• BIST 100

    16119,15%-0,25
  • DOLAR

    44,27% 0,17
  • EURO

    51,18% 0,78
  • GRAM ALTIN

    6557,36% -4,25
  • Ç. ALTIN

    11186,94% -2,43

Memurlar için yeni dönem başlıyor! Kamuda devrim gibi yenilik

29 Haziran 2021, Salı 09:18
29 Haziran 2021, Salı 09:18
Memurlar için yeni dönem başlıyor! Kamuda devrim gibi yenilik
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Memurlar için yeni dönem başlıyor! Kamuda devrim gibi yenilik

Türkiye, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçtikten sonra kamu yönetimi sisteminde ve kamu personel rejiminde de önemli değişiklikler yaşanmaya başlandı. Hükümette yaşanan hızlı ve etkin karar alma süreçleri ile dinamik yapı kamunun tüm birimlerine böylece aktarılmış olacak. Bu yönde devrim niteliğinde değişiklikler de bir bir hayata geçiriliyor. Bunlardan birisi de Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi oldu. Daha önce Başbakanlık sisteminde bulunan Devlet Personel Başkanlığı'nın kapanması ile İnsan Kaynakları Ofisi'nin önemi de bir kez daha artmış oldu.

Bu ofisle ilgili kararnamede görevler şöyle sıralanmıştı…

a) Türkiye'nin insan kaynakları envanterini çıkarmak ve ihtiyaç duyulan alanlarda yetenek gelişim faaliyetlerini yürütmek. b) Türkiye'nin vizyonu, hedefleri ve öncelikleri doğrultusunda insan kaynağının geliştirilmesini sağlamaya yönelik projeler üretmek. c) Özel yeteneklerin keşfini sağlamak ve yetenek yönetimi projelerini yürütmek. ç) Politika kurullarının öncelediği alanlarda küresel düzeyde insan kaynağının tespitini yaparak milli projelere kazandırılmasını sağlamak. d) Kamuda kariyer yönetimi, performans yönetimi ve diğer modern insan kaynağı yönetim modellemelerinin hayata geçirilmesi için projeler geliştirmek.

e) Kamu istihdamında liyakat ve yetkinliğin artırılması için gerekli projeleri üretmek ve çalışmalar yapmak. f) Verimliliğin artırılması için insan kaynakları planlamasına yönelik çalışmalar yapmak. g) Cumhurbaşkanınca verilen diğer görevleri yapmak.

YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

Şimdi kamu kurumlarının tamamında İnsan Kaynakları sistemi devreye sokulacak. İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığınca hazırlanan ve üzerinde çalışılan taslak düzenlemeye göre kamuda yenilikler bir bir devreye alınacak. İnsan Kaynakları Ofisi tüm bakanlıklar ve kamu kurumları için çerçeve insan kaynakları yapısı öngören taslak hazırladı. Hazırlanan taslağın sosyal taraflara memur sendikalarına ve bakanlıklara görüşe açılması bekleniyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı öngörülen insan kaynakları yapısında maliyet hesaplaması yapması bekleniyor.

İŞTE O YENİLİKLER

Bu taslağa göre yeniliklerden bazıları şöyle gerçekleşecek:

*Tüm bakanlıklarda eğitim yetenek ve kariyer yönetimi, daire başkanlığı, özlük işleri daire başkanlığı, mevzuat ve disiplin işleri daire başkanlığı, yönetim hizmetleri daire başkanlığı, atama daire başkanlığı gibi birimler kurulacak.

*Bu birimlerin altında iş analizi müdürlükleri, 'yönderlik' müdürlükleri kurulacak


*Tüm bakanlıklarda bulunan ve o bakanlığın merkez ve taşra teşkilatındaki çalışanların bağlı bulunduğu Personel Genel Müdürlüğü'nün adı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü olarak değiştiriliyor. Böylece personelle ilgili tüm süreçlerin takip edildiği, özlük işlerinin yapıldığı, varsa sendikalarla olan ilişkilerin yürütüldüğü bu birimler yeni adlarıyla daha etkin ve kapsamlı birer birim haline getirilecek. Kamu personelinin daha verimli çalışması, kamu hizmetinin daha kaliteli sunulması, hem hizmet alanın hem de hizmet verenin daha mutlu olduğu bir sistem de getirilmiş olacak. Böylece Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ndeki etkin ve hızlı karar süreçleri ve kamu hizmeti tabana da yayılmış olacak.

*Bakanlıkların dışındaki bağımsız başkanlık ve genel müdürlüklerde ise yeni sistem farklı şekilde devreye girecek. Bu kurumlarda bulunan 'Personel Daire Başkanlığı'nın adı 'İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı' olarak değiştirilerek yeniden yapılandırılacak.

* Üniversitelerdeki 'Personel Daire Başkanlığı'nın adı 'İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı' olarak değişecek.

 

admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Mehmet Salih Seyhan Bayram Mesajı

MTB Başkanı Özcan'dan Ramazan Bayramı mesajı

Umut Kervanı Tarsus’tan ihtiyaç sahiplerine iyilik köprüsü

Bayramda Mersin’de hava nasıl olacak?

Nevşehir'de zincirleme kaza: 2 ölü, 7 yaralı

Mutsuzluğun en büyük nedenlerinden biri kıyaslama davranışı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Pakistan Başbakanı Şerif ile görüştü

Bölge ülkeleri Riyad toplantısı sonrası ortak bildiri yayımladı

Rusya'dan küresel piyasaya akaryakıt İhracat yasağı hazırlığı

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’ten Midyat’a ziyaret

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz: Bayramı vesile kılarak zulümlerin sona ermesi için dualar edelim

ABD’nin NATO’ya yönelik tehditleri sonrası Merz'den açıklama: Avrupa’nın önceliği savaşın sona ermesi

Yapıcıoğlu’ndan Ramazan Bayramı mesajı: Ümmetin ittihadı acil bir ihtiyaçtır

Meyvelerin raf ömrü doğal yağlarla uzatılıyor

Prof. Dr. Süleymanlı: Tüm zorluklara rağmen bayramlar varlığını sürdürüyor

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Göçer: Bayramlar kardeşliğin ve ümmet bilincinin yeniden inşasıdır

Şırnak'ta bayram öncesi trafik seferberliği: 4 bin 300 personel sahada

AB: ABD ve israilin İran'a yönelik saldırıları uluslararası hukukta meşru bir zemine dayanmıyor

Erakçi: Altyapımıza yeniden saldırı olursa sınır tanımayacağız!

Danimarka ABD işgali ihtimaline karşı Grönland’a asker gönderdi

Pakistan ve Afganistan arasında ateşkes

Feribot seferlerine fırtına engeli

İşgal, Mescid-i Aksa'yı 20. gündür kapalı tutuyor: Yarın yüz binlerce kişi bayram namazı kılamayacak!

Er: Sıla-i rahim yalnızca bayram günlerinde değil, her zaman yerine getirilmesi gereken bir sorumluluk

Bayram hazırlığında ilk durak mezarlıklar oldu

Konya'da otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 2 ölü, 4 yaralı

Siirt Valisi Kızılkaya’dan Ramazan Bayramı mesajı

Diyanet-Sen Batman: Ramazanın manevi iklimi bayramla taçlanıyor

Siirtlilerden bayram mesajı: Birlik ve barış istiyoruz

Nijerya’dan İngiltere’ye ziyaret: Terörle mücadele gerekçesiyle iş birliği çağrısı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Mehmet Salih Seyhan Bayram Mesajı

MTB Başkanı Özcan'dan Ramazan Bayramı mesajı

Umut Kervanı Tarsus’tan ihtiyaç sahiplerine iyilik köprüsü

Bayramda Mersin’de hava nasıl olacak?

Nevşehir'de zincirleme kaza: 2 ölü, 7 yaralı

Mutsuzluğun en büyük nedenlerinden biri kıyaslama davranışı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Pakistan Başbakanı Şerif ile görüştü