• BIST 100

    16649,43%-0,01
  • DOLAR

    43,48% 0,00
  • EURO

    51,58% -0,01
  • GRAM ALTIN

    6677,59% -1,62
  • Ç. ALTIN

    11383,46% -2,09

Milletvekili Tutdere, sağlıktaki eksiklikleri Bakan Koca’ya iletti

29 Kasım 2022, Salı 14:50
29 Kasım 2022, Salı 14:50
Milletvekili Tutdere, sağlıktaki eksiklikleri Bakan Koca’ya iletti
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Milletvekili Tutdere, sağlıktaki eksiklikleri Bakan Koca’ya iletti

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, TBMM Plan ve Bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya seslenerek, Adıyaman’da henüz yapımına başlanmayan projelere gerekli kaynakların aktarılarak, bir an önce çalışmalara başlanılmasını istedi.
Bütçe görüşmeleri sırasında Sağlık Bakanı Koca’ya seslenen Milletvekili Tutdere, Adıyaman’ın sağlık alanındaki eksiklerini tek tek sıralayarak eksiklerin giderilmesini istedi. Aile sağlığı merkezlerinde görevli aile hekimlerinin sorunlarını da sıralayan Tutdere, Adıyamanlıların Adıyaman 150 Yataklı Devlet Hastanesi talebinin uzun uğraşlar sonrası olumlu karşılanarak projeye başlanmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Milletvekili Tutdere, “Milletvekili seçildiğim günden bu yana takip ettiğimiz ve her platformda dile getirdiğimiz Adıyaman 150 yataklı devlet hastanesinin yer teslimi yapıldı, inşaatına başlanılacak, bu konuda emeği geçen sizlere ve herkese teşekkür ediyorum. Bakan, Adıyaman 2022 yatırım programını incelediğimizde Sağlık Bakanlığı’nın sorumluluğunda 21 adet yatırım gözüküyor. Bunlardan 10’una hiç ödenek ayrılmamış, 4’üne ise iz ödenek ayrılmış durumda. Biz 2023 bütçenizde bu yatırımlara ödenek ayrılmasını bekliyoruz. Ayrıca, ilimizin uzman doktor eksiklikleri var. Göz, dermatoloji, çocuk nörolojisi, çocuk hematolojisi, çocuk kardiyolojisi ve radyasyon onkolojisi bölümlerinde uzman doktora ihtiyacımız var. Adıyaman’ımız bu bölümlerde doktor görevlendirmelerini bekliyor, atamaları yaparsanız çok memnun oluruz. Kahta 25 Ünitelik Ağız Diş Sağlığı Merkezi projesi vardı, ihalesi ve yer teslimi de yapıldı ama inşaata başlayan yok. Bütçede ödeneği da ayrılmış; bu paralar nereye gitti, ne oldu? Bu süreci bakanlıktaki arkadaşların takip etmesinde yarar var, bu da bir muammaya dönüşmüş durumda. Biz Adıyaman halkı olarak 2023 bütçesinde Bakanlığınızın sorumluluğundaki yatırımlara gerekli ödeneklerin ayrılmasını ve bu hizmetlerin bir an evvel yapılmasını bekliyoruz. Aile hekimlerinin bir talebi var. Aile hekimleri ASM’lerde elektrik ve doğal gaz faturalarını sanayi tarifesinden ödüyorlar. Yani aile hekimlerimizin ödediği ASM faturaları sanayide kullanılan elektrik ve doğal gaz tarifesi üzerinden faturalandırılıyor. Bu durum aile hekimlerinin büyük bir mağduriyet yaşamasına sebebiyet veriyor. Bakanlık olarak bu olaya da el koymalısınız ve bu konuda gerekirse Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığıyla görüşmenizde fayda var, aile hekimlerinin bu konuda sizden bir beklentisi var” diye konuştu.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Tarsus Umut Kervanı’ndan Berat Kandili vesilesiyle ihtiyaç sahiplerine yardım

Mersin’de fırtına ve yoğun toz etkili oldu

Yunanistan, Anayasayı revize etme sürecini başlattı

Muğla’da makine arızası yapan teknedeki 2 kişi kurtarıldı

Kosta Rika'da Laura Fernandes devlet başkan seçildi

Afrika'nın ilk ağır yük çöl demiryolu Cezayir'de hizmete açıldı

Somali, güvenlik geçişini güçlendirmek için bir savunma kurulu oluşturdu

AB'den Rusya'ya yeni yaptırım kararı

Malatya Valisi Yavuz: Ailelerin yaşadığı dramı görmezden gelemeyiz

Macaristan, Rusya'dan enerji ithalatına getirilen yasağa karşı AB Adalet Divanı'na dava açtı

Barrot: Avrupa'ya Rusya ile doğrudan bir iletişim kanalı gerekli

Çorum'da tır ile cip çarpıştı: 4 yaralı

Madagaskar'da kasırga: 7 ölü

Şanlıurfa’da kuyumcuya silahlı soygun girişimi: 1 polis yaralandı

İngiltere Rus diplomatı sınır dışı etti

Diyarbakır'da zincirleme trafik kazası

Gaziantep'te hastalara refakatçi desteği verilecek

İtfaiyenin zamanında müdahalesi olası facianın önüne geçti

Şanlıurfa’da mısır silosunda iş kazası: 1 ölü

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı

Adana halkından madde bağımlılığına karşı ortak mücadele çağrısı

Suriye iç güvenlik güçleri Haseke’de konuşlanmaya başladı

Türkiye ile Mısır arasında tarım ve gıda sanayinde ekonomik iş birliği

GAİB 2026 yılının ilk ihracat verilerini açıkladı

Refah Sınır Kapısı faaliyete başladı

"Afganistan'da kadınların eğitiminden bahsedenler Gazze'de katledilen on binlerden söz etmiyor"

Onkoloji Uzmanları: Kanserin erken teşhisle tedavisi mümkün

Gaziantep'te aranan 524 şahıs yakalandı

Mersin merkezli kaçakçılık operasyonunda: 4 tutuklama

Memiş: Bazı insanlar İslam dinindeki kandillerle ilgili ifrat ve tefrite çok kaçmaktadır

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Tarsus Umut Kervanı’ndan Berat Kandili vesilesiyle ihtiyaç sahiplerine yardım

Mersin’de fırtına ve yoğun toz etkili oldu

Yunanistan, Anayasayı revize etme sürecini başlattı

Muğla’da makine arızası yapan teknedeki 2 kişi kurtarıldı

Kosta Rika'da Laura Fernandes devlet başkan seçildi

Afrika'nın ilk ağır yük çöl demiryolu Cezayir'de hizmete açıldı

Somali, güvenlik geçişini güçlendirmek için bir savunma kurulu oluşturdu