• BIST 100

    10971,52%1,24
  • DOLAR

    42,03% 0,24
  • EURO

    48,46% -0,18
  • GRAM ALTIN

    5412,27% -0,31
  • Ç. ALTIN

    9047,60% 0,46

MGK sonrası 8 maddelik bildiri:

22 Mayıs 2025, Perşembe 20:02
22 Mayıs 2025, Perşembe 20:02
MGK sonrası 8 maddelik bildiri:
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki MGK toplantısı 2 buçuk saat sürdü. Toplantı sonrası yapılan yazılı açıklamada, 8 başlığa değinildi.

Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Beştepe'de gerçekleşen toplantı 2 buçuk saat sürdü.

Toplantı sonrası İletişim Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada yer alan 8 konu başlığı şu şekilde sıralandı;

1. PKK/KCK-PYD/ YPG, FETÖ ve DEAŞ terör örgütleri başta olmak üzere millî birlik ve beraberliğimiz ile bekamıza yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı yurt içinde ve yurt dışında azim, kararlılık ve başarıyla yürütülen operasyonlar ile son dönemde meydana gelen uluslararası gelişmeler hakkında Kurula bilgi sunulmuştur.

2. Terörsüz Türkiye hedefiyle atılan adımlar ile son gelişmeler değerlendirilmiş; tasfiye sürecinin her aşamasının hassasiyetle takip edilmesine, terörün ülkemizin gündeminden kalıcı olarak çıkarılmasına, milletimizin birlik ve beraberliğinin tahkim edilerek daha güçlü ve müreffeh bir Türkiye'ye ulaşılmasına yönelik kararlılık vurgulanmıştır.

3. Müşterek coğrafyamızın tüm terör örgütlerinden arındırılması neticesinde, başta komşularımız Irak, Suriye ve İran olmak üzere bölge ülkeleri için de huzurlu bir dönemin başlayacağına işaret edilmiş; güvenlik alanındaki iş birliğinin daha da ilerletilmesinin, bölgemizin ortak geleceğinin inşasına en önemli katkıyı yapacağı belirtilmiştir.

4. Suriye'deki gelişmeler ve son durum ele alınmış; Suriye yönetiminin tüm ülke sathında istikrarı sağlama gayretlerine verilen güçlü desteğin sürdürüleceği kaydedilmiş, Suriye halkını mağdur eden uluslararası yaptırımların kaldırılmasına yönelik eğilimden memnuniyet duyulduğu ifade edilmiştir.

Bu kritik süreçte, Suriye'nin egemenliğine, toprak bütünlüğüne, üniter yapısına ve siyasi birliğine zarar verebilecek girişimlerin bertaraf edilmesinin önemine dikkat çekilmiş; Suriye'yi istikrarsızlaştırmaya matuf faaliyetlere karşı ilkeli bir tutum benimsenmesi çağrısında bulunulmuştur.

5. Gazze'de soykırım ve işgali sürdüren İsrail'in, Filistin'in yanı sıra Suriye, Lübnan ve Yemen'e yönelik sistemli saldırılarının ve yayılmacı emellerinin Orta Doğu'daki barış çabalarını sekteye uğrattığı belirtilmiş; mesuliyet mevkiindeki uluslararası aktörlerin, İsrail yönetiminin politikalarından kaynaklanan risk ve tehditlerin bertaraf edilmesi hususundaki sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğinin altı çizilmiştir.

6. Kuzey ve Doğu Afrika'da cereyan eden hadiseler görüşülmüş; Türkiye'nin, Afrika'daki kardeş ülkelerin güvenlik ve istikrarı tesis etme çabalarına verdiği desteği artırarak devam ettireceği belirtilmiştir.

7. Rusya- Ukrayna Savaşı'nın sona erdirilmesi için hassas bir sürece girildiği kaydedilmiş; kalıcı ve adil bir barışa ulaşılması için inisiyatif üstlenen ülkemizin, barış diplomasisi ve ara buluculuk faaliyetleriyle küresel barış ve istikrara katkı sunmayı sürdüreceği ifade edilmiştir.8. Azerbaycan ile Ermenistan'ın barış anlaşması taslağı üzerinde mutabakata varmalarından memnuniyet duyulduğu belirtilmiş; bölgemizdeki tüm aktörlerin menfaatine neticeler ortaya çıkaracak nihai barışın tesisi için gerekli koşulların sağlanması yönündeki beklentimiz bir kez daha teyit edilmiştir. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur." (İLKHA)

Anahtar Kelimeler: mgk sonrası 8 maddelik bildiri:

Hatay’da otomobil bariyerlere çarptı: Sürücü ağır yaralandı

Meksika'da raydan çıkan tren cayır cayır yandı

Rusya'dan ABD'ye kınama

İran'da LPG dolum tesisinde patlama: 9 yaralı

İran: Füze programımızı müzakere etmeyeceğiz

Batı Şeria'da Yahudi çetelerin saldırılarında 8 Filistinli yaralandı

Hatay’da iki aile arasında silahlı kavga: 2’si ağır 7 yaralı

Beyaz Saray'da Trump-Şara görüşmesi

Tanzanya'da mevcut Cumhurbaşkanı Hassan cumhurbaşkanlığı seçimini yeniden kazandı

Mersin’de güvenlik ve asayiş değerlendirme toplantısı yapıldı

Ukrayna'dan Moskova'daki petrol boru hattına saldırı

ABD'de iki yolcu uçağı çarpıştı: Felaketin eşiğinden dönüldü

Sındırgı depremi sonrası koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi

BMGK: Bosna Hersek’teki barış gücünün görev süresi uzatıldı

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Irak'ı ziyaret edecek

İletişim Başkanı Duran, Gazze’de görev yapan gazetecilerle bir araya geldi

Sudan'ın Faşir kentinden 62 binden fazla kişi göç etti

Çin, 2026 APEC Liderler Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak

Elazığ-Bingöl karayolunda kaza: 1 yaralı

Şanlıurfa’da tır ile otomobil çarpıştı: 1 ölü

Ermenistan, pasaportlara Ağrı Dağı'nın resmi olmadan damga vurmaya başladı

Siirt’in afetlere dirençli kent olması hedefiyle 52 eylem planı görüşüldü

Şanlıurfa girişinde kamyonetin lastiği yola fırladı: Sürücünün dikkati olası kazayı önledi

Mardin’de seyir halindeki tır’ın dorsesi çıkarak uçuruma yuvarlandı

Malatya'da otomobiller çarpıştı: 1 yaralı

İşgalci rejimden Lübnan'da hava saldırısı

"Niyet ettim tesettüre Emrin başım üstüne" programı ile onlarca genç kız tesettürle tanıştı

Çocuğu araya almak aileyi yıpratıyor!

Diyarbakırlı yeni evli çiftin bağışladığı takılar Gazzeli çiftin mutluluğuna vesile oldu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Hatay’da otomobil bariyerlere çarptı: Sürücü ağır yaralandı

Meksika'da raydan çıkan tren cayır cayır yandı

Rusya'dan ABD'ye kınama

İran'da LPG dolum tesisinde patlama: 9 yaralı

İran: Füze programımızı müzakere etmeyeceğiz

Batı Şeria'da Yahudi çetelerin saldırılarında 8 Filistinli yaralandı

Hatay’da iki aile arasında silahlı kavga: 2’si ağır 7 yaralı