• BIST 100

    10871,08%0,16
  • DOLAR

    41,96% 0,20
  • EURO

    48,86% 0,00
  • GRAM ALTIN

    5297,50% -1,19
  • Ç. ALTIN

    8940,57% -2,00

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı

28 Ekim 2025, Salı 09:30
28 Ekim 2025, Salı 09:30
Meteoroloji
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre, bugün yurt genelinde hava parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak.

Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeyi, Karadeniz (Artvin hariç) ile Niğde, Kayseri, Nevşehir, Osmaniye çevreleri ve Adana’nın doğusunda sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Yağışların; Batı Karadeniz, Sakarya, Bilecik, Muğla, Bursa, Yalova, Antalya’nın doğusu, Ankara’nın kuzey ve batısı ile Çankırı çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın; Marmara’nın güney kesimleri, İç Ege, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’da güney ve güneybatı yönlerinden, Orta Karadeniz kıyılarında ise kuzeyli yönlerden kuvvetli (40–60 km/sa) esmesi bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının batı bölgelerde 5 ila 7 derece azalacağı, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı bildirildi.

Batı Karadeniz, Sakarya, Bilecik, Muğla, Bursa, Yalova, Antalya’nın doğusu, Ankara’nın kuzey ve batısı ile Çankırı çevrelerinde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle ani sel, su baskını, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

Marmara’nın güneyi, İç Ege, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’da güney ve güneybatı yönlerden, Orta Karadeniz kıyılarında ise kuzey yönlerden esecek kuvvetli rüzgarlara karşı çatı uçması, ağaç devrilmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı uyarı yapıldı.

Bölgelere göre hava durumu

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu. Bölge genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Sakarya, Bilecik, Bursa’nın doğusu ve Yalova çevrelerinde yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde yer yer sis ve pus görülebilir.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu. Bölge genelinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların Muğla çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı, rüzgarın iç kesimlerde güneybatıdan kuvvetli eseceği bildirildi.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu. Batı Akdeniz, Osmaniye ve Adana’nın doğusunda yerel sağanaklar bekleniyor. Öğleden sonra Antalya’nın doğu ilçelerinde yağışlar yer yer kuvvetli olabilir.

İç Anadolu: Parçalı zamanla çok bulutlu. Kuzey kesimleri ile Kayseri, Nevşehir ve Niğde çevrelerinde sağanak bekleniyor. Ankara’nın kuzey ve batısı ile Çankırı çevrelerinde yağışların kuvvetli olacağı, rüzgarın ise güneybatıdan zaman zaman fırtına (40–70 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu. Bölge genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Yağışların yer yer kuvvetli olacağı, rüzgarın güneybatıdan kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı zamanla çok bulutlu. Artvin hariç bölge genelinde sağanak yağış bekleniyor. Orta Karadeniz’de rüzgarın iç kesimlerde güneybatıdan, gece saatlerinde kıyılarda kuzeyli yönlerden kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, gece saatlerinden sonra Erzincan çevrelerinde sağanak bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu. (İLKHA)

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Savunma sanayinde tam bağımsız Türkiye hedefine doğru sağlam adımlarla ilerliyoruz

Yılların yol sorunu, Kızılkaya’nın kararlı çalışmasıyla çözüldü

Bakan Yumaklı: Deprem bölgesinde barajlarda olumsuzluk tespit edilmedi

Bursa'da DAİŞ operasyonu: 18 gözaltı

Kocaeli’’de 2 kişiyi öldürmeye teşebbüs eden şüpheli tutuklandı

Türkiye'den Kamboçya ve Tayland arasındaki ortak bildiriye destek

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Riyad'da: Güvenilir bir üretim ve lojistik üssü olmayı sürdürüyoruz

192 milyon liralık yardımla Gazze'ye umut taşıdılar

Almanya Başbakanı Merz, Türkiye'yi ziyaret edecek

Diyarbakır Sağlık Müdürlüğü hakkında mobbing ve usulsüzlük iddiaları

Yatağan Girme Barajı’nda su tutulmaya başlandı

Umut Kervanı, Kozan’da muhtaç ailelere gıda yardımı yaptı

Gazze'de işgalin teslim ettiği kimliği belirsiz 41 ceset defnedildi

Gazze’de El-Kâtibe Meydanı’ndan 60’tan fazla şehidin cenazesi çıkarıldı

Gazze’de 70 binden fazla hepatit vakası tespit edildi

Soğuk algınlığında ilk 24 saatteki önlemler sürecin seyrini değiştirebilir

Peygamber Sevdalıları Vakfı Onursal Başkanı Göktaş: Siyonizm çökecek, İslam yükselecek

Diyarbakır'da ihtiyaç sahibi aileler yararına kurulan kermes devam ediyor

Vatandaş'tan Adana Büyükşehir Belediyesine çağrı: Kararı geri alın!

Mersin'de uyuşturucu operasyonları: Bir haftada 577 şüpheli yakalandı

Rusya, Ukrayna’nın SİHA üssünü vurduğunu duyurdu

Sağlık için büyük öneme sahip olan spor nasıl yapılmalı?

Diyarbakır’da uyuşturucu operasyonu

İşgalciler, Cenin kentinde 3 Filistinliyi şehit etti

Kasten öldürme ve uyuşturucu suçlarından aranan 68 şahıs yakalandı

Soğuk algınlığından korunmak için neler yapılmalı?

Diyarbakır’da kaçakçılık operasyonunda çok sayıda silah ve kaçak malzeme ele geçirildi

Adana’da balkondan düşen genç kız hayatını kaybetti

Karadeniz kıyıları için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Diyarbakır’da eş zamanlı silah operasyonu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Cumhurbaşkanı Erdoğan: Savunma sanayinde tam bağımsız Türkiye hedefine doğru sağlam adımlarla ilerliyoruz

Yılların yol sorunu, Kızılkaya’nın kararlı çalışmasıyla çözüldü

Bakan Yumaklı: Deprem bölgesinde barajlarda olumsuzluk tespit edilmedi

Bursa'da DAİŞ operasyonu: 18 gözaltı

Kocaeli’’de 2 kişiyi öldürmeye teşebbüs eden şüpheli tutuklandı

Türkiye'den Kamboçya ve Tayland arasındaki ortak bildiriye destek

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Riyad'da: Güvenilir bir üretim ve lojistik üssü olmayı sürdürüyoruz