• BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

Merkezefendi’de deprem eylem planının ilk adımı atıldı

21 Şubat 2023, Salı 01:05
21 Şubat 2023, Salı 01:05
Merkezefendi’de deprem eylem planının ilk adımı atıldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Merkezefendi’de deprem eylem planının ilk adımı atıldı

Merkezefendi Belediyesi tarafından ‘Merkezefendi İlçesinde Depremden Kaynaklı Can ve Mal Kayıplarını Önlemeye Yönelik Eylem Planı’ bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Başkan Doğan, “Depremle mücadele etmemizin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bilimin ışığında oluşturduğumuz eylem planlarımıza devam edeceğiz” dedi.

Depreme yönelik faaliyetlerini sürdüren Merkezefendi Belediyesi, vatandaşı bilgilendirmek ve ihtimal bir depreme hazırlıklı olmak için çalışmalarına devam ediyor. Prof. Dr. Ali Haydar Kayhan ile Prof. Dr. Halil Kumsar konuşmacı olarak katıldığı ‘Merkezefendi İlçesinde Depremden Kaynaklı Can ve Mal Kayıplarını Önlemeye Yönelik Eylem Planı’ bilgilendirme toplantısı Merkezefendi Kültür Merkezi’nde vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleştirildi. Yaklaşık üç saat süren toplantıya meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının ve derneklerinin temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bilim insanları vatandaşları bilgilendirdi
Deprem olgusu ve Denizli’nin depremselliği hakkında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Halil Kumsar, Türkiye ve Denizli genelindeki diri fay hatları hakkında bilgiler verdi. Kumsar, Denizli’nin geçmiş dönemlerde yaşamış olduğu depremlerden bahsederek seminere gelen vatandaşları bilgilendirdi. Mevcut yapıların deprem performansını değerlendiren Prof. Dr. Ali Haydar Kayhan, seminerde binaların deprem performansı değerlendirme ihtiyacında kime başvurulması gerektiğini ve deprem hasarlarının önemli sebeplerinden bahsetti. Depremde kirişlerin ve kolonların önemini belirten Kayhan, depreme dayanıklı yapı tasarımlarıyla ile ilgili de bilgiler verdi. Gerçekleştirilen sunumların ardından Prof. Dr. Ali Haydar Kayhan, Prof. Dr. Halil Kumsar ve Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, kendilerine yöneltilen soruları cevaplandırdı. Vatandaşlar, böyle bir bilgilendirme toplantısının yapılmasından memnun olduklarını da dile getirerek Başkan Doğan ve profesörlere teşekkür ettiler. Soru-cevap kısmının ardından bilgilendirme toplantısı sona erdi.

“Alınacak önlemleri hemşerilerimizle paylaşıyoruz”
Bilimin ışığında çalıştıklarını ifade eden Başkan Doğan, “Depremin risklerini, önlemleri doğru ve hızlı bir şekilde alarak Denizli halkı ile paylaşmamız gerektiğini düşündük. İlçemiz ve ilimiz deprem bölgesinde bulunuyor. Bunun bilincinde ve farkında olmamız çok önemli. Bu gerçekten kaçmadan, depremle mücadele etmemizin ne kadar kıymetli olduğunu biliyoruz. On bir ilimizin etkilendiği depremlerde vefat eden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

“Kargaşayı ve telaşı yok etmek istiyoruz”
Deprem odaklı çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Göreve geldiğimiz tarihten itibaren ilçemizde depreme yönelik çalışmalar gerçekleştirdik. AKUT’a her anlamda destek sağladık ve birlikte çalıştık. Deprem anında toplanılacak alanlarımızı belirledik. Bugün itibariyle farkındalığımızı bu toplantıyla birlikte Merkezefendimizden başlayarak genele yaymaya çalışacağız. Şu an yaşanan kargaşayı, telaşı, bilgi kirliliğini yok etmek istiyoruz. Depremden korkmayarak depremle nasıl mücadele edilir, nasıl yaşanır ve hangi önlemler alınır diye yola çıkacak olursak doğru sonuca ulaşacağız” ifadelerini kullandı.

“Belediyemizde acil durum ekibimiz mevcut'
Denetimlerin devam ettiğini söyleyen Başkan Doğan, “Binaların dayanıklı olup olmadığına dair, birçok kriterden oluşan hızlı bina taramasını hazırlayarak, vatandaşımıza bilgi vermek ve yol göstermek istiyoruz. Aksi durumda belediyemize ait hukuki sorumluluklarımızın da çok ağır olduğunu biliyoruz. Zemin etüdü ve binanın yapısı deprem öncesi yapacağımız çalışmalar. Bu eylem planımızın içerisinde, deprem anı ve sonrası yapacağımız faaliyetler de bulunuyor. Belediyemizde acil durum ekibimiz mevcut. Bizler, bu ekibimizi ve ekipmanımızı daha da geliştireceğiz. Ekiplerimiz, kolon ve kiriş konusunda sürekli denetimler gerçekleştiriyor. Bu denetimlerimize devam edeceğiz” dedi.

Eski işgal istihbarat şefi: israil derin siyasi ve stratejik bir felakete yaklaşıyor

Katil rejim, Gazze'de yardım bekleyenleri hedef aldı: Yüzlerce şehit ve yaralı, 54 kayıp

İki otomobil çarpıştı: 4 yaralı

Batan göçmen teknesinde ölü sayısı 54'e yükseldi

"Küresel Direniş Günü"nde Peygamber Sevdalılarından çağrı: Zalime dur demenin vakti gelmedi mi

Ebu Ubeyde'den esir askerlerle ilgili açıklama: Açlığın nedeni biz değil israil ablukası

Hatay'da 3,9 büyüklüğünde deprem

Ukrayna Soçi'de petrol deposunu vurdu!

Siyonist ordudan itiraf: Askerler arasında Gazze intihar vakaları artıyor

Soykırımın baş destekçisi ABD İstanbul'da protesto edildi

Küçük uçak Avustralya ile Tazmanya arasında kayboldu

Rusya ve Çin donanmalarından Japon Denizi'nde ortak tatbikat

HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç Mersin’de esnaf ve vatandaşlarla buluştu

Siirtli çocuklardan vicdanlara çağrı: Gazze'de artık çocuklar ölmesin

Malatya'dan Gazze'deki soykırıma tepki: Kadın, yaşlı ve çocuklar açlıktan ölürken dünya sessiz

Siyonist işgalcilerin saldırılarında 119 sivil daha katledildi

Siirt’te “Gazze Ölüyor, ayağa kalk!” çağrısıyla yaşanan soykırıma tepki gösterildi

Şırnak’ta örtü yangını havadan ve karadan müdahale ile söndürüldü

Yemen açıklarında tekne alabora oldu: 20 ölü

Mescid-i Aksa’ya yapılan baskınlara Dışişleri Bakanlığından kınama

Yetimler Vakfı Gaziantep Temsilciliği dualarla açıldı

UNICEF: Sudan'da çocuklar, açlık ve hastalık yüzünden risk altında

D-100 kara yolunda zincirleme kaza: 3 yaralı

Şırnak’ta örtü yangını

Tarıma yeni teşvik paketi

HÜDA PAR'ın düzenlediği "Son Kale Aile" panelinde "aile hakemliği" önerisi

Umut Kervanı Tarsus'ta yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı yaptı

Ukrayna: İstanbul görüşmelerinin devamı için hazırlık yapıyoruz

BM: Gazze'de açlık çeken kadın ve çocukların durumu kabul edilemez

Malatya'da aracın çarptığı yaya yaralandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Eski işgal istihbarat şefi: israil derin siyasi ve stratejik bir felakete yaklaşıyor

Katil rejim, Gazze'de yardım bekleyenleri hedef aldı: Yüzlerce şehit ve yaralı, 54 kayıp

İki otomobil çarpıştı: 4 yaralı

Batan göçmen teknesinde ölü sayısı 54'e yükseldi

"Küresel Direniş Günü"nde Peygamber Sevdalılarından çağrı: Zalime dur demenin vakti gelmedi mi

Ebu Ubeyde'den esir askerlerle ilgili açıklama: Açlığın nedeni biz değil israil ablukası

Hatay'da 3,9 büyüklüğünde deprem