• BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,57% 0,33
  • EURO

    43,89% 0,80
  • GRAM ALTIN

    4035,43% 0,80
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

Milletvekili Tutdere, Sincik ilçesinin talepleri dile getirdi

GÜNDEM 6.09.2023 13:20:10 0
Milletvekili Tutdere, Sincik ilçesinin talepleri dile getirdi

Milletvekili Tutdere, Sincik ilçesinin talepleri dile getirdi

Adıyaman’ın Sincik ilçesini ziyaret eden CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, vatandaşlarla bir araya gelerek talepleri dinleyerek, seçimlerde AK Partiye oy vermede şampiyon olan Sinciklilerin ve Adıyaman halkının depremin yaralarının sarılması konusunda destek beklediğini söyledi.
Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen CHP Sincik İlçe Kongresinin ardından Sincik İlçe Başkanı Mustafa Şahin ve Yönetim Kuruluna hayırlı olsun ziyaretinde bulunan CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere burada Sinciklilerle bir araya geldi. Ardından CHP Sincik ilçe örgütüyle birlikte Sincik Belediye Başkanı Mehmet Korkut’u ziyaret etti.
Sincik’te de Adıyaman’daki diğer ilçelerde olduğu gibi vatandaşların depremden kaynaklı öncelikli sorunları olduğunu vurgulayan Milletvekili Tutdere, “Sincik her seçimde iktidar partisine çok yüksek oranda oy veren bir ilçemiz. Ancak bugün yapmış olduğumuz istişarelerde de gördük ki iktidar deprem sonrası Sincikli’ye yeteri kadar ilgi göstermemiş. Özellikle İnlice Beldesindeki yurttaşlar 6 Şubat depremlerinin aylar geçmiş olmasına rağmen sorunlarının giderilmediğini ve halaa Sivrice depreminden kalan eksiklikler olduğunu ifade ettiler. Sivrice depreminde evleri ağır hasarlı olan yurttaşlarımızın bir kısmının evlerinin temelleri atılmış, bir kısmının bugüne kadar yer seçimleri dahi yapılmamış. Vatandaşlar o günden bugüne mağdur. 6 Şubatta meydana gelen depremlerde mağdur olan yurttaşlarımızın da yer tespitleri konusunda sıkıntılar var. Vatandaş kışı bu konteynerlerde nasıl geçireceğiz diye kara kara düşünüyor, verilen konteynerlerde malzeme eksikliği var, klimalar yok. Dolayısıyla kışa hazırlık anlamında öncelikle konteynerlerin mevsim koşullarına uygun hale getirilmesi ya da değiştirilmesi gerekiyor. Ayrıca hem İnlice’de hem de Sincik’in diğer köylerinde bir an evvel yer tespitlerinin yapılması büyük önem arz ediyor. Buradan cumhurbaşkanına çağrı yapıyoruz, Sincik şampiyon olduğunuz bir ilçe. Şampiyon olduğunuz ilçedeki yurttaşlar ve Adıyaman halkı sizlerden depremin yaralarının sarılması konusunda daha çok destek bekliyor. Biz Adıyaman’ın dört bir yanındaki tüm yurttaşlarımız adına hükumete, İçişleri Bakanlığı’na, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlıklarına çağrı yapıyoruz. Kış koşulları yaklaşıyor, mevsim koşulları ağırlaşacak. Dışarıda olan, barınma sorunu çözülmeyen yurttaşlarımız var. Elinizi çabuk tutun, vatandaşlarımızın daha çok mağdur olmaması için tedbir alın. Bütün kurumları daha duyarlı olmaya, tedbir almaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Meteorolojiden 5 il için sarı kodlu uyarı

ABD'nin Ukrayna'ya F-16 eğitiminin maliyeti 310 milyon dolar

Almanya'da bir araç kalabalığın arasına daldı: 3 yaralı

Hindistan'da şiddetli yağış ve toz fırtınası: 4 ölü

Kamyon ile hafif ticari araç çarpıştı, 2 yaralı.

Venezuela'dan Kolombiya'ya tepki

Tayland’da şarbon kaynaklı ilk ölüm

ABD’de trafik kazası: 7 ölü

Singapur erken genel seçim için yarın sandık başına gidecek

Nijerya'da kolera salgınında 34 can kaybı

Gündüz kuşağı yayınlarına son verilmesi çağrısı yapıldı

Bakan Memişoğlu: 2 bin 239 hekim ataması yapılacak

HÜDA PAR İl Başkanı Gülsever’den Sanayi Sitesinde işyeri yanan esnafa ziyaret

Şırnak'ta Kur'an-ı Kerim ziyafeti programı düzenlendi

Bolivya uçağı havada kayboldu

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir'den gündem değerlendirmesi

Adana'da 10 kilogram metamfetamin ele geçirildi: 6 tutuklama

Kırmızı bültenle aranan 4 suçlu bulundukları ülkelerden Türkiye'ye getirildi

BM: Gazze'de gıda stokları çoğunlukla tükendi, suya erişim imkansız hale geliyor

Şantiye alanında işçilerin kaldığı konteynerde yangın

Tünelde kaza yapan tır ikiye bölündü: 1 yaralı

HÜDA PAR Medya Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, Van'da medya temsilcilerini ziyaret etti

Dışişleri Bakanlığı, Özgürlük Filosu gemisine saldırıyı kınadı

Yapıcıoğlu, Mersin’de STK temsilcileri ve hal esnafıyla buluştu

Ensarullah, milyonluk mitingde Hayfa'yı balistik füzeyle hedef aldıklarını duyurdu

Malatya'da otomobil bahçeye yuvarlandı: 2 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın KKTC’yi ziyaret edecek

Özyaramış: Gazze’deki soykırım uluslararası hukukun açık bir ihlalidir

Hür Gençlik Gazze için basın açıklaması yaptı

Tsunaminin önümüzdeki iki saat içinde Şili'nin Antarktika üslerine ulaşması bekleniyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ