avrupa Yetim Eli, 30 ülkede kurban organizasyonu gerçekleştirecek

Otomobiller kafa kafaya çarpıştı: 2 ölü, 2 yaralı

İzinsiz kazı yapan şahıslar gözaltına alındı

Kapıkule Sınır Kapısı'nda 87 kilo uyuşturucu ele geçirildi

Dünyanın en büyük batarya ile çalışan gemisi hizmete sunuldu

Kaçak avcılık operasyonunda 164 bin TL ceza kesildi

Yükleniyor