• BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,80% 0,17
  • EURO

    50,14% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5972,47% 0,30
  • Ç. ALTIN

    9632,85% 0,24

Meteorolojiden kar yağışı ve soğuk hava uyarısı

08 Şubat 2025, Cumartesi 20:14
08 Şubat 2025, Cumartesi 20:14
Meteorolojiden kar yağışı ve soğuk hava uyarısı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara ve Kıyı Ege'de kuvvetli rüzgar, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda çığ, buzlanma ve don uyarısı yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre; Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın güney ve doğusu, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz kıyıları ile Bolu, Tokat, Artvin çevreleri ve Doğu Anadolu'nun doğusu ile Malatya, Şanlıurfa, Diyarbakır çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği, yağışların kıyı kesimlerde yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar, Güneydoğu Anadolu’da hafif yağmur ve sağanak şeklinde görüleceği tahmin ediliyor.

Önümüzdeki 5 gündü de hava sıcaklıklarının ülkemiz genelinde mevsim normalleri altında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don ile birlikte sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun yüksek ve dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunuyor.

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı, ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege'de kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunun dik ve eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi ile yurdun iç ve doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

MARMARA

Çok bulutlu, bölgenin güney ve doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği, yağışların genellikle yağmur, yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, kuzey yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor. Bölge genelinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

EGE

Parçalı ve az bulutlu, kuzey ve doğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, kıyı kesimlerde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Göller yöresi ile Toroslar kesiminde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde doğu kesimlerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, Karabük dışında bölgenin aralıklı yağışlı geçeceği, yağışların kıyı kesimlerde yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerde kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, kıyı kesimleri ile Tokat ve Artvin çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği, yağışların kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur, yükseklerinde kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde çığ tehlikesi bulunuyor.

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, doğu kesimlerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgede buzlanma ve don ile birlikte sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor. Bölgenin doğusunun dik ve eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunuyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Şanlıurfa ve Diyarbakır ile Adıyaman'ın kuzey ve doğusunun sabah saatlerinde hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Kuzey ve doğusunda sabah ve gece saatlerinde pus, yer yer sis bekleniyor. (İLKHA)

Tayvan açıklarında 5,1 büyüklüğünde deprem

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı: Bazı bölgelerde sağanak etkili olacak

Polisin "dur" ihtarından kaçan araç feci kazaya karıştı: 5 ölü

Mübarek üç aylar bugün başlıyor

Malatya'da işyeri kurşunlanması sonrası karakol önünde kavga: 3 yaralı

Ateşkesi ihlal eden işgal ordusu sarı hattı geçtiği gerekçesiyle 2 Filistinliyi şehit etti

Balıkesir'de trafik kazası: 3 yaralı

Bakan Fidan: israilin devam eden ihlalleri inanılmaz şekilde süreci daha zor hale getiriyor

Zelenskiy: Kontrolümüzde olmayan yerlerde seçim düzenlenmeyecek

Malatya'da feci kaza: 1 işçi hayatını kaybetti

Malatya'da pat pat kazası: 3 yaralı

Dışişleri Bakanlığı: Gazze barış planının ikinci aşamasına dair fikir alışverişinde bulunuldu

Hırvatistan ile Bosna-Hersek arasında radyoaktif atık tesisi gerilimi

Belediye Başkanı Geçit: Üç aylar manevi yenilenmenin zamanıdır

Lula da Silva: ABD’nin Venezüella'ya yönelik saldırganlığı insani bir felakete yol açabilir

Sakarya'da trafik kazası: 5 yaralı

Bingöl'de “Fetih Şuuru ve Üç Aylar” konferansı düzenlendi

ABD, Venezuela açıklarında bir gemiye daha el koydu

ABD'den Maduro'nun aile üyelerine yaptırım kararı

Bursa’da 42 parça tarihi eser ele geçirildi: 1 gözaltı

Meteorolojiden Akdeniz için fırtına uyarısı

Malatya'da kontrolden araç kaza yaptı: 1'i ağır 2 yaralı

Polonya sınır güvenliğini artırmak için kara mayınları döşeme kararı aldı

ABD'den Maduro'nun aile üyelerine yaptırım kararı

Rusya, 1003 Ukraynalı askerin cenazesini teslim etti

MİT Başkanı Kalın, Hamas heyetiyle bir araya geldi

Japonya'da otomobil ile yolcu treni çarpıştı

Filistin’in Direnişi ve Dirilişi Akademik Çalıştay ve Toplumsal Farkındalık Programı düzenlendi

Eski Pakistan Başbakanı İmran Han'a 17 yıl hapis cezası

Malatya'da 200 gönüllü öğretmen, 200 proje ile öğrencilerin geleceğine dokunacak

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Tayvan açıklarında 5,1 büyüklüğünde deprem

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı: Bazı bölgelerde sağanak etkili olacak

Polisin "dur" ihtarından kaçan araç feci kazaya karıştı: 5 ölü

Mübarek üç aylar bugün başlıyor

Malatya'da işyeri kurşunlanması sonrası karakol önünde kavga: 3 yaralı

Ateşkesi ihlal eden işgal ordusu sarı hattı geçtiği gerekçesiyle 2 Filistinliyi şehit etti

Balıkesir'de trafik kazası: 3 yaralı