• BIST 100

    9350,01%0,41
  • DOLAR

    39,35% 0,37
  • EURO

    45,61% 0,79
  • GRAM ALTIN

    4290,31% -0,87
  • Ç. ALTIN

    6934,05% -1,15
Milletvekili Koçer KGF kredi paketini değerlendirdi
EKONOMİ
Tarih: 13.01.2023 12:50
Güncelleme: 1.01.0001 00:00
Milletvekili Koçer KGF kredi paketini değerlendirdi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Milletvekili Koçer KGF kredi paketini değerlendirdi

AK Parti Gaziantep Milletvekili AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Nejat Koçer, 14 paketten oluşan 250 milyar liralık Kredi Garanti Fonu (KGF) kredi paketini değerlendirdi.
Tarihin en büyük ekonomik destek paketinin geldiğini, KGF desteklerinin ekonomiyi canlandıracağını ve istihdamı artıracağını belirten Milletvekili Koçer, tek seferdeki tarihin en büyük bu kredi paketinin işletmelere can suyu olacağını ifade etti.
Koçer, “Yatırım, üretim, istihdam ve ihracat için büyük önemi olan KOBİ’lerimizin finansmana erişiminde kilit rol üstlenen KGF desteğiyle sunulacak ve bugüne kadar tek seferde açıklanan en büyük paket olan 250 milyar TL’lik finansman imkanı işletmelerimiz için can suyu olacaktır. KOBİ’lerimiz başta olamak üzere işletmelerimize hayırlı olsun” dedi.
“Destekler devam edecek”
Milletvekili Koçer, “Hazine ve Maliye Bakanımız Nurettin Nebati’nin detaylarını açıkladığı 250 milyar TL’lik kredi, KOBİ’lerimiz başta olmak üzere değişik alanlarda faaliyet gösteren tüm işletmelerimiz için oldukça önemli bir finansman imkanı sağlıyor. Türkiye Yüzyılı vizyonu ile girdiğimiz 2023 yılının ilk günlerinde açıklanan bu önemli ve büyük tutardaki destek, enflasyonla sürdürülen kararlı mücadeleye paralel olarak devam edecek ve yeni destek paketleri açıklanacaktır” şeklinde konuştu.
“Üretim ve yatırım yılı 2023”
Koçer, “KOBİ’lerin tamamını çevreleyen 250 milyar liralık kredi paketinin, istihdama, ihracata ve cari fazlaya önemli bir katkı sağlayacağına inanıyorum. Bankaların destek paketlerini hızlı bir şekilde KOBİ’lerle buluşturacağı mekanizmalar oluşturulduğundan kıdem tazminatı, işletme sermayesi, dijital dönüşüm, teknoloji yatırımları, yeşil dönüşüm, bölgesel kalkınma, kadın girişimcinin aralarında olduğu 14 başlıktaki KGF destekli kredi paketi finansmana erişimi kolaylaştıracak, işletmelerimizin yatırım ve üretim faaliyetleri hız kazanacaktır. Böylelikle 2023 yılı yatırım ve büyüme yılı olacaktır” ifadelerini kullandı.
“Temel hedef, yatırım, üretim, istihdam”
Milletvekili Koçer, “KOBİ’lerimizden esnaflarımıza, EYT’den yaralanacak olanlara kıdem tazminatı ödeyecek işverenlerden özel okullara kadar oldukça geniş bir alanda tüm işletmelerimizin yararlanacağı 250 milyar liralık bu yeni kredi paketinin kurulan sistemle amacına uygun kullanımı takip edilebilecek. Fatura karşılığında verilecek kredi doğrudan satıcılara ödenecek ve faturaları elektronik ortamda takip edilecek böylece amaç dışı kullanımın önüne geçilmiş olacak. Kredi paketinin temel hedefi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde sürdürülen Türkiye ekonomi modeline uygun; üretim, yatırım, istihdam ve ihracat olduğundan kurulan sistemle en efektif şekilde bu sağlanmış olacak” ifadelerine yer verdi.
Koçer, “Tüm dünyayı olumsuz etkileyen pandeminin etkisiyle tedarik zincirlerinde yaşanan kırılmalar, Rusya-Ukrayna savaşıyla ortaya çıkan enerji krizi gelişmiş ülkeler dahil tüm ekonomileri etkiledi. Amerika ve Avrupa dahil dünya son 50 yılın en yükse enflasyonu ile baş etmeye çalışıyor. Alınan ekonomik tedbirler ve açıklanan destekler ile Türkiye bu süreçten pozitif ayrışmayı başarmıştır. Yüksek enflasyon başta olmak üzere ekonomik güçlüklere karşı verilen mücedele sürecek, vatandaşlarımız, esnafımız, çalışanlarımız hak ettiği refaha Türkiye Yüzyılında kavuşacaktır” diye konuştu.

Küresel Gazze Yürüyüşü'ne katılanlar Türkiye'ye dönmeye başladı

Şırnak'ta bazı bölgeler geçici özel güvenlik kararı

AB, Rusya'ya uyguladığı yaptırımların süresini uzattı

Hayfa'daki petrol rafinerisi kapatıldı

Suriye hava sahasını kapattı

Altun: israil’in, İran Radyo ve Televizyon Kurumuna saldırması katliamdır

İran'dan yeni misilleme! Tel Aviv ve Hayfa ateş altında

BM: Gazze'de gıda yardımı bekleyen sivillere saldırılar devam ediyor

İran, siyonist rejim televizyonlarına tahliye uyarısı yaptı

Güney Afrika’da sel felaketi: 90 ölü

ABD, Rusya'yla diplomatik temsilciliklere ilişkin müzakereleri iptal etti

Kazakistan ile Çin arasında 24 anlaşma imzalandı

ANFİDAP: Mutlak kötülük israile karşı insanlık yekvücut olmalı

ABD'nin USS Nimitz uçak gemisi Orta Doğu'ya gidiyor

Dışişleri Bakanı Fidan, BAE'li mevkidaşı ile görüştü

Hatay’da orman yangını

İran en büyük ve en yoğun füze saldırısına hazırlanıyor: Tel Aviv'i boşaltın!

Vali Yavuz: Gazze'de çocuklar dünyanın gözü önünde katledilmektedir

MASKİ'ye personel alımı kura çekimi ile yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kabadayılık taslayan israil kendi varlığını ve geleceğini riske atıyor

HÜDA PAR'dan Meclis Başkanı Kurtulmuş'a tebrik ziyareti

Siyonist işgalciler İran devlet televizyonunu vurdu

Pezeşkiyan: ABD, siyonist rejimi dizginlemezse daha acı karşılık vereceğiz

Bingöl’de orman yangını

Örtü yangınında 2 ev küle döndü

Bingöl’de göçmen kaçakçılığı operasyonu

Adana’da trafik denetimlerinde 10 bin 789 sürücüye ceza kesildi

İran: Bu gece israil'i daha sert vuracağız

Gazze'deki direniş, işgal kuvvetlerini etkisiz hale getirdi

Bolu'da ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Küresel Gazze Yürüyüşü'ne katılanlar Türkiye'ye dönmeye başladı

Şırnak'ta bazı bölgeler geçici özel güvenlik kararı

AB, Rusya'ya uyguladığı yaptırımların süresini uzattı

Hayfa'daki petrol rafinerisi kapatıldı

Suriye hava sahasını kapattı

Altun: israil’in, İran Radyo ve Televizyon Kurumuna saldırması katliamdır

İran'dan yeni misilleme! Tel Aviv ve Hayfa ateş altında