• BIST 100

    14292,72%0,97
  • DOLAR

    42,69% 0,01
  • EURO

    50,18% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5956,04% 0,92
  • Ç. ALTIN

    9548,83% 0,71

Mevlid-i Nebi etkinliğine katılan çocuklar: Hazret-i Muhammed bizler için bir gururdur

21 Nisan 2025, Pazartesi 17:03
21 Nisan 2025, Pazartesi 17:03
Mevlid-i Nebi etkinliğine katılan çocuklar: Hazret-i Muhammed bizler için bir gururdur
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Diyarbakır’da Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından “Direniş Önderi Hazret-i Muhammed” temasıyla düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliğinde duygularını aktaran çocuklar, Hazret-i Muhammed Aleyhisselam’ın kendileri için bir gurur olduğunu O’nunla cennette bul

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından pazar günü Diyarbakır Nevruz Park Miting Alanında “Direniş Önderi Hazret-i Muhammed” temalı Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi.

Mitinge yaşlı ve yetişkinlerin yanı sıra çocuklar da katılım sağlayarak duygularını İLKHA’ya paylaştı.

Tevhid bandajları ve Filistin’in sembolü puşi taşıyan çocuklar, Filistin’e destek mesajları verdi.

"Mevlid-i Nebi etkinliğine katılarak, Peygamber Efendimize salâvatlar getiriyoruz"

Mevlid-i Nebi etkinliğine binlerce insanın katılmasıyla çok sevindiklerini belirten 12 yaşındaki Ravza Nur Akın, “Peygamber Efendimiz Aleyhisselam’ın kutlu doğumunda bu kadar insanın olması çok güzel. Mevlid-i Nebi etkinliğine katılarak, Peygamber Efendimize salâvatlar getiriyoruz. Bu bizi cennete daha fazla yaklaştırıyor. Meydanın atmosferi de çok güzel. Her yıl bu etkinliğe katılım sağlıyoruz.” ifadelerini vurguladı.

“Bütün insanlığın boykot kararlılığı devam etmelidir”

İşgal rejimine ait ürünlerin boykot edilmeye kararlılıkla devam edilmesi gerektiğini kaydeden Akın, “Gazze’de şehit olan kardeşlerimiz için Allah’tan rahmet diliyorum. Bütün insanlığın işgal rejimine ait ürünleri boykot etmeye devam etmelidir. Boykota devam edildikçe Gazze daha fazla bombalanmayacak. Peygamber Sevdalılarına da emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Hazret-i Muhammed’in kendileri için bir gurur olduğunu vurgulayan Muhammed Mustafa Tunç, Peygamberimiz Hazret-i Muhammed için her şeyimizi feda ederiz. Mevlid etkinliği düzenlendiği günde bütün Diyarbakır halkının işlerini bırakıp iştirak etmeleri lazım. Herkes bu tür etkinliklere katılım gösterebilir. Hazreti Muhammed benim için bir gururdur.” ifadelerini aktardı.

"Bütün iyi hasletleri Peygamber Efendimizden öğrendik"

Ailesini zorlayarak etkinliğe katılmalarına vesile olduklarını dile getiren Saliha Mayuş, “Peygamberimiz Hazret-i Muhammed’i çok seviyorum. Ailemi zorlayarak etkinliğe katıldım. Bütün iyi hasletleri Peygamber Efendimizden öğrendik.” dedi.

“O’nu çok sevdiğimizden etkinliğe geldik”

Arkadaşlarıyla birlikte mitinge gelerek Gazze’ye dua ettiklerini ifade eden Hasan Akgönül, “Diyarbakır’dan etkinliğe katıldık. Peygamberimiz Hazret-i Muhammed, çocukları çok seviyordu. Bizler de O’nu çok sevdiğimizden etkinliğe geldik. Arkadaşlarımızı toplayarak beraber iştirak ettik. Gazze’deki kardeşlerimiz için de dua ettik.” şeklinde belirtti.

"Çok şükür peygamberimizin yolundayız"

Hazret-i Muhammed Aleyhisselam’ın her zaman yolunda olduklarını belirten Mustafa Yakup Kaya, “Peygamber Efendimizin kutlu doğumu için geldim. Çok şükür peygamberimizin yolundayız. Keşke Gazze’deki kardeşlerimizin yanında olsaydık. Allah onların yardımcısı olsun. İnşallah soykırım savaşı bir an önce biter.” ifadelerine yer verdi.

"Hazret-i Muhammed bizim için çok kıymetlidir"

Rabia Çiçek, mitingin bayağı kalabalık olduğunu dile getirerek, “Mevlid etkinliğine işgal rejimini lanetlemek için geldim. Aynı zamanda Peygamber efendimiz için de geldik. Peygamberimiz Hazret-i Muhammed bizim için çok kıymetlidir. O’nu çok seviyorum. Meydan çok güzel, çok kalabalık maşallah.” dedi.

"O’nu çok ama çok seviyorum"

Mevlid-i Nebi etkinliğine Muş’tan katılan Eslem Sayılgan, “Gazze’deki çocuklar için soykırım savaşının durdurulmasını istiyorum. Bizim gibi özgür kalmasını istiyoruz. Etkinliğe Peygamber Efendimiz Aleyhisselam için geldim. O’nu çok ama çok seviyorum. Etkinliği çok güzel buldum. Her yıl yapılmasını istiyorum.” ifadelerini konuştu.

“Peygamber Efendimize olan sevgimiz paha biçilemez”

Hazret-i Muhammed’i çok sevdiklerini ifade eden Amine Betül Gündoğdu, "Peygamber Efendimiz Aleyhisselam’a olan sevgimiz paha biçilemez olduğu için anlatılacak seviyede değil. O’nu çok seviyoruz. Yüce Allah, Gazze’de binlerce çocuğu şehit eden işgalci siyonistlerin belasını versin.” şeklinde dile getirdi.

Süleyman Yanaç, Hazret-i Muhammed Aleyhisselam’ı cennette buluşmayı çok arzu ettiklerini aktararak, “Peygamber Efendimiz Aleyhisselam’a binlerce selam olsun. Peygamber Efendimizle cennette buluşmayı çok istiyor, O’nu çok görmeyi arzuluyorum. İnşallah diğer dünyada buluşuruz.” dedi.

Alihan Aslanlı, etkinliği düzenleyen Peygamber Sevdalıları Vakfı’na teşekkür ederek, “İşgal rejimine artık diyecek bir söz söyleyemiyorum. Yüce Allah’tan muhakkak belalarını bulacaklardır. Peygamber Efendimizin ümmetinden olduğum için çok gurur duyuyorum. O’nun çocukları sevdiği ve onlara karşı saygı yönünü çok seviyorum. Etkinliği düzenleyen Peygamber Sevdalıları Vakfı’na böyle bir duyguyu yaşattıklarından dolayı çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Her yıl etkinliğe katıldıklarını söyleyen Elif Nur Akbaş, “Etkinliğe katıldığım için çok mutluyum. Her yıl program düzenleniyor. Peygamberimizi çok seviyoruz. Kutlu doğumları da çok seviyoruz. Her zaman buradayız, dirilişteyiz. Peygamber Efendimize bir mektup yazsaydım ‘gözünüz arkada kalmasın çünkü arkanızda milyonlarca Müslüman var’ derdim. Peygamberimizin izinden gitmeye çalışıyoruz.” dedi.

Esma Nur Akbaş, “Mevlid-i Nebi etkinliğine katıldığım için çok mutluyuz. Peygamber Efendimize bir mektup yazsaydım, ‘gözünüz arkada kalmasın. Tebliğ ettiğiniz İslam dini için her zaman çalışmaya devam edeceğiz’ şeklinde yazardım. O’nu çok seviyorum.” şeklinde kaydetti.

Müjde Tan ise, “Peygamber sevdalısı olduğumuzdan Mevlid etkinliğine katıldık. Birçok yerden Müslümanlar akın etmiş durumda. Peygamber efendimizi çok seviyoruz. Her yıl bu etkinliğe katılıyoruz.” ifadelerini kaydetti. (İLKHA)

Gazze'de can kaybı 70 bin 665'e yükseldi

İzmir’de uyuşturucu operasyonlarında 46 şüpheli tutuklandı

AB'den Rusya'nın gölge filosuna yeni yaptırım kararı

Siirt’te okul kantinlerinde gıda denetimleri sıklaştırıldı

Benzinin litre fiyatına 2,02 liralık indirim

AB, Rusya'ya karşı yaptırım listesini genişletiyor

BAE destekli ayrılıkçılar Yemen'in güneyinde saldırılar başlattı

Bazı bölgeler için fırtına uyarısı

Bursa’da lise öğrencilerine yapay zeka eğitimi

Kayseri’de 104 kilogram uyuşturucu ele geçirildi: 4 tutuklama

Yaş meyve-sebze ihracatı Kasım ayında 518,7 milyon dolara ulaştı

HÜDA PAR Bursa İl Başkanlığı'ndan yeni atanan İl Millî Eğitim Müdürüne ziyaret

Uzman Diyetisyen Korkmaz: Kilo vermede bilmeniz gerekenler

HAMAS liderlerinden Hamdan: Önümüzdeki aşama hareketin örgütsel yapısının gücünü ortaya çıkaracak

AB Konseyi, Belarus'a yönelik yaptırımların kapsamını genişletti

DASKEF'ten sürücülere 'kış' uyarısı: Kurallara uyun, dikkatli olun!

60 yıldır bakıra şekil veren Nihat Usta: İşin ustası olmak için uzun yılların ömürden gitmesi lazım

Aile terapisiyle dağılmak üzere olan aileler yeniden kuruluyor!

Gaziantep'te 1 milyon 550 bin lira değerinde gümrük kaçağı eşya ele geçirildi

Gaziantep'te ruhsatsız silah ele geçirildi: 1 şüpheli yakalandı

Diyarbakır’da iş yerine yönelik saldırıyla ilgili 2 şüpheli yakalandı

Çekya hükümet kabul edildi

Şırnak’ta kar mesaisi devam ediyor

Ağrı'da durdurulan bir tırda yüklü miktarda sentetik ecza maddesi ele geçirildi

Belediye Başkanı Geçit: El sanatları bir milletin hafızasıdır

Batman İl Müftülüğünden fahri öğreticilere yönelik hizmet içi eğitim

Aralık ayı SED ödemeleri hesaplara yatırıldı: 1 milyar 473 milyon lira destek

Batman'da çocuklar için Mevlana Haftası etkinliği düzenlendi

Batman kız yurdu öğrencilerinden ihtiyaç sahibi ailelere yemek desteği

Yeşilyurt Genç Meclis 2026 çalışma dönemi için yeni üyelerini arıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gazze'de can kaybı 70 bin 665'e yükseldi

İzmir’de uyuşturucu operasyonlarında 46 şüpheli tutuklandı

AB'den Rusya'nın gölge filosuna yeni yaptırım kararı

Siirt’te okul kantinlerinde gıda denetimleri sıklaştırıldı

Benzinin litre fiyatına 2,02 liralık indirim

AB, Rusya'ya karşı yaptırım listesini genişletiyor

BAE destekli ayrılıkçılar Yemen'in güneyinde saldırılar başlattı