• BIST 100

    14200,54%-0,68
  • DOLAR

    42,69% 0,01
  • EURO

    50,16% 0,04
  • GRAM ALTIN

    5922,12% 0,22
  • Ç. ALTIN

    9522,21% 0,00

Meslek liseleri öğrencileri en güzel yemeği yapmak için yarıştı

25 Şubat 2025, Salı 12:26
25 Şubat 2025, Salı 12:26
Meslek liseleri öğrencileri en güzel yemeği yapmak için yarıştı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Millî Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması" Doğu Anadolu Bölgesi Malatya Etabı Elemeleri, Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Battalgazi Tarım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Malatya, Elazığ ve Tunceli illerinin katılımıyla gerçekleştirilen Doğu Anadolu Bölgesi Malatya Etabı Elemelerinde; Tunceli Merkez Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Birinci, Malatya Battalgazi Ziraat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İkinci ve Elazığ Merkez Şehit Mehmet Öter Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Üçüncü oldu.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, "Öğrencilerin Türk mutfağının mirasını koruması ve gelecek nesillere aktarması amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması' Doğu Anadolu Bölgesi Malatya Etabı Elemelerine ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Bu iller, kendilerine özgü yemek çeşitliliği, kullanılan malzemeler ve pişirme teknikleriyle Anadolu'nun mutfak zenginliğine büyük katkılar sağlamaktadır. İlimizde yapılan yarışmada dereceye giren öğrencilerimizi tebrik eder, emeği geçen jüri üyelerine, danışman öğretmenlerimize teşekkür ederiz." dedi.

Daire Başkanı Mecit Moral, "MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması ile öğrencilerimize meslekî eğitim yoluyla kazandıkları becerileri sergileme fırsatı sunmak ve zengin mutfağımızın lezzetlerini ortaya koymak hedeflenmektedir. Bu etkinlik, öğrencilerin mutfak sanatlarındaki ustalıklarını göstererek kendilerini ifade etmelerine olanak tanıyacak ve meslek öğrenimlerinin ne kadar değerli olduğunu ortaya koyacaktır. Aynı zamanda, Türk mutfağının geleneksel tatlarını koruma ve tanıtma misyonuna da hizmet etmektedir. Yarışmada dereceye giren okullarımızı tebrik eder başarılarının devamını dilerim." dedi.

Protokol üyelerinin, yarışmaya katılan ve dereceye giren öğrencilere başarı belgesi, madalya ve kupa vermesinin ardından tören sona erdi.

Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleştirilen yarışmaya; MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü İşyeri Tabanlı Mesleki Eğitim Daire Başkanı Mecit Moral, İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, Valilik Basın ve Halkla İlişikler Müdürü Halil İbrahim Kılıç, Battalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Kaçmaz, Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Caner Güler, İl Milli Müdür yardımcıları Ekrem Demir ve Süryal Sarıbaş, İl ve İlçe Milli Eğitim şube müdürleri, Okul ve Kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. (İLKHA)

Meşişi: Tunus tek adam yönetimiyle çöküşe sürüklendi

Trump, Maduro yönetimini "yabancı terör örgütü" ilan etti

Yüzyılın Konut Projesi başvurularında son günler

Bitlis'te eğitime kar engeli

Hatay'da 4 büyüklüğünde deprem

Kocaeli’de 20 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Yem ve gıda işletmelerine yönelik denetimler sürüyor

ABD'den Japonya'ya askeri ekipman satışı

Balıkesir'de 3,5 büyüklüğünde deprem

İşgal zindanlarında Filistinli esir sayısı artıyor

Mersin'de aylardır devam eden yol ve köprü çalışmalarının tamamlanamaması tepkilere yol açıyor

DMM’den “Türkiye’ye BioNTech aşıları gelmedi” iddialarına yalanlama

Bakan Göktaş: Bir çocuğun hayatına umut olan binlerce hayırseverimiz var

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Emiroğlu, İçmeler Mahallesi sakinleriyle buluştu

Girit Adası açıklarında göçmen botu battı: 14 ölü

Rusya, Harkov'da bir bölgeyi daha ele geçirdi

Kastamonu’da ruhsatsız silah ele geçirildi, aranan 32 kişi yakalandı

Rusya: Ukrayna'ya NATO askerlerinin konuşlandırılmasına asla onay vermeyiz

Nijerya'da düzenlenen saldırıda 5 asker hayatını kaybetti

Bolivya'da sel felaketi: 20 ölü, 24 kayıp

Avrupa Birliği benzinli ve dizel otomobil yasağını hafifletmeye hazırlanıyor

Tayland-Kamboçya çatışmasında 700 binden fazla kişi tahliye edildi

Antalya’da trafik denetimlerinde 11 bin 553 sürücüye ceza kesildi

HAMAS: Netanyahu'nun Mescid-i Aksa'da Burak Duvarı'nda Yahudi ritüelleri yapması kabul edilemez

Başkan Er: Kent merkezindeki iş yerleri şehrin dışına çıkarılacak ve şehir daha yaşanabilir bir hale gelecek

Iğdır’da uyuşturucu operasyonu: 15 gözaltı

Filistin Âlimler Birliği Başkanı Tekruri'den İTTİHADUL ULEMA İstanbul temsilciliğine ziyaret

Antalya'da 3,8 büyüklüğünde deprem

Erzincan’da yaban keçisi avlayanlara 975 bin lirayı aşkın ceza

Malatya'da araç koyunların arasına daldı: 12 koyun telef oldu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Meşişi: Tunus tek adam yönetimiyle çöküşe sürüklendi

Trump, Maduro yönetimini "yabancı terör örgütü" ilan etti

Yüzyılın Konut Projesi başvurularında son günler

Bitlis'te eğitime kar engeli

Hatay'da 4 büyüklüğünde deprem

Kocaeli’de 20 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Yem ve gıda işletmelerine yönelik denetimler sürüyor