• BIST 100

    9185,9%-1,65
  • DOLAR

    39,54% 0,16
  • EURO

    45,50% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4308,22% 0,18
  • Ç. ALTIN

    6938,21% 0,13

Milletvekili Alkayış ve İl Başkanı Bulucu, köy evlerini inceledi

22 Ekim 2023, Pazar 12:30
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
Milletvekili Alkayış ve İl Başkanı Bulucu, köy evlerini inceledi
Tarih: 12:30 - 22 Ekim 2023
Güncelleme: 12:00 - 01 Ocak 0001

Milletvekili Alkayış ve İl Başkanı Bulucu, köy evlerini inceledi

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mustafa Alkayış, deprem sonrası yapılan köy evleriyle ilgili, “Depremde ve sonrasında tüm vatandaşlarımızın yanında olduk” dedi.
Milletvekili Mustafa Alkayış, beraberinde İl Başkanı Emrah Erkan Bulucu, Merkez İlçe Başkanı Ziya Başaran, İl Genel Meclis Üyesi Osman Koyuncu ile birlikte deprem sonrası yapılan köy evlerini inceleyerek köydeki vatandaşlarla sohbet etti.
Merkeze bağlı Akpınar, Gümüşkaya (Palaş), Kuyulu (Turuş), Atakent (Karıcık) ve Doyran köylerini ziyaretleri çerçevesinde köy evlerini inceledi.
Milletvekili Alkayış, ziyaret ve inceleme sonrası yaptığı açıklamada, “6 Şubat depremleri, bilindiği gibi, memleketimiz Adıyaman için çok acı bir tablo ve bilanço doğurmuştur. Durum ne kadar vahim olursa olsun, hepimiz o ilk andan itibaren canla başla koşturmaya ve arama kurtarma faaliyetleri içerisinde bulunmaya çalıştık. Devletimiz, bütün gücünü deprem bölgesine sevk etmiş, başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, devletimizin bütün yetkili kurulları Adıyaman’ın durumu ile yakından ilgilenmişlerdi. Bu sırada bizler de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ve AFAD ile sürekli irtibat halindeyiz. Adıyaman’ımızın şehir merkezi, ilçeleri ve köyleriyle birlikte yeniden ayağa kalkması ve bütün vatandaşlarımızın kalıcı konutlarına kavuşabilmeleri için, ilk günden bugüne canla başla mücadelemizi sürdürüyoruz. Depremden dolayı zarar gören köylerimizin yeniden imar edilmesi ve köylerde yaşayan vatandaşlarımızın kendi evlerine yani kalıcı konutlarına bir an önce geçebilmeleri için Başta Cumhurbaşkanlığımız olmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile AFAD’ın öncülüğünde çalışmalarımızı hızla sürdürmekteyiz. Akpınar’da 90 tane, Kuyulu’da 87 tane kalıcı konut yapılıyordu.
Bu konutların kaba inşaatları ve boyama işi tamamlanmış durumdadır. İnşallah yakın bir süreçte de, ümit ediyoruz ki 29 Ekim’de, birinci etap teslim edilecektir. Daha sonra da Akpınar ve Kuyulu’daki diğer etaplar tamamlanacaktır. Adıyaman’da hem merkez ilçede (Örenli ve İndere’de) hem de bütün köylerimizde hummalı bir çalışma yürütülmektedir. Hükümetimizin yetkili organları ve muhtarlarımız ile birlikte el ele vererek, hak ediş ile ilgili herhangi bir sorunun bulunmadığı köylerimizde, kış sezonu gelmeden, köylü vatandaşlarımızı kendi kalıcı konutlarında iskân ettirmek istiyoruz. Hukuki sorunların görüldüğü köy yerleşim bölgelerinde ortaya çıkan problemleri de Hükümet olarak belli bir sürede aşmak ve ilerleme kaydetmek istiyoruz. Hükümetimizin önümüze koyduğu yol haritası şudur: Nerede bir ev yıkılmışsa şartları zorlayarak çalışmak ve vatandaşlarımızı mağdur etmemek.
Bu süreçte, özellikle il ve ilçe teşkilatlarımız ve muhtarlarımız üzerinde çeşitli taleplerin ve ağır yüklerin bulunduğunun farkındayız. Kendilerine sabırlarından ve gayretli çalışmalarından dolayı müteşekkirim. Çalışmalarımızın sonucunda, inanıyorum ki eskisinden daha yeni ve daha yaşanabilir bir Adıyaman’a kavuşacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, tamamlanma aşamasında olan ve yapımı devam eden konutların halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

ABD 3. uçak gemisini Orta Doğu'ya gönderiyor

Malatya’da husumetliler arasında silahlı kavga: 1 yaralı

İran siyonistleri ilk defa Hürremşehr füzeleri ile vurdu

Ermenistan Başbakanı Paşinyan Türkiye'ye gelecek

İran'dan siyonist işgalcilere yeni füze dalgası

ABD'li albay "israil karşıtı" açıklamaları gerekçesiyle görevden alındı

Dışişleri Bakanlığından siyonist rejime tepki

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Iraklı mevkidaşı Hüseyin ile görüştü

Trabzon'da çay yüklü kamyonet devrildi: 9 yaralı

HÜDA PAR: Türkiye, İran ve Pakistan arasında stratejik bir pakt ve güç birliği kurulmalı

Freni patlayan kamyonet araca çarptıktan sonra evin bahçesine girdi: 4 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Mısır dönüşü konuştu: Kudüs için malımız da kanımız da feda olsun!

Finans ve ekonomide yapay zekâ İstanbul'da tartışıldı

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı: Nükleer tesislerin durumu iyi

İşgalciler, Bureyc kampını bombaladı: 10 şehit

Kütahya'da 3.6 büyüklüğünde deprem

Umman Körfezi'nde iki petrol tankeri çarpıştı

Benzin ve motorine zam

Aliyev, Türkiye'ye gelecek

Mardin’de soğan hasadı başladı: Çiftçi emeğinin karşılığını alamamaktan şikayetçi

Bingöl'de dağ keçisi çobanlara eşlik etti

Rusya: Ukrayna’da iki yerleşim birimini ele geçirdik

Adana'da park halindeki 2 araç yandı

Gazze'de işgalin bugünkü saldırılarında 47 kişi şehit oldu

Gaziantep'te av yasağına uymayan bir şahıs yakalandı

Şanlıurfa'da Barutçu Hanı’nda restorasyon çalışmaları başladı

Karlıova’da çatı katında yangın paniği

Diyarbakır'da trafik kazası: 2 yaralı

Guterres, Gazze’de yardım bekleyenlerin katledilmesiyle ilgili soruşturma istedi

Mehdi el-Meşhat: İran kolay hedef değil

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


ABD 3. uçak gemisini Orta Doğu'ya gönderiyor

Malatya’da husumetliler arasında silahlı kavga: 1 yaralı

İran siyonistleri ilk defa Hürremşehr füzeleri ile vurdu

Ermenistan Başbakanı Paşinyan Türkiye'ye gelecek

İran'dan siyonist işgalcilere yeni füze dalgası

ABD'li albay "israil karşıtı" açıklamaları gerekçesiyle görevden alındı

Dışişleri Bakanlığından siyonist rejime tepki