EĞİTİM 28.12.2024 08:32:00 0

Merkezî Sistem Sınav Yönergesi'nde yeni düzenleme

Merkezî Sistem Sınav Yönergesi
Haberi Sesli Oku

Millî Eğitim Bakanlığınca sınav türlerinin artması, elektronik sınavların yaygınlaşması amacıyla sahadan gelen ihtiyaç ve talepler doğrultusunda 2016'dan itibaren yürürlükte olan Millî Eğitim Bakanlığı Merkezî Sistem Sınav Yönerge

Bu kapsamda hazırlanan yeni yönerge 25 Aralık 2024 tarihinde yürürlüğe girdi. Yapılan değişiklik kapsamında, e-Sınav uygulamasına ilişkin esaslarda düzenlemeler yapılarak uygulama, günümüz koşullarına uygun hâle getirildi.

e-Sınav uygulamalarında bina yöneticisi belirleme nitelikleri ile görevlendirme usulünde düzenlemeler yapıldı, bina yöneticilerinin günlük görevlendirilme uygulamasının yerine oturum bazlı görevlendirilmeleri sağlandı. Ayrıca e-Sınav bina yöneticilerine e-Sınav uygulamaları hakkında eğitim alma şartı getirildi. Bina yöneticisi olarak görevlendirilenlerin bir yıl içinde alabilecekleri görev sayısı da 40'a çıkarıldı.

Düzenleme ile e-Sınav salonlarında uygulama ve izleme sorumlusu görevi kaldırılırken, e-Sınav salonlarında uygulama izleme sorumlusu eğitimini almış salon başkanı ve gözetmen olmak üzere 2 personel görevlendirilmesi sağlandı.

e-Sınav salonlarında görevlendirilecek personele de hizmet içi eğitim faaliyetine katılma şartı getirildi. Öte yandan Merkezî sınavlarda salon görevlilerinin görevlendirilmelerinde ilk kez özel öğretim öğretmenlerinin de görev alabilmeleri ile ilgili düzenleme yapıldı.

Değişiklikle, Ceza ve Tevkifevlerinde yapılan sınavların daha sağlıklı ve güvenli gerçekleştirilmesi için bu kurumlarda bina sınav komisyonu kurulmasına ilişkin düzenlemeye gidildi.

Merkezî Sistem Sınavlarda il/ilçe millî eğitim müdürlerinin sınav koordinatörü olarak, il/ilçe millî eğitim müdürlüğünün ölçme değerlendirme ve sınav hizmetleri biriminden sorumlu il millî eğitim müdür yardımcısı/şube müdürlerinin ise koordinatör yardımcısı olarak görevlendirilebilmesi hüküm altına alındı.

Hizmetli görevlendirmelerinde de ihtiyaç durumunda hizmetli kadrosu dışında bulunan personelin de hizmetli olarak görevlendirilmesi sağlandı. Hizmetli olarak görevlendirilenlerin bir yıl içinde alabilecekleri görev sayısı 40'a çıkarıldı.

Kurum temsilcisi olarak sınavlarda görevlendirilebilecek personelle ilgili de düzenleme yapıldı. Görev ihmali neticesinde sınav görev yaptırımı uygulanan personelin görev yaptırım sürelerinin kademelendirilmesi ile ilgili değişikliğe gidildi. Daha önce sınav görev tedbirleri sırasıyla 1 yıl, tekrarında 5 yıl uygulanırken yapılan düzenleme ile görev tedbirleri sırasıyla 1 yıl, tekrarında 2 yıl, ikinci tekrarında 3 yıl uygulanacağı hususları hüküm altına alındı. Sınav görev tedbirlerinin kaldırılması taleplerinin değerlendirilmesi için komisyon ve kurullar oluşturulması sağlandı. (İLKHA)

Bakan Memişoğlu: 2 bin 239 hekim ataması yapılacak

HÜDA PAR İl Başkanı Gülsever’den Sanayi Sitesinde işyeri yanan esnafa ziyaret

Şırnak'ta Kur'an-ı Kerim ziyafeti programı düzenlendi

Bolivya uçağı havada kayboldu

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir'den gündem değerlendirmesi

Adana'da 10 kilogram metamfetamin ele geçirildi: 6 tutuklama

Kırmızı bültenle aranan 4 suçlu bulundukları ülkelerden Türkiye'ye getirildi

BM: Gazze'de gıda stokları çoğunlukla tükendi, suya erişim imkansız hale geliyor

Şantiye alanında işçilerin kaldığı konteynerde yangın

Tünelde kaza yapan tır ikiye bölündü: 1 yaralı

HÜDA PAR Medya Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, Van'da medya temsilcilerini ziyaret etti

Dışişleri Bakanlığı, Özgürlük Filosu gemisine saldırıyı kınadı

Yapıcıoğlu, Mersin’de STK temsilcileri ve hal esnafıyla buluştu

Ensarullah, milyonluk mitingde Hayfa'yı balistik füzeyle hedef aldıklarını duyurdu

Malatya'da otomobil bahçeye yuvarlandı: 2 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın KKTC’yi ziyaret edecek

Özyaramış: Gazze’deki soykırım uluslararası hukukun açık bir ihlalidir

Hür Gençlik Gazze için basın açıklaması yaptı

Tsunaminin önümüzdeki iki saat içinde Şili'nin Antarktika üslerine ulaşması bekleniyor

Malatya'da sağanak yağış nedeniyle caddeler su birikintileri ile doldu

Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı için tercihler başladı

Batman’da süne ile mücadele devam ediyor

Arjantin açıklarında  7,4 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı yapıldı

MTB Başkanı Özcan: Zirai don felaketi nedeniyle kayısı üretimi büyük zarar gördü

RTÜK’ten Sultan 2. Abdülhamid’e yönelik ifadelere inceleme

Göral: Aileyi ifsat edici programlara son verilmeli

Isparta’da yolcu midibüsü devrildi: 16 yaralı

Diyarbakır'da çatının uçması kameraya farklı bir açıdan yansıdı

Mevsim geçişlerinde en çok rastlanan alerjik vakalara dikkat!

Güney Sudan'da toplumsal şiddet: 15 ölü, 16 yaralı

Yükleniyor