• BIST 100

    9074,62%-0,66
  • DOLAR

    38,64% 0,04
  • EURO

    43,85% -0,22
  • GRAM ALTIN

    4205,75% -1,39
  • Ç. ALTIN

    6818,76% 0,06

MHP’nin eski il başkanı Kayaalp’in beraat kararı onandı

GÜNDEM 5.07.2023 12:10:08 0
MHP’nin eski il başkanı Kayaalp’in beraat kararı onandı

MHP’nin eski il başkanı Kayaalp’in beraat kararı onandı

İstinaf Mahkemesinin, 'çocuğa cinsel taciz', 'çocuğa cinsel istismar' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından beraat ettiği MHP Diyarbakır eski İl Başkanı Cihan Kayaalp’in beraat kararı Bölge Adliye Mahkemesi tarafından onandı.
Diyarbakır’da E.A. adlı çocuğa çalışma ofisinde cinsel tacizce bulunduğu ve onu alıkoyarak cinsel istismarda bulunduğu iddia edilmesi üzerine görevden alınarak yargılanan MHP Diyarbakır eski İl Başkanı Cihan Kayaalp’e verilen beraat kararı, İstinaf Mahkemesi tarafından onandı.
Diyarbakır 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 'cinsel taciz', 'cinsel istismar' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından Kayaalp hakkında verdiği beraat kararına karşı hem savcılık hem de taraflar istinaf yoluna başvurdu.

Karar oy birliği ile alındı
İstinaf başvurularını inceleyen Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi 7. Ceza Dairesi, tüm tarafların ve savcılığın istinaf başvurusunu reddetti. Talebi inceleyen Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi 7. Ceza Dairesi, deliller ve soruşturma sonuçlarına göre mahkemede oluşan kanaat ve takdire göre Diyarbakır 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin beraat kararında usul ve esasa ilişkin herhangi bir hukuka aykırılık bulunmadığı sonucuna vardı.
'Cinsel taciz' yönünden kesin olmak üzere istinaf talebini reddeden 7. Ceza Dairesi, bu suçtan temyiz yolunu kapattı. Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi 7. Ceza Dairesi, 'cinsel istismar' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarında ise temyiz yolu açık olmak üzere, istinaf başvurusunun reddine karar verdi.

Anayasa ve Yargıtay’a itiraz edilecek
İstinaf başvurusunun reddi kararını oy birliği ile alan Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi 7. Ceza Dairesi kararına karşı, mağdur vekilleri itiraz yoluna başvurmaya hazırlanıyor.
Mağdur vekilleri, 'cinsel taciz' suçundan verilen beraat kararı kesin olması nedeniyle Yargıtay’a başvurma yolu bulunmamasından dolayı Anayasa Mahkemesi’ne başvuracak. Mağdur vekilleri, 'cinsel istismar' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından ise itiraz yolu açık olması nedeniyle Yargıtay’a itirazda bulunmaya hazırlanıyor.

Bakan Fidan Suudi mevkidaşı ile görüştü

Kastamonu'da trafik kazası: 4 yaralı

Sözleşmeli öğretmen atamasında sözlü sınava hak kazanan adaylar açıklandı

Almanya'nın yeni Başbakanı Merz, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile bir araya geldi

Batman Gazze için ayakta: On binler sokağa döküldü

Fed faizi yüzde 4.50 seviyesinde sabit tuttu

Çin Devlet Başkanı Şi, Rusya'da

Rusya ile Venezuela stratejik ortaklık anlaşması imzaladı

HÜDA PAR’dan "Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı" ile ilgili soru önergesi

HÜDA PAR Kapıköy Sınırı Kapısı’ndaki sorunları Meclis’e taşıdı

HÜDA PAR Malatya İl Başkanı Sevgili: Sapkınlık suç sayılsın

Bakan Fidan, Varşova’ya gidecek

HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı: Tüp bebek yapmak isteyen çiftlerimize bir imkân oluşturmamız gerekiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şerif ile görüştü

Pakistan'dan nükleer savaş uyarısı

Malatya'da 10 yıl hapis cezası bulunan firari şahıs yakalandı

Bingöl’de trafik kazası: 7 yaralı

Panama'nın ABD ile imzaladığı askeri işbirliği anlaşması protesto edildi

Kızının doğumundan birkaç saat sonra bir gazeteci, işgal katliamında şehit oldu

BM: Nijerya'da 600 binden fazla çocuk açlık tehlikesiyle karşı karşıya

Malatya Valisi Yavuz: 100 bin 417 konut ve iş yeri inşa ediyoruz

İşgal rejimi, Gazze’de bir restoran ve pazarı bombaladı: Onlarca şehit

THY'nin İslamabad ve Lahor seferleri iptal edildi

Pakistan Dışişleri Bakanı Dar: Hakan Fidan, gece arayarak dayanışmasını iletti

Port Sudan’da donanma üssü hedef alındı

Irak Başbakanı Sudani, Türkiye’ye geliyor

Fırat Üniversitesi öğrencilerinden Vicdan Gemisi'ne yapılan saldırıya tepki

Avrupa’daki 6 ülke, işgalci rejimin Gazze'deki planlarından “ciddi endişe” duyduklarını bildirdi

Şırnak'ta öğrenciler vicdan gemisine yapılan saldırıyı lanetledi

Otomobil elektrik direğine çarptı: 2 ölü, 1 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ