• BIST 100

    15750,07%-2,31
  • DOLAR

    43,95% 0,01
  • EURO

    51,10% -0,01
  • GRAM ALTIN

    7198,20% -0,07
  • Ç. ALTIN

    11848,56% 0,00

Memurlar için yeni dönem başlıyor! Kamuda devrim gibi yenilik

29 Haziran 2021, Salı 09:18
29 Haziran 2021, Salı 09:18
Memurlar için yeni dönem başlıyor! Kamuda devrim gibi yenilik
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Memurlar için yeni dönem başlıyor! Kamuda devrim gibi yenilik

Türkiye, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçtikten sonra kamu yönetimi sisteminde ve kamu personel rejiminde de önemli değişiklikler yaşanmaya başlandı. Hükümette yaşanan hızlı ve etkin karar alma süreçleri ile dinamik yapı kamunun tüm birimlerine böylece aktarılmış olacak. Bu yönde devrim niteliğinde değişiklikler de bir bir hayata geçiriliyor. Bunlardan birisi de Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi oldu. Daha önce Başbakanlık sisteminde bulunan Devlet Personel Başkanlığı'nın kapanması ile İnsan Kaynakları Ofisi'nin önemi de bir kez daha artmış oldu.

Bu ofisle ilgili kararnamede görevler şöyle sıralanmıştı…

a) Türkiye'nin insan kaynakları envanterini çıkarmak ve ihtiyaç duyulan alanlarda yetenek gelişim faaliyetlerini yürütmek. b) Türkiye'nin vizyonu, hedefleri ve öncelikleri doğrultusunda insan kaynağının geliştirilmesini sağlamaya yönelik projeler üretmek. c) Özel yeteneklerin keşfini sağlamak ve yetenek yönetimi projelerini yürütmek. ç) Politika kurullarının öncelediği alanlarda küresel düzeyde insan kaynağının tespitini yaparak milli projelere kazandırılmasını sağlamak. d) Kamuda kariyer yönetimi, performans yönetimi ve diğer modern insan kaynağı yönetim modellemelerinin hayata geçirilmesi için projeler geliştirmek.

e) Kamu istihdamında liyakat ve yetkinliğin artırılması için gerekli projeleri üretmek ve çalışmalar yapmak. f) Verimliliğin artırılması için insan kaynakları planlamasına yönelik çalışmalar yapmak. g) Cumhurbaşkanınca verilen diğer görevleri yapmak.

YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

Şimdi kamu kurumlarının tamamında İnsan Kaynakları sistemi devreye sokulacak. İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığınca hazırlanan ve üzerinde çalışılan taslak düzenlemeye göre kamuda yenilikler bir bir devreye alınacak. İnsan Kaynakları Ofisi tüm bakanlıklar ve kamu kurumları için çerçeve insan kaynakları yapısı öngören taslak hazırladı. Hazırlanan taslağın sosyal taraflara memur sendikalarına ve bakanlıklara görüşe açılması bekleniyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı öngörülen insan kaynakları yapısında maliyet hesaplaması yapması bekleniyor.

İŞTE O YENİLİKLER

Bu taslağa göre yeniliklerden bazıları şöyle gerçekleşecek:

*Tüm bakanlıklarda eğitim yetenek ve kariyer yönetimi, daire başkanlığı, özlük işleri daire başkanlığı, mevzuat ve disiplin işleri daire başkanlığı, yönetim hizmetleri daire başkanlığı, atama daire başkanlığı gibi birimler kurulacak.

*Bu birimlerin altında iş analizi müdürlükleri, 'yönderlik' müdürlükleri kurulacak


*Tüm bakanlıklarda bulunan ve o bakanlığın merkez ve taşra teşkilatındaki çalışanların bağlı bulunduğu Personel Genel Müdürlüğü'nün adı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü olarak değiştiriliyor. Böylece personelle ilgili tüm süreçlerin takip edildiği, özlük işlerinin yapıldığı, varsa sendikalarla olan ilişkilerin yürütüldüğü bu birimler yeni adlarıyla daha etkin ve kapsamlı birer birim haline getirilecek. Kamu personelinin daha verimli çalışması, kamu hizmetinin daha kaliteli sunulması, hem hizmet alanın hem de hizmet verenin daha mutlu olduğu bir sistem de getirilmiş olacak. Böylece Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ndeki etkin ve hızlı karar süreçleri ve kamu hizmeti tabana da yayılmış olacak.

*Bakanlıkların dışındaki bağımsız başkanlık ve genel müdürlüklerde ise yeni sistem farklı şekilde devreye girecek. Bu kurumlarda bulunan 'Personel Daire Başkanlığı'nın adı 'İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı' olarak değiştirilerek yeniden yapılandırılacak.

* Üniversitelerdeki 'Personel Daire Başkanlığı'nın adı 'İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı' olarak değişecek.

 

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

DMM, "Trump Türkiye'ye İran'a saldırı talimatı verdi" iddialarını yalanladı

İstanbul'da 1 askerin yaralandığı operasyonda 5 şüpheli tutuklandı

İngiliz F-35 jetleri Ürdün, Irak ve Katar üzerinde insansız hava araçlarını düşürdü

Malatya'da korkutan konteyner yangını

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Komşularımızın huzurunu bozan hadiselerde tarafsız değiliz

BM: Orta Doğu'da yeni cephelerin açılmasından endişe duyuyoruz

Finlandiya'da Somalili ailenin evi kundaklandı: 5 kişi yanarak can verdi

Rusya ve İran dışişleri bakanları Orta Doğu’daki durumu görüştü

Trump, İspanya ile ticareti kesmekle tehdit etti

Park halindeki tır, sürücüsünün el frenini çekmeyi unutması sonucu kaza yaptı

Temizlik personeli işini aksatmadan ibadetini de beraber yapıyor   

Güney Afrika'da inşaat halindeki bina çöktü: 8 ölü, 3 yaralı

Siyonist işgalcilerin Gazze'ye saldırıları sürüyor: 72 bin 116 şehit

Polonya nükleer silahlanma için hazırlığa başladığını duyurdu

ABD, Beyrut'taki büyükelçiliğini kapattı

Trump, önce İran'ın saldırma hazırlığı yaptığını iddia etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan Pakistan Başbakanı Şerif ile görüştü

Siirt’te minikler “Tekne Orucu” heyecanı yaşadı

13 Yıllık Emek, 13 Yıllık Güven

Savaşın sonucu "füze stoklarına" bağlı

Ordu'nun bazı ilçelerinde kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi

Adana'da akıntıya kapılan iki kişi itfaiye tarafından kurtarıldı

Malatya'da TOKİ şantiyesinde korkutan yangın

Mersin’de “Şiddete Dur De” çağrısı

Mersin'de döner kavşakta kaza: Motosiklet sürücüsü yaralandı

Siirt'te fırıncıdan örnek davranış: Ramazanda ekmek fiyatını düşürerek dayanışma örneği sergiliyor

Lübnan Hizbullahı: İşgal tankını ve İHA'sını hedef aldık

İran'a saldırı sonrası Erbil uçakları Şerafettin Elçi Havalimanı'na iniş yapıyor

Irak dünyanın ikinci büyük petrol sahasında üretimi durdurdu

Özbek hükümetin baskısıyla Türkiye'de 6 çocuklu aile dağılmanın eşiğinde

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


DMM, "Trump Türkiye'ye İran'a saldırı talimatı verdi" iddialarını yalanladı

İstanbul'da 1 askerin yaralandığı operasyonda 5 şüpheli tutuklandı

İngiliz F-35 jetleri Ürdün, Irak ve Katar üzerinde insansız hava araçlarını düşürdü

Malatya'da korkutan konteyner yangını

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Komşularımızın huzurunu bozan hadiselerde tarafsız değiliz

BM: Orta Doğu'da yeni cephelerin açılmasından endişe duyuyoruz

Finlandiya'da Somalili ailenin evi kundaklandı: 5 kişi yanarak can verdi