• BIST 100

    9311,88%-2,19
  • DOLAR

    38,85% -0,32
  • EURO

    44,87% -0,99
  • GRAM ALTIN

    4344,50% 1,44
  • Ç. ALTIN

    6989,75% 1,74
Meteoroloji'den yeni uyarı! Ankara dahil kar uyarısı geldi
GÜNDEM
Tarih: 13.04.2025 15:12
Güncelleme: 13.04.2025 15:12
Kaynak: ILKHA
Meteoroloji
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni haftanın haritasını paylaştı. Birçok kent için 3 gün boyunca sürecek kar uyarısı geldi.

Yapılan tahminlere göre,  ülkenin genelinin parçalı ve çok bulutlu, İç Anadolu (Konya ve Eskişehir hariç), Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Sakarya, Giresun, Trabzon, Antalya'nın doğu ilçeleri, Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Kilis çevreleri ve Osmaniye'nin doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, iç ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Kastamonu'nun kuzeyi, Bartın, Karabük ve Sinop illerinin yüksek kesimlerinde kuvvetli kar yağışları bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun yüksek ve eğimli alanlarında çığ tehlikesi bulunuyor.

Hava sıcaklığı, mevsim normallerinin altında seyretmekte olan hava sıcaklıklarının batı bölgelerinden başlamak üzere artması bekleniyor.

Genellikle kuzeyli, doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Kuvvetli kar yağışı uyarısı

Kastamonu'nun kuzeyi, Bartın, Karabük ve Sinop illerinin 400 metre rakım üzerindeki yüksek kesimlerinde kuvvetli kar yağışları beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.

Zirai don uyarısı

Sabah ve gece saatlerinde Marmara’nın güney ve doğusu, İç Anadolu, İç Ege, Göller Yöresi, Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’da zirai don hadisesi beklendiğinden tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşların, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından il ve ilçelere yönelik hazırlanan sıcaklık tahminlerini dikkatle takip etmeleri ve zirai don riskine karşı gerekli tedbirleri almaları önem arz ediyor.

4 kent için sarı alarm

Meteoroloji, “Kastamonu, Sinop, Bartın, Karabük” için sarı kodlu uyarıda bulundu.

Bu hafta Türkiye genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edeceği, ancak haftanın ilerleyen günlerinde batı bölgelerden başlayarak ülke genelinde artışa geçeceği tahmin ediliyor. Haftanın ilk günlerinde özellikle İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yağışlı hava etkili olacak. Yağışlar yer yer kuvvetli sağanak şeklinde görülebilir. Ayrıca 13-15 Nisan tarihleri arasında bu bölgelerde buzlanma ve don olayları bekleniyor, bu da tarım ve ulaşım açısından risk oluşturabilir. Hafta ortasından itibaren ise yağışların etkisini azaltarak yerini parçalı ve az bulutlu havaya bırakacağı öngörülüyor.

Özellikle İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Diyarbakır gibi büyük şehirlerde haftanın genelinde yağış beklentisi düşük olup, sıcaklık artışı dikkat çekiyor. Ancak Erzurum, Sivas, Kayseri, Van, Bolu ve Artvin gibi iç ve doğu kesimlerde yer alan iller için buzlanma ve don uyarıları yapılmış durumda. Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgeleri çığ tehlikesi açısından da dikkatli olmalı. (İLKHA) 

Gram altında yeni rekor

Milletvekili Nasıroğlu, Hasankeyf ve Gercüş'e Bağlı Köyleri Ziyaret Etti

Mescid-i Aksa Endişesi: “Yaşanabilecek En Büyük Felaket”

Taziye Evi İçin Yeşil Alan Yok Edilmesin!”

Batman'da balkon çöktü 3 ölü 6 yaralı

Tekstil Sektöründe Büyük Gelişme: Keçioğlu Makina’dan Batman’a Dev Yatırım

İran'ın füze harekatında Bat Yam'da 10 siyonist öldü

Şırnak’tan Gazze’deki soykırıma tepki direnişe destek çağrısı

Traktörü tamir ederken altında kalan işçi hayatını kaybetti

Van'da sulama kanalında erkek cesedi bulundu

İnşaat işçilerinin kaldığı şantiyede korkutan yangın

İran'dan ABD'ye: Nükleer müzakereler anlamsız hale geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile görüştü

Rusya ile Ukrayna arasında ağır hasta asker takası yapıldı

Van’da şap hastalığı nedeniyle hayvan ticareti durduruldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ile görüştü

Bakan Işıkhan Mardin’de bir dizi ziyaret gerçekleştirdi

Gazze'de can kaybı 55 bin 297'ye yükseldi

İran'dan 3 ülkeye uyarı: israile yardım ederseniz üslerinizi vururuz

Güney Afrika'da sel felaketi: 78 ölü

Yaz aylarının serinletici lezzeti Cizre limonatası coğrafi işaret ile tescillendi

Adana'da kontrolden çıkan otomobil iş yerine daldı

Siyonist işgalcilerden Han Yunus'ta yeni katliam hazırlığı

Hindistan'da meydana gelen uçak kazasında ölü sayısı 270'e yükseldi

Şanlıurfa'da halk sağlığını tehdit eden ürünlere ceza

Şanlıurfa'da 170 dönümlük buğday tarlasında yangın

Rusya 1200 Ukraynalı asker ve sivilin cenazesini teslim etti

Mardin Peygamber Sevdalıları’ndan yaz tatilinde manevi eğitim seferberliği

Motosikletin çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti

HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Doğru: Başıboş köpek sorununa çözüm bulunmalı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gram altında yeni rekor

Milletvekili Nasıroğlu, Hasankeyf ve Gercüş'e Bağlı Köyleri Ziyaret Etti

Mescid-i Aksa Endişesi: “Yaşanabilecek En Büyük Felaket”

Taziye Evi İçin Yeşil Alan Yok Edilmesin!”

Batman'da balkon çöktü 3 ölü 6 yaralı

Tekstil Sektöründe Büyük Gelişme: Keçioğlu Makina’dan Batman’a Dev Yatırım

İran'ın füze harekatında Bat Yam'da 10 siyonist öldü