• BIST 100

    14110,37%-0,51
  • DOLAR

    42,93% 0,07
  • EURO

    50,59% 0,07
  • GRAM ALTIN

    6172,79% -1,23
  • Ç. ALTIN

    10106,29% 0,00

Milli Ağaçlandırma Günü'nde Bursa'da yangından etkilenen bölgelerde fidan dikimi gerçekleştirildi

11 Kasım 2025, Salı 15:07
11 Kasım 2025, Salı 15:07
Milli Ağaçlandırma Günü
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Bursa’da geçtiğimiz yaz meydana gelen orman yangınında zarar gören alanlar yeniden yeşeriyor. Gürsu ilçesi Karahıdır Mahallesi'nde oluşturulan ağaçlandırma sahasında 'Milli Ağaçlandırma Günü'nde Bursa genelinde olmak üzere 12 ilçede 90 hektar alanda topl

Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda her yıl 11 Kasım’da gerçekleştirilen "Milli Ağaçlandırma Günü" etkinlikleri kapsamında bu yıl "Yeşil Vatan Seferberliği" temasıyla binlerce fidan toprakla buluştu.

Fidan dikim töreni, merkez Gürsu ilçesi Karahıdır Mahallesi’nde geçtiğimiz Temmuz ayında çıkan orman yangınında zarar gören bölgede gerçekleştirildi.

Törene Bursa Valisi Erol Ayyıldız, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa Orman Bölge Müdürü Erdal Şahan,  HÜDA PAR Bursa İl Başkanı Zeki Aras, HÜDA PAR Gürsu İlçe Başkanı Aziz Kayalık, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törenin ardından katılımcılarla birlikte yangından etkilenen alana 30 bin fidan dikimi gerçekleştirildi.

Milli Ağaçlandırma Günü vesilesiyle burada olduklarını söyleyen  Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Komisyonu Başkanı ve Bursa Milletvekili Mustafa Varank, Biz bu alanları tekrar yeşillendireceğiz, tekrar buraları fidanlarla, ağaçlarla buluşturacağız" dedi.

Yanan ormanlar sadece orman yapılabilir

Orman yangınları sonrası birçok spekülasyon yapıldığını ve yanan ormanlık alanların farklı amaçlarla kullanıldığını iddialarına değinen Varank "Biliyorsunuz birçok spekülasyon yapılıyor, bu orman yangınları sonrasında bu araziler nasıl kullanılıyor, farklı amaçlarla mı kullanılıyor diye spekülasyonlar yapılıyor. Kanunen de anayasayla da sabittir ki yanan alanlar, yanan ormanlar sadece orman yapılabilir. İşte onun örneğini de biz bugün burada gösteriyoruz. Bugün burada ağaçlandırmaya başlayacağız, ama yukarıdaki alanlar hazır hale gelince de orada ağaçlandırmamızı yapmış olacağız. Ben burada birkaç teşekkürü borç biliyorum. Öncelikle ormancı kardeşlerimize ve Orman Genel Müdürlüğümüze çok teşekkür etmek istiyorum. Bizzat onların yanında yangınla nasıl mücadele ettiklerini gördüm. Adeta bir cephe savaşı şeklinde yangına nasıl hazırlık yaptıklarını, yangını söndürebilmek için, o yangın köylere, evlere sıçramasın diye nasıl mücadele verdiklerini ben bizzat gördüm" ifadelerini kullandı.

"Felaketin eşiğinden döndük"

Törende konuşan Bursa Valisi Erol Ayyıldız "Bir yangından geçtik. Felaketin eşiğinden döndük. Kamu kurum, STK kuruluşlarının tek bir yürek olmasıyla önüne geçildi. Şahsım ve Valilik olarak bu uğurda mücadele eden herkese Allah razı olsun. Şimdi hep beraber yeşil vatana yeşil fidanlarla yanan alanları buluşturacağız. Sadece yanan alanlar değil, Türkiye'nin tamamında yeşil vatanla ilgili atılan tüm yürekler toprakla buluşuyor" diye konuştu.

Bursa Orman Bölge Müdürü Erdal Şahan, ise "Yeşil vatan seferberliği ile daha yeşil bir Türkiye için geleceğimize nefes olacak fidanlarımızı toprakla buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz. Küresel iklim değişikliği sebebiyle dünyada ormanlar azalırken orman varlığında nadir ülkeler arasında yer almaktayız" dedi.

Program, fidanların dikilmesiyle sona erdi. (İLKHA)

Mersin'de 2025 Yılı Acil Sağlık Hizmetleri İstasyon Sorumluları Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi

Ukrayna'dan Putin'in konutuna saldırı girişimi

Batman'da esnafa dijital dönüşüm hamlesi: Esnaf72.com tanıtıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nijer Cumhurbaşkanı Tchiani ile görüştü

Ebu Ubeyde: Sevdiği ve kendisini seven Gazze şehrinin kalbinde şehadet mertebesine yükseldi

Çin'den Tayvan etrafında tatbikat

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt Veliaht Prensi ile görüştü

Siirt'te ihtiyaç sahibi ailelere 25 bin lira yardım

Güçlükonak'ta kar yolları kapattı, sürücüler köylere sığındı

Yoğun kar yağışında UMKE’den hayat kurtaran müdahale

Somali Cumhurbaşkanı Mahmud Türkiye'ye geliyor

Siirt’te karla mücadele koordinasyon toplantısı yapıldı

Kar yağışı nedeniyle çok sayıda ilde eğitime ara verildi

Diyarbakır genelinde eğitime yarın ara verilecek

Malatya'da Bağımlılık ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi

Malatya'da akaryakıt kaçakçılığıyla mücadele kapsamında alınacak tedbirler ele alındı

Cizre'de kar yağışı sevinçle karşılandı

Mardin’de eğitime bir gün daha ara verildi

HAMAS, Ebu Ubeyde'nin şehadetini duyurdu

Sabiha Gökçen'de ek terminal hizmete açıldı

Kosova'da mevcut Başbakan Kurti zaferini ilan etti

Şırnak’ta "geç gelen" tatil kararı öğrenci ve öğretmenlerin yollarda mahsur kalmasına yol açtı

Hindistan'da trende yangın: 1 ölü

Prof. Dr. Sevimli'den kış aylarında düşme ve kırıklara karşı hayati uyarılar

Gültekin’den Siirt’te karla mücadele tepkisi: Tek ana yol bile açılmadı

Kahramanmaraş’ta halk otobüsü devrildi: 17 yaralı

Ilıman iklimiyle bilinen Adana’da bile kış dar gelirliyi zorluyor: Kışın faturalar ciddi şekilde artıyor

Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Tekdemir: Baskı, sürgün ve mobbinge son verin

Mersin’de sağlık alanına anlamlı bağışlar: Aile sağlığı merkezi ve mobil mamografi aracı

TMMOB Odası Gaziantep Şube Başkanı Güçyetmez'den deprem yargılaması çağrısı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Mersin'de 2025 Yılı Acil Sağlık Hizmetleri İstasyon Sorumluları Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi

Ukrayna'dan Putin'in konutuna saldırı girişimi

Batman'da esnafa dijital dönüşüm hamlesi: Esnaf72.com tanıtıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nijer Cumhurbaşkanı Tchiani ile görüştü

Ebu Ubeyde: Sevdiği ve kendisini seven Gazze şehrinin kalbinde şehadet mertebesine yükseldi

Çin'den Tayvan etrafında tatbikat

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt Veliaht Prensi ile görüştü