• BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

Meteorolojiden toz taşınımı uyarısı

23 Mart 2025, Pazar 11:33
23 Mart 2025, Pazar 11:33
Meteorolojiden toz taşınımı uyarısı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) yeni hava durumu raporuna göre, yeni haftada Mali'den yoğun bir çöl tozu geldiği uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre: Ülkenin batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın batısı ile Bursa, İzmir, Aydın, Manisa, Denizli, Kütahya ve Eskişehir çevrelerinin sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun yüksek ve dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Hava sıcaklığının, iç ve doğu kesimlerde 3 ila 6 derece artacağı, Ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın, genellikle güney, Güneydoğu Anadolu'da kuzey yönlerden, hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğundan heyelan, ulaşımda aksamalar ve kar erimesine bağlı olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği uyarısı yapıldı.

İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde bu gece zirai don hadisesi bekleniyor. Tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımızın Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından il ve ilçeler için hazırlanan sıcaklık tahminleri dikkatle takip etmeleri ve zirai don tehlikesine karşı tedbirli olmaları gerekiyor.

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batısı ve Bursa ile bu akşam saatlerinde İstanbul çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, İzmir, Aydın, Manisa, Denizli ve Kütahya çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, Eskişehir çevrelerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin doğusunda buzlanma ve don ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

DOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor. Bölgenin yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. (İLKHA)

Hindistan’da araç su kanalına düştü: 11 ölü

Trump'ın Gazze'ye yardım yalanı ifşa oldu

Bakan Uraloğlu: İstanbul ve Antalya havalimanları rekor kırdı

Bakan Yerlikaya: 2,8 milyondan fazla araç denetlendi

Diyarbakır'da sıcaklıklar döner ustalarının işini zorlaştırıyor

Batman'da hobi bahçeleri mağdurları süreci basınla paylaştı

LGS yerleştirme sonuçları yarın erişime açılacak

Gazze’de açlık felaketi büyüyor: 6 kişi daha şehit oldu

Kanada'dan işgal rejimine silah ihracatı açıklaması

Malatya'da "Parkistan Park Buluşmaları" gerçekleştiriliyor

Şırnak’ta bazı bölgeler geçici "özel güvenlik bölgesi” olarak ilan edildi

Gazze'de yardım bekleyen sivillere yönelik bir katliam daha

Rusya'da 600 yıl aradan sonra ilk Krasheninnikov Yanardağı patlaması

Çevreyi kirletenlere 6 ayda 2,6 milyar lira ceza

Güneydoğu’dan temmuzda 1,1 milyar dolarlık ihracat: Yüzde 2,1 büyüme

36 ilde 102 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı

Gram altın 4 bin 400 TL’yi aştı

Gaziantep'te 158 aranan şahıs yakalandı

Meteoroloji'den sağanak ve fırtına uyarısı

Rusya'da 6,7 büyüklüğünde deprem

İşgalci siyonistler Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi

Ankara’da sağanak yaşamı felç etti

İtalya'dan Gazze'ye havadan yardım kararı

Siyonist esir ailelerinden Netanyahu'ya tepki

DMM: “Usulsüz atama” iddiaları asılsız

İşgal rejimi Gazze’de Filistin Kızılayı karargahını vurdu

Aşırı sıcaklar etkisini yitiriyor

HÜDA PAR’dan “Son Kale Aile” paneli: Aile hakemliği yargı sistemine kazandırılmalı

Gazze'de sağlık sistemi çöküşün eşiğinde

UAEA: Zaporijya Nükleer Santrali vuruldu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Hindistan’da araç su kanalına düştü: 11 ölü

Trump'ın Gazze'ye yardım yalanı ifşa oldu

Bakan Uraloğlu: İstanbul ve Antalya havalimanları rekor kırdı

Bakan Yerlikaya: 2,8 milyondan fazla araç denetlendi

Diyarbakır'da sıcaklıklar döner ustalarının işini zorlaştırıyor

Batman'da hobi bahçeleri mağdurları süreci basınla paylaştı

LGS yerleştirme sonuçları yarın erişime açılacak