• BIST 100

    14029,89%0,01
  • DOLAR

    42,95% 0,08
  • EURO

    50,53% 0,03
  • GRAM ALTIN

    5965,27% 0,22
  • Ç. ALTIN

    9931,63% 0,00

Midilli Adası’ndan Ayvalık’a gelen Yunan arama kurtarma timleri Kahramanmaraş’a gitti

11 Şubat 2023, Cumartesi 21:00
11 Şubat 2023, Cumartesi 21:00
Midilli Adası’ndan Ayvalık’a gelen Yunan arama kurtarma timleri Kahramanmaraş’a gitti
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Midilli Adası’ndan Ayvalık’a gelen Yunan arama kurtarma timleri Kahramanmaraş’a gitti

Kahramanmaraş merkezli depremlerden zarar gören vatandaşlar için komşumuz Yunanistan’dan yardım ve destekler sürüyor. Midilli Adası’ndan Ayvalık’a gelen Yunan arama kurtarma timleri Kahramanmaraş’a gitti.

Yardım ekiplerini Türkiye’ye gönderen Yunanistan, bu kez de Yunan Dışişleri Bakanlığının talimatıyla Atina’dan gönderdiği 37 kişilik profesyonel ekibin yanı sıra tam donanımlı 1 adet ambulans, tam donanımlı 6 adet arama kurtarma araçları ile enkaz bölgelerinde kullanacakları eğitimli hassas burunlu “Sugar” isimli köpekle, Balıkesir’in Ayvalık ilçesindeki deniz hudut kapısından ülkemize giriş yaptı. Kahramanmaraş’a gidecekleri ve oradaki arama kurtarma çalışmalarına katılacakları öğrenilen Yunan ekibinin, sonrasındaki enkaz kaldırma çalışmalarına destek verecekleri öğrenildi.

AFAD’ın koordinasyonunda depremzedeleri göçüklerin altından çıkarma çalışmalarına katılacak olan Yunanistan Ellines Dıasostes Rescue Gr uluslararası kuruluşunun ekip lideri Aslanidis Babis ile Epomea Gönüllü Arama Kurtarma kuruluşunun lideri Romeliotis George gazetecilere yaptıkları açıklamada, asrın felaketi olarak niteledikleri Türkiye’deki her iki deprem nedeniyle sonsuz bir üzüntü içinde olduklarını belirtti. Epomea Gönüllü Arama Kurtarma kuruluşunun lideri Romeliotis George, hedeflerinin enkaz altında bir tane bile olsa insanı canlı olarak çıkartabilmek olduğunun altını çizerek, “Yunanistan’dan çıktık ve 35 kişilik ekiple geldik. Selanik’ten üç gün önce yola çıkan bir ekibiz. Bütün amacımız Türkiye’deki deprem bölgesinde süren arama kurtarma çalışmalarına destek vermek ve süren çalışmalara yardımcı olmak. Gerçekten deprem bölgesindeki şartlar oldukça zor ama bizim halen daha enkazların altından canlı olarak insanları çıkaracağımıza yönelik umutlarımız var. Burada Avrupalı arkadaşlarımız da var. Kahramanmaraş’a bizden önce giden Yunanistan ekibiyle birlikte entegre olarak çalışmalarımızı yapacağız” dedi.

Yunanistan Ellines Dıasostes Rescue Gr uluslararası kuruluşunun ekip lideri Aslanidis Babis ise, “Biz bir AB ülkeleri organizasyonunun üyesiyiz. Tüm amacımız demin arkadaşımın da söylediği gibi ekibimizle birlikte bir tane bile olsa insanı canlı olarak enkazların altından çıkarıp, canını kurtarabilmektir. Biz kendi ekiplerimizle geldik. Kendimize ait seyyar mutfaklarımız var. Tedarikli geldik. Ekibimizin içinde sağlıkçı arkadaşlarımız da var. Bu yüzden de enkaz altında ulaşabileceğimiz insanlara acil tıbbi müdahale edebilme durumumuz olabilecek” diye konuştu.
[gallery ids=',107213,107214,107215,107216,107217,107218']

MEB, 2025 yılı eğitim faaliyetlerini açıkladı

Malatya'da kar ve buzlanma nedeniyle eğitime bir gün daha ara verildi

Erdemli’de motosikletin çarptığı kadın hayatını kaybetti

Yol Güvenliği Uzmanı Vedat Şahin’den kış şartlarında sürücülere hayati uyarılar

Yoğun kar yağışı sonrası lastikçilerde zincir kuyruğu oluştu

Konya’da şehit Ebu Ubeyde için gıyabi cenaze namazı kılındı

Afganistan'da sel felaketinde 12 kişi öldü, 11 kişi yaralandı

İstanbul Havalimanı 84 milyonu aşkın yolcuya hizmet verdi

Siirt'te UMKE ve 112’nin yoğun mesai

Şırnak’ta cuma gününe kar tatili

İletişim Uzmanı Özdemir: Şefkatli konuşmanın iyileştirici gücü var

Van’da çığ altından çıkarılan kadın hayatını kaybetti

Gaziantep'te eğitime bir gün ara

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir, Galata’daki Gazze yürüyüşüne katıldı

Meteoroloji’den Doğu Anadolu için çığ tehlikesi uyarısı

İstanbul’da kitap fuarları başlıyor

Siirt’te kar tehlikesi: Çam ağacı otomobilin üzerine devrildi

Gaziantep’te yoğun kar yağışı çocuklara eğlence oldu

Bakan Memişoğlu: Gazze’nin en büyük ihtiyacı, insanlığın ortak vicdanıdır

Siirt’te buzlanma 3 günde 100’ü aşkın kişiyi hastanelik etti

Malatya'da kar yağışı 2 gündür devam ediyor, ekipler gece gündüz çalışıyor

Hindistan ve Pakistan nükleer tesislerinin listesini karşılıklı olarak paylaştı

HAMAS: Halilurrahman Camii'ne el uzatmak kırmızı çizgidir

Ardahan, Erzurum, Tunceli ve Kars'ta 1540 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor

Kar yağışı esnafı olumsuz etkiledi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Filistin mitingine ilişkin paylaşım

Kar yağışı Bursa’ya kartpostallık görüntüler sundu

Amsterdam'ın simge yapılarından biri olan kilise yangında yok oldu

Van’da evler çığ altında kaldı, bir kadın kurtarıldı

Gaziantep’te nitelikli dolandırıcılık operasyonu: 4 tutuklama

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


MEB, 2025 yılı eğitim faaliyetlerini açıkladı

Malatya'da kar ve buzlanma nedeniyle eğitime bir gün daha ara verildi

Erdemli’de motosikletin çarptığı kadın hayatını kaybetti

Yol Güvenliği Uzmanı Vedat Şahin’den kış şartlarında sürücülere hayati uyarılar

Yoğun kar yağışı sonrası lastikçilerde zincir kuyruğu oluştu

Konya’da şehit Ebu Ubeyde için gıyabi cenaze namazı kılındı

Afganistan'da sel felaketinde 12 kişi öldü, 11 kişi yaralandı