• BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

Milletvekili Ramanlı, Şanlıurfalılarla iftar programında bir araya geldi

21 Mart 2025, Cuma 11:41
21 Mart 2025, Cuma 11:41
Milletvekili Ramanlı, Şanlıurfalılarla iftar programında bir araya geldi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

HÜDA PAR Milletvekili Serkan Ramanlı, Şanlıurfa’da düzenlenen iftar programında parti teşkilatı ve gençlerle bir araya geldi.

Şanlıurfa'nın merkez Haliliye ilçesinde düzenlenen programa STK başkanları, akademisyenler, yazarlar, gazeteciler, parti üye ve gönüllüleri katılım sağladı.

İftardan önce kısa bir konuşma yapan Ramanlı, birlik beraberlik ve kardeşlik mesajı vererek Gazze'de ve İslam aleminde yapılan zulümlerin unutulmaması gerektiğini vurguladı.

"Rabbim! İçimizde ve dışımızda var olan haksızlıkları gidermeyi nasip et"

Gazze'de yaşanan zulümlere dikkat çekerek konuşmasına devam eden Ramanlı, "Ya Rabbim! içimizde ve dışımızda var olan haksızlıkları, zulümleri gidermeyi bize nasip et. Aramızda kardeşliği, kuvveti, dayanışmayı, artırmayı bizlere nasip et. Kardeş olduğumuzu, bir olduğumuzu ve hep birlikte senin kulun olduğumuzu bize yeniden hatırlat.' diye niyazda bulunuyoruz. Gazze'miz, dünyanın dört bir tarafının şu anda kanayan yarasıdır. Filistin sadece bizlerin değil, Müslümanların değil, bütün dünyanın, bütün insanlığın ortak davasıdır. Rabbimizden bu Ramazan vesilesiyle oradaki kardeşlerimizin de kurtuluşuna vesile olmasını diliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Kardeş kavgası nihayet bulsun artık kan akmasın"

Müslümanların ve bütün insanların barış içerisinde yaşaması gerektiğine vurgu yapan Ramanlı, "Tıpkı Filistin gibi, İslam coğrafyasının neredeyse her köşesinde ve memleketimizde Rabbimizden dileğimiz odur ki zulümler son bulsun, kardeş kavgası nihayet bulsun, artık kan akmasın. Adalet temelinde kardeşliğimizi yeniden tesis etmeyi Rabbim bizlere nasip etsin. Bu günler, o günler ki yeniden umutlanıyoruz, yeniden ümitvar oluyoruz. O Kadîr-i Mutlak olan, o Hâkim-i Mutlak olan Rabbimizden yeniden niyazda bulunuyoruz: 'Bize, Müslüman kardeşlerimize ve bütün insanlığa barış, kardeşlik, huzur, esenlik ve refah ihsan eyle.' diyoruz. Çünkü bizler senin kullarınız. Sen adaleti emrediyorsun, biz adaletten uzaklaştıkça kopuyoruz. Sen bize kardeşliği emrediyorsun, biz kardeşliği bozdukça yıkıntılar içerisinde debeleniyoruz. Sen bize dayanışmayı emrediyorsun, biz birbirimize yüz çevirdikçe daha da kötü bir hâle geliyoruz. Ya Rabbi! Bizlere senin emrine itaat etme gücü ve kuvveti ver. Birbirimize hakkı hatırlatalım, sabrı hatırlatalım, imanla sâlih ameller işleyelim, diye bize bereketli bir ömür ver diyoruz. Her ne kadar sorun, sıkıntı ve problemlerimiz çok olsa da emin olun, hepsinin üstesinden gelebiliriz. Yeter ki Rabbimizin bizden razı olduğu, adaleti, kardeşliği, dayanışmayı ve iyiliği kendimize rehber edinelim. Niyetimiz hâlis olsun, iyi olsun. Sözlerimiz iyilik olsun, amelimiz de iyilik olursa, inşallah Rabbimiz de bizlere iyilikler nasip edecektir." diye konuştu. (İLKHA)

BM: Gazze'de açlık çeken kadın ve çocukların durumu kabul edilemez

Malatya'da aracın çarptığı yaya yaralandı

Brezilya: ABD'ye yanıt vermek için çalışma yürütüyoruz

Dr. Cansever Dokuz: Tarihte dinin olmadığı toplumlar vardır ama ailenin olmadığı toplum yoktur

Balıkesir'de 5 kilogram esrar ele geçirildi: 1 gözaltı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısırlı mevkidaşı ile görüştü

Temmuzda Mescid-i Aksa’ya 27 baskın düzenlendi: Harem-i İbrahim’de 51 kez ezan engellendi

Gaziantep'te ormanlık alanlara girişler yasaklandı

Gazze'de can kaybı 60 bin 839’a yükseldi

ABD'de devam eden orman yangınlarında 12 bin hektardan fazla alan yandı

Pakistan'da muson yağmurları sele yol açtı: 299 ölü

Van’da farklı suçlardan gözaltına alınan 11 kişi tutuklandı

Van’da bir haftada kaçakçılıktan 60 şüpheli gözaltına alındı

Şırnak’ta orman yangını: Havadan ve karadan müdahale ediliyor

Kastamonu’da havai fişek ve meşale kullanımı 15 Ekim'e kadar yasaklandı

Avustralya’da on binlerce kişi Gazze’ye destek için yürüdü

Almanya'da siyonist saldırılarına karşı kitlesel yürüyüş

Tekirdağ’da fabrika kazanında patlama: 2 işçi öldü

Denizli’de yıldırım çarpan kişi hayatını kaybetti

Hindistan’da araç su kanalına düştü: 11 ölü

Trump'ın Gazze'ye yardım yalanı ifşa oldu

Bakan Uraloğlu: İstanbul ve Antalya havalimanları rekor kırdı

Bakan Yerlikaya: 2,8 milyondan fazla araç denetlendi

Diyarbakır'da sıcaklıklar döner ustalarının işini zorlaştırıyor

Batman'da hobi bahçeleri mağdurları süreci basınla paylaştı

LGS yerleştirme sonuçları yarın erişime açılacak

Gazze’de açlık felaketi büyüyor: 6 kişi daha şehit oldu

Kanada'dan işgal rejimine silah ihracatı açıklaması

Malatya'da "Parkistan Park Buluşmaları" gerçekleştiriliyor

Şırnak’ta bazı bölgeler geçici "özel güvenlik bölgesi” olarak ilan edildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


BM: Gazze'de açlık çeken kadın ve çocukların durumu kabul edilemez

Malatya'da aracın çarptığı yaya yaralandı

Brezilya: ABD'ye yanıt vermek için çalışma yürütüyoruz

Dr. Cansever Dokuz: Tarihte dinin olmadığı toplumlar vardır ama ailenin olmadığı toplum yoktur

Balıkesir'de 5 kilogram esrar ele geçirildi: 1 gözaltı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısırlı mevkidaşı ile görüştü

Temmuzda Mescid-i Aksa’ya 27 baskın düzenlendi: Harem-i İbrahim’de 51 kez ezan engellendi