• BIST 100

    9311,88%-2,19
  • DOLAR

    38,85% -0,32
  • EURO

    44,87% -0,99
  • GRAM ALTIN

    4344,50% 1,44
  • Ç. ALTIN

    6989,75% 1,74
Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Tekdemir: CHP, geçmişiyle uyumlu siyaset güden bir partidir
GÜNDEM
Tarih: 21.11.2024 16:35
Güncelleme: 21.11.2024 16:35
Kaynak: ILKHA
Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Tekdemir: CHP, geçmişiyle uyumlu siyaset güden bir partidir
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

CHP'nin tarihsel olarak inançlı kesimlere karşı uyguladığı baskıcı politikalarını hatırlatan Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Ramazan Tekdemir, laikliği bir sosyal mühendislik aracı olarak kullananların, halkın değerleriyle uyumsuz bir siyaset güttüğünü s

Son günlerde tartışma konusu olan laiklik kavramı, toplum içinde bir araca dönüştürüldüğü ve özellikle CHP'nin bu konuyu tekrar gündeme taşımasının, partinin geçmişteki baskıcı politikalarından bir kesittir.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in laiklik çıkışının üzerine yaptığı açıklamalarına destek veren Tekdemir, CHP'nin geçmişteki zulüm dolu tutumunu günümüze taşımaya çalıştığını ifade ederek laikliği bir baskı aracı olarak kullandığını ve toplumsal değerlerle barışmadığını belirtti.

"Laiklik yorumuyla inançlı kesimlere karşı çok yoğun kampanyalar başlatıldı"

Laiklik tartışmaları ekseninde ve tehdit dili etrafında yıllarca politik söylemler geliştirenler ve laikliğin kavramsal çerçevesine yerli biçimler vererek bunu zulüm aracına dönüştürdüklerini söyleyen Tekdemir, "Siyasal rejimi, devleti ve bürokratik yapıyı vatandaşın düşünce ve inanç hürriyetine karşı hem tahammülsüz hem de çeşitliliği reddeden bir yerde konumlandırdılar. Toplumu ve değerlerini laiklik üzerinden dizayn etmeye çalıştılar. Laikliği bir tür sosyal mühendislik projesi olarak da kullanışlı bir aparata dönüştürdüler. Evrensel anlamıyla ilişkisi tamamen kopuk, seküler ve İslam karşıtı bir işlev yüklenmiş. Laiklik yorumuyla inançlı kesimlere karşı çok yoğun kampanyalar başlatıldı." şeklinde konuştu.

"CHP inançlı kesimlerin ibadet alanlarını yasaklayan, tekke ve zaviyeleri kapatan bir tarihin aktörüdür"

Son tartışmalar ekseninde CHP'nin takındığı tavra yabancı olmadıklarını vurgulayan Tekdemir, "CHP, tek parti döneminde zulüm partisiydi. CHP; inançlı kesimlerin ibadet alanlarını yasaklayan ve yaşam alanlarına müdahalede bulunan, camileri ahıra dönüştüren, tekke ve zaviyeleri kapatan bir tarihin aktörüdür. Dolayısıyla CHP'nin tekrardan laiklikle ilgili tartışmalarının gündeme getirilmesine de yabancı değiliz. 28 Şubat'ta on binlerce kamu çalışanı mağdur edildi, binlerce öğrencinin eğitim hayatına son verildi, bu ülkede ikna mekanizmaları kuruldu. Tabi laikçi elitlerin bir iktidar aracı olarak kurguladığı 'laiklikliğin elden gittiği' korkusu üzerinden özellikle o dönemlerde siyasal iktidarlara balans ayarı yapıldı, hükümetler düşürüldü, atanmışların seçilmişleri yönettiği süreçler yaşandı." ifadelerini kullandı.

"Milli Eğitim Bakanı'mıza yönelik eleştirilerin halen aynı özlemi taşıdıklarını belli ettiriyorlar"

Tekdemir, "Bu utanç verici süreçlerin tarihin hafıza rafından çıkarmaya dönük hamlelerden biri, Milli Eğitim Bakanı'mıza yönelik eleştirilerle ortaya çıktı. Hayra alamet olmayan eski Türkiye özlemiyle somutlaşan heves sahiplerine ait söylemlerdi, faydasız ve hayırsız bağrışlardır. Çünkü biz hiçbir şekilde CHP'nin kodlarının bu ülkenin toplumsal değerleriyle ve manevi birikimiyle örtüşeceğine ve barışacağına gerçekten de inanmıyoruz. Çünkü her fırsatta bizi yanıltmayan çıkışları, din ve inanç alerjisi üzerinden kendi durumlarını tekrar tekrar güncelliyorlar. Dolayısıyla CHP, geçmişiyle halen uyumlu siyaset güden bir partidir. Milli Eğitim Bakanı'mıza yönelik eleştirilerin odağına çıkardıkları meselelerde de yine halen aynı özlemi taşıdıklarını belli ettiriyorlar." dedi. (İLKHA)

Yeşilyurt'ta yollar yenileniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ve Putin ile görüştü

Gazze'de şehit sayısı 55 bin 400'ü aştı

MTB Başkanı Özcan: Malatya 750 milyon doların üzerinde ekonomik kayıp yaşadı

Necara Aşireti bayramlaşma için Şanlıurfa'da bir araya geldi

Kabine bugün toplanıyor: Gündemde İran–siyonist rejim çatışması var

Gazze'de katliam devam ediyor: 20 şehit

Ülkenin kuzey ve doğusunda yağış bekleniyor

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Kimse bizi nükleer enerji programından mahrum edemez

Döviz kurları haftaya nasıl başladı?

Gram altında yeni rekor

18 İlde DAİŞ operasyonu: 39 şüpheli gözaltına alındı

Batman'da uyuşturucu operasyonu: 5 kilo skunk ele geçirildi

Siyonist Katz'tan Tahran halkına tehdit: Yakında bedel ödeyecekler

Uzman Psikologdan velilere uyarı: Tatilde kontrolsüz teknoloji kullanımı çocuklarda tehlike oluşturur

Afrika Birliği'nden Fildişi Sahili'ne seçim desteği

İran'da Mossad casusu asıldı

İran, siyonistlere ait gelişmiş bir insansız hava aracını düşürdü

İran'dan siyonist rejime yoğun füze saldırısı: 8 ölü, 287 yaralı

Gaziantepliler: Gazze için atılan her adım değerli, saflar netleşmeli

Siyonist rejimden Batı Şeria'da ev baskınları

İşgalciler, Gazze'de iletişim hizmetlerini yeniden kesti

Ücretli çalışan sayısı 15 milyon 658 bine yükseldi

Toplam ciro endeksi nisanda arttı

Ticaret ve perakende satış hacmi arttı

İran parlamentosu yeni maliye bakanını onayladı

Haziran ayı SED ödemeleri ailelerin hesaplarına yatırıldı

Prof. Dr. Akpolat: Sigara, göz sağlığını tehdit eden ciddi bir risk faktörüdür

İşgal rejiminin İran'a fırlattığı füzelerin imha edilmesi Ağrı'dan görüntülendi

Bingöl’de “MARCH TO GAZA” yürüyüşü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Yeşilyurt'ta yollar yenileniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ve Putin ile görüştü

Gazze'de şehit sayısı 55 bin 400'ü aştı

MTB Başkanı Özcan: Malatya 750 milyon doların üzerinde ekonomik kayıp yaşadı

Necara Aşireti bayramlaşma için Şanlıurfa'da bir araya geldi

Kabine bugün toplanıyor: Gündemde İran–siyonist rejim çatışması var

Gazze'de katliam devam ediyor: 20 şehit