• BIST 100

    15120,77%-0,14
  • DOLAR

    43,18% 0,04
  • EURO

    50,35% 0,17
  • GRAM ALTIN

    6401,05% -0,45
  • Ç. ALTIN

    10370,94% 0,00

Memurlar için yeni dönem başlıyor! Kamuda devrim gibi yenilik

29 Haziran 2021, Salı 09:18
29 Haziran 2021, Salı 09:18
Memurlar için yeni dönem başlıyor! Kamuda devrim gibi yenilik
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Memurlar için yeni dönem başlıyor! Kamuda devrim gibi yenilik

Türkiye, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçtikten sonra kamu yönetimi sisteminde ve kamu personel rejiminde de önemli değişiklikler yaşanmaya başlandı. Hükümette yaşanan hızlı ve etkin karar alma süreçleri ile dinamik yapı kamunun tüm birimlerine böylece aktarılmış olacak. Bu yönde devrim niteliğinde değişiklikler de bir bir hayata geçiriliyor. Bunlardan birisi de Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi oldu. Daha önce Başbakanlık sisteminde bulunan Devlet Personel Başkanlığı'nın kapanması ile İnsan Kaynakları Ofisi'nin önemi de bir kez daha artmış oldu.

Bu ofisle ilgili kararnamede görevler şöyle sıralanmıştı…

a) Türkiye'nin insan kaynakları envanterini çıkarmak ve ihtiyaç duyulan alanlarda yetenek gelişim faaliyetlerini yürütmek. b) Türkiye'nin vizyonu, hedefleri ve öncelikleri doğrultusunda insan kaynağının geliştirilmesini sağlamaya yönelik projeler üretmek. c) Özel yeteneklerin keşfini sağlamak ve yetenek yönetimi projelerini yürütmek. ç) Politika kurullarının öncelediği alanlarda küresel düzeyde insan kaynağının tespitini yaparak milli projelere kazandırılmasını sağlamak. d) Kamuda kariyer yönetimi, performans yönetimi ve diğer modern insan kaynağı yönetim modellemelerinin hayata geçirilmesi için projeler geliştirmek.

e) Kamu istihdamında liyakat ve yetkinliğin artırılması için gerekli projeleri üretmek ve çalışmalar yapmak. f) Verimliliğin artırılması için insan kaynakları planlamasına yönelik çalışmalar yapmak. g) Cumhurbaşkanınca verilen diğer görevleri yapmak.

YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

Şimdi kamu kurumlarının tamamında İnsan Kaynakları sistemi devreye sokulacak. İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığınca hazırlanan ve üzerinde çalışılan taslak düzenlemeye göre kamuda yenilikler bir bir devreye alınacak. İnsan Kaynakları Ofisi tüm bakanlıklar ve kamu kurumları için çerçeve insan kaynakları yapısı öngören taslak hazırladı. Hazırlanan taslağın sosyal taraflara memur sendikalarına ve bakanlıklara görüşe açılması bekleniyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı öngörülen insan kaynakları yapısında maliyet hesaplaması yapması bekleniyor.

İŞTE O YENİLİKLER

Bu taslağa göre yeniliklerden bazıları şöyle gerçekleşecek:

*Tüm bakanlıklarda eğitim yetenek ve kariyer yönetimi, daire başkanlığı, özlük işleri daire başkanlığı, mevzuat ve disiplin işleri daire başkanlığı, yönetim hizmetleri daire başkanlığı, atama daire başkanlığı gibi birimler kurulacak.

*Bu birimlerin altında iş analizi müdürlükleri, 'yönderlik' müdürlükleri kurulacak


*Tüm bakanlıklarda bulunan ve o bakanlığın merkez ve taşra teşkilatındaki çalışanların bağlı bulunduğu Personel Genel Müdürlüğü'nün adı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü olarak değiştiriliyor. Böylece personelle ilgili tüm süreçlerin takip edildiği, özlük işlerinin yapıldığı, varsa sendikalarla olan ilişkilerin yürütüldüğü bu birimler yeni adlarıyla daha etkin ve kapsamlı birer birim haline getirilecek. Kamu personelinin daha verimli çalışması, kamu hizmetinin daha kaliteli sunulması, hem hizmet alanın hem de hizmet verenin daha mutlu olduğu bir sistem de getirilmiş olacak. Böylece Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ndeki etkin ve hızlı karar süreçleri ve kamu hizmeti tabana da yayılmış olacak.

*Bakanlıkların dışındaki bağımsız başkanlık ve genel müdürlüklerde ise yeni sistem farklı şekilde devreye girecek. Bu kurumlarda bulunan 'Personel Daire Başkanlığı'nın adı 'İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı' olarak değiştirilerek yeniden yapılandırılacak.

* Üniversitelerdeki 'Personel Daire Başkanlığı'nın adı 'İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı' olarak değişecek.

 

İşgal zindanlarında "olağanüstü hâl" dayatması: Esirlere yönelik suçlar artıyor

ABD, Venezuela'nın "kara altın"ını 4 ülkeye akışını durdurmayı amaçlıyor

Bakan Tekin’den yarıyıl tatili mesajı

Ensarullah yetkilisi El-Ferah: Ümmet, zillet ve bağımlılık sarmalına sürüklendi

İran hava sahası uçuşlara yeniden açıldı

ANFİDAP’tan CİHANNÜMA Derneği’ne ziyaret

Kaymakam adaylığı için KPSS ve yüksek lisans şartı getirildi

Kuyumcular: Küresel belirsizlikler altını 2026'da zirveye taşıyabilir

Yapı malzemeleri denetimlerinde 154 milyon 563 bin TL ceza

Siyonist işgalciler, El Halil'de şehit İmran el-Atraş'ın ailesinin evini yıktı

Hizmet üretim endeksi kasım ayında yükseldi

Japonya Başbakanı, kısa süre içinde seçim yapılması için alt meclisi feshetme niyetini dile getirdi

Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş’tan Miraç Gecesi mesajı

Enerji Uzmanı Afşin: Küçük önlemlerle enerjide büyük tasarruf sağlanabilir

Tarım ÜFE aralık ayında arttı

Tutuklu kâtibin ailesinden çağrı: Şebekeyi ortaya çıkaran oğlumuz, ödüllendirilmek yerine tutuklu

Antalya’da 393 ruhsatsız tabanca ele geçirildi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er, Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı

Brent petrol 64,18 dolardan işlem görüyor

Kış aylarında artan diş hassasiyetine dikkat

Uzman eğitimci Konak'tan sömestr tatili uyarısı: Aile bağları bu süreçte güçlenmeli

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz'dan Mirac Gecesi mesajı

Trump'ın İran açıklamaları petrol fiyatlarını düşürdü

İnşaat üretim endeksi kasım ayında yıllık bazda yükseldi

Evde Bakım Yardımı ödemeleri başladı

Senato, Trump’ın yetkilerini sınırlama girişimini çiğnedi: Venezuela’da limitsiz askeri yetki onayı

Mahmud Abbas yönetimi Gazze'deki işbirlikçi çeteleri finanse ediyor

Uganda'da genel seçimler başladı

Tarihçi Çelik: Kudüs Müslümanların yönetimindeyken barış hâkim oldu

Yeşilyurt Belediye Başkanı Geçit: Miraç, umut ve rahmet kapısıdır

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İşgal zindanlarında "olağanüstü hâl" dayatması: Esirlere yönelik suçlar artıyor

ABD, Venezuela'nın "kara altın"ını 4 ülkeye akışını durdurmayı amaçlıyor

Bakan Tekin’den yarıyıl tatili mesajı

Ensarullah yetkilisi El-Ferah: Ümmet, zillet ve bağımlılık sarmalına sürüklendi

İran hava sahası uçuşlara yeniden açıldı

ANFİDAP’tan CİHANNÜMA Derneği’ne ziyaret

Kaymakam adaylığı için KPSS ve yüksek lisans şartı getirildi