• BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

MESOB Başkanı Keskin: İş yerlerinin yapımı hızlandırılmalı ve teslim aşamasına geçilmelidir

05 Şubat 2025, Çarşamba 04:47
05 Şubat 2025, Çarşamba 04:47
MESOB Başkanı Keskin: İş yerlerinin yapımı hızlandırılmalı ve teslim aşamasına geçilmelidir
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Binlerce esnafın konteynerlerde ayakta durmaya ve şehri aydınlatmaya çalıştığına dikkat çeken Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, "Daha fazla zaman kaybetmeden iş yerlerinin yapımı hızlandırılmalı ve teslim aşamasına geçil

Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, 6 Şubat depremlerinin ikinci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Keskin, "Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Yaralı kardeşlerimize ise şifa temenni ediyorum. Deprem sürecinde bir bütün olarak yanımızda olan, ülkemizin dört bir yanında kapılarını depremzedelere açan, büyük bir dayanışma gösteren milletimizin bir ferdi olmaktan, aynı anda 11 şehirde yaşanan asrın felaketi karşısında dimdik duran devletimize, hükümetimize, devlet idaremize sahip olmaktan bir kez daha onur duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Milletimiz ve devletimiz var olsun" ifadelerine yer verdi.

"Binlerce Malatyalı bu felaketin izlerini hâlâ taşıyor"

Malatya'nın yaşadığı büyük yıkımı ve esnafın verdiği mücadeleye vurgu yapan Keskin, "Bu büyük afet, sadece şehirlerimizi ve binalarımızı değil, yüreklerimizi de derinden sarsmıştır. 6 Şubat depremlerinde yitirilen sadece hayatlar olmadı, yıkılan sadece evlerimiz, dükkanlarımız, çarşılarımız olmadı. Çocukluğumuzun, gençliğimizin yaşadığımız hatıralarımızın, hikayelerimizin nakış nakış yazıldığı geçmişimizi, hanelerimizi, sokaklarımızı, caddelerimizi, mahallelerimizi yitirdik, şehrimizi kaybettik. Malatya, büyük bir yıkımla karşı karşıya kaldı. Malatya adeta çöktü. Çarşımız tamamen yok oldu. Kadim mahallelerimiz artık yoktur. Şehrimizle anılan caddelerimiz silindi. Binlerce işyeri yıkıldı. Esnafımız, sanatkârımız, tüccarımız, sanayicimiz, işçimiz, çiftçimiz, binlerce Malatyalı bu felaketin izlerini hâlâ taşıyor. Ekmek teknelerimiz enkaza dönüştü." dedi.

"Depremin 2'nci yıldönümü ama halen 1 iş yeri teslim edilmiş değil"

Keskin, devletin desteğiyle yaraların sarılmaya çalışıldığını belirterek, "Malatya'nın esnafı ve sanatkârı, her türlü zorluğa rağmen ayağa kalkmak için mücadele etti, ediyor. Şehrini terk etmeyerek, ışığı ile bu kenti en karanlık günlerde bile aydınlatan esnaf ve sanatkarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Depremin ardından geçen iki yılda, devletimizin desteğiyle yaralar sarıldı, halen sarılmaya çalışılıyor. İlk günden itibaren şunu söyledik, şehrin tekrar ayağa kalkabilmesi için önce ticaretin ayağa kalkması gerekiyor. İlk günden itibaren esnafımıza şehri terk etmemelerini çağrısında bulunduk. Bugün depremin 2'inci yıldönümü, ama halen 1 işyeri teslim edilmiş değildir. Halen binlerce esnafımız konteynerlerde ayakta durmaya, şehri aydınlatmaya çalışıyor" ifadelerini kullandı.

"Konutlar yapılırken, işyerleri aynı hızla ilerlemedi"

İşyerlerinin yapımının hızlandırılması gerektiğine vurgu yapan Keskin, şöyle devam etti: "Resmi rakamlara göre en az 120 bin Malatyalı şehri terk etti, biz bu sayının en az 200 bin ve üzeri olduğunu görüyoruz. Konutlar yapılırken, işyerleri aynı hızla ilerlemedi. Malatya bu süreçte çok büyük bir sermaye ve iş gücünü kaybetti. Daha fazla zaman kaybetmeden işyerlerinin yapımı hızlandırılmalı ve teslim aşamasına geçilmelidir. Esnafımızın ayakta kalabilmesi için daha fazla desteğe ihtiyacı var. Özellikle kalıcı işyerlerine taşınırken finansman desteği, kredi kolaylıkları ve vergi muafiyetleri gibi konuların öncelikli olarak ele alınması gerekiyor. Çökmüş bu şehirdeki esnafın 2023 ve 2024 yılı prim ve vergileri silinmelidir."

"Şehrimizi yeniden ayağa kaldırmak için birlik ve beraberlik içinde hareket etmeye devam edeceğiz"

Son olarak Keskin, "Bizler, Malatya esnafı ve sanatkârları olarak her zaman olduğu gibi bugün de dayanışma içinde olacağız. Şehrimizi yeniden ayağa kaldırmak için birlik ve beraberlik içinde hareket etmeye devam edeceğiz. Acımız hala taze, yüreğimizde derin bir yara var. Asrın felaketinin ikinci yıldönümünde, bir daha böyle acılar yaşanmamasını diliyorum. Allah, milletimizi her türlü afetten korusun," ifadeleriyle konuşmasını tamamladı. (İLKHA)

HAMAS: Gazze'de gıda ve ilaç iki milyondan fazla insana karşı silah olarak kullanılıyor

Türkiye’den Suriye'ye doğal gaz ihracatına başlıyor

Ambulans ile kamyonet çarpıştı: 5 yaralı

14 kentte termometreler 40 dereceyi aştı

İzmir açıklarında 73 düzensiz göçmen kurtarıldı

Japonya, tarihindeki en yüksek sıcaklık değerlerini gördü

Şantiye kavgasının ardından işçilerin kaldığı konteynerler ateşe verildi

Güney Kore ile Polonya arasında 6,5 milyar dolarlık tank anlaşması

ABD-Hindistan tarife gerginliği F-35'leri vurdu

ABD'den nükleer denizaltı hamlesi

Adana'da eğitim uçağı düştü: 2 yaralı

Gaziantep'te "Gazze ölüyor, seccadeni al gel" temalı Gazze'ye destek etkinliği

Bakan Fidan HAMAS heyetini kabul etti

Gazze'de açlık sessizce can almaya devam ediyor

Dışişleri Bakanı Fidan, Al Sani ile görüştü

Mavi Marmara Gazisi Tunç: Mücahitler Gazze'yi kanlarının son damlasına kadar savunmakta kararlıdır

"Bilginin tek başına insanlığa fayda getirmediğini en açık şekilde Gazze'de gördük"

Gaziantep'te temmuz ayında 973 aranan şahıs yakalandı

Adıyaman'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Gazze'de iki ayda 1373 kişi yiyecek ararken katledildi

Elazığ'da takla atan otomobilde 2 kişi yaralandı

Araç seyircilerin arasına daldı: 2 ölü, 18 yaralı

Adana'da feci kaza: 1 ölü, 4 yaralı

Çocuklar camide oyunlarla eğleniyor

İstanbul'da üçlü zirve sonrası ortak Gazze açıklaması

Doğrulama tuzağına düşmeyin!

Otomobil aydınlatma direğine çarptı: 1 yaralı

Elazığ'daki göçükte mahsur kalan işçi hayatını kaybetti

Batman'ın yeni ulaşım vizyonu: Turgut Özal Bulvarı yenileniyor

Otizmli çocuklar yeteneklerini sergiliyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HAMAS: Gazze'de gıda ve ilaç iki milyondan fazla insana karşı silah olarak kullanılıyor

Türkiye’den Suriye'ye doğal gaz ihracatına başlıyor

Ambulans ile kamyonet çarpıştı: 5 yaralı

14 kentte termometreler 40 dereceyi aştı

İzmir açıklarında 73 düzensiz göçmen kurtarıldı

Japonya, tarihindeki en yüksek sıcaklık değerlerini gördü

Şantiye kavgasının ardından işçilerin kaldığı konteynerler ateşe verildi