GÜNDEM 18.02.2023 16:50:40 0

Mersin Şehir Hastanesi acilinde depremzedelere özel bölüm oluşturuldu

Mersin Şehir Hastanesi acilinde depremzedelere özel bölüm oluşturuldu
Haberi Sesli Oku

Mersin Şehir Hastanesi acilinde depremzedelere özel bölüm oluşturuldu

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 2 büyük depremin ardından yaralanan ve Mersin Şehir Hastanesi’ne getirilen yaklaşık 6 bin depremzede tedavi edildi. 4 binin üzerinde hasta taburcu olurken, hastanede yatanların tedavilerine devam ediliyor. Başhekim Bahar Aydınlı, acilde normal hastaların yanında depremzedelere hizmet vermek için ayrı bir bölüm oluşturduklarını belirterek, 'Çünkü depremzedelerin hızla sağlık tesisine ulaşması ve tedavisini alacağı alanlara dağılması gerekiyor' dedi.
Mersin, tüm birimleriyle deprem bölgesine ve depremzedelere destek vermeye devam ediyor. Bu desteklerin başında ise sağlık hizmetleri geliyor. Mersin’de, ilçeler dahil tüm kamu ve özel hastaneler, ilk günden bu yana deprem bölgesinden gelen yaralılara şifa vermek için gece gündüz yoğun tempoyla çalışıyor. Tüm koordinasyonun Mersin İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütüldüğü çalışmalarda, yükün çok büyük bölümü Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde karşılanıyor. Tedavilere ilişkin tüm planlamalar hastanede kurulan kriz merkezinden yönetiliyor.

'Yaklaşık 6 bin depremzede başvurumuz var'
Hastanede yapılan çalışmalarla ilgili son verileri paylaşan Mersin Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Bahar Aydınlı, acil serviste normal vatandaşlara hizmet verirken deprem bölgelerinden gelen hastalara da hizmet vermek için ayrı bir bölüm oluşturduklarını belirterek, “Çünkü depremzedelerin hızla sağlık tesisine ulaşması ve tedavisini alacağı alanlara dağılması gerekiyor. Biz bu bu tedavileri planlarken de acil servis içindeki alanları ayrıştırdıktan sonra da ailelerine yönelik de bazı planlamalar yaptık. An itibariyle yaklaşık 6 bin depremzede başvurumuz var. Sadece depremzedeleri değil aileleri de düşünmemiz gerekiyor. Bu nedenle acil servis içerisinde aile irtibat bürosu kurduk. Yanında da psiko sosyal destek birimimiz var. Amacımız kimlikli yada kimliksiz gelen hastalarımızın fotoğraflarını çekerek bakanlıklarımızın oluşturduğu sayfaya yükleyerek kimlik eşleşmesi yapıyoruz. Aileler kayıp olan yakınları için bize başvuruyorlar, bizde burada onlara yardımcı oluyoruz. Eğer ailede deprem kaygısı varsa psiko sosyal destek de veriyoruz' şeklinde konuştu.
Ayrı bölümde birçok branştan doktorun olduğunu kaydeden Aydınlı, 'O bölümlerde yoğun bakıma ayrılmış odalarımız var. Ortopedi uzmanlarımız tamamen o bölümdeler. Plastik cerrahisi, beyin cerrahisi var. İçinde sadece depremzedelerle ilgilenen radyoloji uzmanlarımız var. Ultrasonlarımız zaten orada bekliyor' diye konuştu.

Otomobil ile minibüs çarpıştı: 2 ölü, 8 yaralı

Çin'de helikopter kazası: 1 ölü, 4 yaralı

Avustralya'da seçimleri iktidardaki İşçi Partisi kazandı

Şanlıurfa'da maddi hasarlı trafik kazası

ABD, Suudi Arabistan'a 3.5 milyar dolarlık silah satacak

HÜDA PAR heyetinden Bingöl köylerine ziyaret

Hindistan Pakistan'dan yapılan ithalatı yasakladı

Oğraş: Zorunlu eğitim gençlerin iş gücü piyasasında yer edinmesini zorlaştırmaktadır

Sanayi sitesi esnafından yüzde 300 kira zammına tepki: Kepenkler kapatıldı

Endonezya'da 6 büyüklüğünde deprem

Siirt'te Kur’an-ı Kerim ziyafeti etkinliği

Anamur'dan hacı adayları kutsal topraklara dualarla uğurlandı.

Vali Kızılkaya’dan uyarı: Yol konforuna aldanmayın, hız kurallarına uyun

Mardin’de 4 katlı binada yangın paniği

Hindistan'da dini festival sırasında izdiham: 6 ölü, 30 yaralı

Prof. Dr. Yılmaz: Malatya'da çok iyi karaciğer nakil cerrahları yetişiyor

Batman'da uyuşturucu operasyonu

Pakistan'da maymun çiçeği vakalarında artış

Gaziantep'te uyuşturucu operasyonu: 5 gözaltı

İran’da kum fırtınası

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti

Hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 9 yaralı

Gaziantep'te suç örgütüne operasyon: 50 gözaltı

Dünya birincisi hafızlardan Diyarbakır Ulu Camii’nde Kur’an ziyafeti

Bingöl’de ters laleler görsel şölen sunuyor

Gaziantepliler: Muhtaç insanlara katkı sunan etkinlikleri sahiplenmek gerekiyor

Şanlıurfa'da yakıt tankeri alev aldı

Fırıncıların sıcak havalarla imtihanı başladı

Siyonist işgalciler 97 gündür Tulkerem’i kuşatmış durumda: Binlerce aile göç etti, yüzlerce ev yıkıldı

Batman'da 52 yıllık husumet barışla sona erdi

Yükleniyor