• BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,57% 0,33
  • EURO

    43,89% 0,80
  • GRAM ALTIN

    4035,43% 0,80
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

MHRS'den randevu alamayan vatandaştan yetkililere çağrı

RÖPORTAJ 19.10.2024 11:05:20 0
MHRS

Türkiye'nin birçok ilinde olduğu gibi Malatya'da da vatandaşlar, MRHS üzerinden bazı bölümlerde randevu bulamadıkları için mağduriyet yaşıyor.

Göz muayenesi için yaklaşık 2 aydır Malatya merkezdeki hastanelerden MRHS ve online üzerinden randevu alamadığını, hastaneye gittiğinde ise randevusu olmadığı için doktorların kendisine bakamadığını söyleyen İsmet Erkuş, yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için başta Sağlık Bakanı olmak üzere tüm yetkililere çağrıda bulundu.

Kendisi gibi çok sayıda kişinin bu şekilde mağdur olduğunu ve randevu buladıkları için özel hastanelere gitmek zorunda kaldıklarına dikkat çeken Erkuş, halkın mağduriyet yaşamaması için başta Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu olmak üzere tüm yetkililerden MRHS sistemine çözüm bulunması çağrısında bulundu.

"Yaklaşık 2 aydır göz polikliniği için randevu bulamıyorum"

Erkuş, "Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Battalgazi Devlet Hastanesinden MRHS üzeri, Turgut Özal Tıp Merkezi içinde online üzerinden yaklaşık 2 aydır MRHS üzerinden göz polikliniği için randevu almaya çalışıyorum ama randevu bulamıyorum. Hastaneye geldiğim zaman, 'biz randevusuz muayene yapamıyoruz.' diyorlar. Randevu alamadığım için muayene olamıyorum. Bu durumu sosyal medya hesaplarımda paylaştım. Sağlık Bakanlığı Sosyal Medya Sorumlusu beni aradı. T.C. bilgilerimi aldı. Randevu almaya çalıştı ama o da randevu olmadığını ara ara takip etmemi söyledi. Yani kime sorarsak ara ara takip edin diyorlar. Biz günümüzü MRHS'de randevu almaya çalışmak için mi geçireceğiz?" diye sordu.

"İnsanlar randevu alamadığı için de özel hastanelere gitmek zorunda kalıyor!"

Ehliyet değişimi için Aile Hekimine gittiğini aile hekiminin göz muayenesi için göz doktoruna sevk ettiğini belirten Erkuş, "Şimdi de ehliyetimi değiştirme gereği oldu. Aile hekimine gittim. Gözlük kullandığım için tabii ki beni göz doktoruna sevk etti. Bugün tekrar hastaneye geldim. Dedim belki sevk nedeniyle işte göz muayenesi olurum. Hem gözlüğümü alırım hem de ehliyetimi de değiştirmiş olurum. Geldiğimde tek doktor olduğu söylendi. Sevkli olsam dahi muayene olamayacağım bilgisi verildi. Randevu alamadığı için de özel hastanelere gitmek zorunda kalıyor. Özel hastanelerin muayenesi de bin liradan başlıyor. Röntgendir, MR'dır, derken bir muayene 5 bin ila 10 bin lirayı buluyor. Bu şekilde ben dahil insanlarımız mağdur oluyor" diye dikkat çekti.

Yetkililerin randevu sistemine bir çözüm bulmasını istiyoruz"

Sağlık sistemine bir çözüm bulunması gerektiğini söyleyen Erkuş, "İnsanlar randevu bulamadığı için mağdur oluyor. Bu mağduriyetlerin yaşanmaması için Sağlık Bakanlığı'ndan ve devlet yetkililerinden halk olarak talebimiz, randevu sistemine (MRHS) bir çözüm bulmalarıdır" dedi. (İLKHA)

Meteorolojiden 5 il için sarı kodlu uyarı

ABD'nin Ukrayna'ya F-16 eğitiminin maliyeti 310 milyon dolar

Almanya'da bir araç kalabalığın arasına daldı: 3 yaralı

Hindistan'da şiddetli yağış ve toz fırtınası: 4 ölü

Kamyon ile hafif ticari araç çarpıştı, 2 yaralı.

Venezuela'dan Kolombiya'ya tepki

Tayland’da şarbon kaynaklı ilk ölüm

ABD’de trafik kazası: 7 ölü

Singapur erken genel seçim için yarın sandık başına gidecek

Nijerya'da kolera salgınında 34 can kaybı

Gündüz kuşağı yayınlarına son verilmesi çağrısı yapıldı

Bakan Memişoğlu: 2 bin 239 hekim ataması yapılacak

HÜDA PAR İl Başkanı Gülsever’den Sanayi Sitesinde işyeri yanan esnafa ziyaret

Şırnak'ta Kur'an-ı Kerim ziyafeti programı düzenlendi

Bolivya uçağı havada kayboldu

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir'den gündem değerlendirmesi

Adana'da 10 kilogram metamfetamin ele geçirildi: 6 tutuklama

Kırmızı bültenle aranan 4 suçlu bulundukları ülkelerden Türkiye'ye getirildi

BM: Gazze'de gıda stokları çoğunlukla tükendi, suya erişim imkansız hale geliyor

Şantiye alanında işçilerin kaldığı konteynerde yangın

Tünelde kaza yapan tır ikiye bölündü: 1 yaralı

HÜDA PAR Medya Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, Van'da medya temsilcilerini ziyaret etti

Dışişleri Bakanlığı, Özgürlük Filosu gemisine saldırıyı kınadı

Yapıcıoğlu, Mersin’de STK temsilcileri ve hal esnafıyla buluştu

Ensarullah, milyonluk mitingde Hayfa'yı balistik füzeyle hedef aldıklarını duyurdu

Malatya'da otomobil bahçeye yuvarlandı: 2 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın KKTC’yi ziyaret edecek

Özyaramış: Gazze’deki soykırım uluslararası hukukun açık bir ihlalidir

Hür Gençlik Gazze için basın açıklaması yaptı

Tsunaminin önümüzdeki iki saat içinde Şili'nin Antarktika üslerine ulaşması bekleniyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ