Reklam
  • BIST 100

    17880,52%-0,04
  • DOLAR

    47,88% 0,11
  • EURO

    55,41% 0,26
  • GRAM ALTIN

    6735,61% 0,67
  • Ç. ALTIN

    10738,89% 0,14
Reklam

Milli antrenör İhsan Yeşilbaş: İnsanlar rahat ve güvenilir ortamda spor yapmak istiyor

22 Haziran 2026, Pazartesi 18:15
22 Haziran 2026, Pazartesi 18:15
Milli antrenör İhsan Yeşilbaş: İnsanlar rahat ve güvenilir ortamda spor yapmak istiyor
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

İzmir’in Bayraklı ilçesinde faaliyet gösteren Efsane Spor Kulübü’nün sahibi milli takım antrenörü ve milli sporcu İhsan Yeşilbaş, kadın ve erkeklere ayrı spor alanı oluşturma anlayışının vatandaşlardan olumlu karşılık gördüğünü belirterek, insanların güv

İzmir’in Bayraklı ilçesi Osmangazi Mahallesi’nde faaliyet gösteren Efsane Spor Kulübü’nün sahibi milli takım antrenörü ve milli sporcu İhsan Yeşilbaş, kadın ve erkeklere ayrı spor alanı oluşturma anlayışı, sporun çocuklar üzerindeki etkisi ve tekvando branşına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İhsan Yeşilbaş

2002 yılından bu yana sporun içerisinde olduğunu belirten Yeşilbaş, “2002 yılından beri spor salonundayız. Efsane Spor Kulübü’nde milli takım antrenörü ve milli sporcu olarak bulunuyorum, Bugüne kadar milli takıma 21 sporcu verdik. Şu anda da vermeye çalışıyoruz, devam ediyoruz.” dedi.

Tekvando branşında çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Yeşilbaş, aynı zamanda fitness salonlarının da bulunduğunu belirterek, “Bayan erkek fitness salonumuz var. Çocuklara, büyüklere, yediden 70’e spor yaptırmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

“İnsanlar rahat spor yapabilecekleri alanlar istiyor”

Kadın ve erkeklere ayrı spor alanı oluşturma sürecine değinen Yeşilbaş, vatandaşlardan bu konuda yoğun talep aldıklarını söyledi.

“Biz tekvando yaptırdığımız zaman bize çok talep geliyordu. ‘Hocam fitness salonu açın, bayan erkek ayrı yapın. Biz rahat spor yapamıyoruz, her gittiğimiz yerde sıkıntı yaşıyoruz’ diyorlardı.” ifadelerini kullanan Yeşilbaş, bu talepler üzerine 2005 yılında fitness salonunu açtıklarını belirtti.

İlk etapta kadın ve erkekler için ayrı saat uygulaması yaptıklarını ancak istedikleri verimi alamadıklarını ifade eden Yeşilbaş, “Daha sonra tamamen ayırdık. Bayan erkek ayrı olduğu zaman gelen üyelerimiz çok memnun kaldı.” dedi.

“Aileler çocuklarını güvenle gönderiyor”

Kadın ve erkeklere ayrı spor alanı oluşturulmasının insanların kendilerini daha rahat hissetmelerini sağladığını belirten Yeşilbaş, özellikle ailelerin bu konuda memnun olduğunu söyledi.

“Eşleriyle beraber geliyorlar, çok rahat ediyorlar. Özellikle aileler gözü kapalı çocuklarını gönderiyor. Bayan erkek ayrı olduğu için kızlarını güvenli bir şekilde gönderiyorlar.” diyen Yeşilbaş, vatandaşların güven duyarak çocuklarını spor salonuna yönlendirdiğini ifade etti.

Yeşilbaş, “Şu an bize gönderdikleri zaman ‘Nereye gidiyorsun?’ diye soruyorlar. ‘Efsane Spor Salonu, İhsan Yeşilbaş’ denildiğinde ‘İhsan hoca mı? Tamam.’ diyerek direkt gönderiyorlar. Çünkü kafaları rahat.” şeklinde konuştu.

“Sadece kapalı kadınlar değil, açık kadınlar da tercih ediyor”

Kadınlara özel alanların yalnızca muhafazakâr kesime hitap ettiği yönündeki düşüncenin yanlış olduğunu ifade eden Yeşilbaş, “Bazı insanlar sadece kapalılara göre açıldığını düşünüyor ama açık bayanlar da daha çok istekli geliyor.” dedi.

İnsanların rahat spor yapabilecekleri bir ortam aradığını söyleyen Yeşilbaş, “Spor, insanların stres attığı bir yer. İnsanlar aynada birilerinin bakmasından rahatsız olmak istemiyor. Temiz ve rahat bir ortamda spor yapmak istiyorlar.” ifadelerini kullandı.

Şehir dışından gelen insanların da bu sistemi beğendiğini belirten Yeşilbaş, “Bazı üyelerimiz şehir dışından gelip burada bir ay spor yapmak istiyorlar. ‘Keşke bizim mahallemizde de böyle bayan erkek ayrı salonlar olsa’ diyorlar.” şeklinde konuştu.

“Bizim önceliğimiz sağlık”

Spor salonunu ticari kaygıyla değil sağlık amacıyla işlettiklerini vurgulayan Yeşilbaş, “Bizim için önemli olan insanların rahat bir şekilde spor yapabilmesi. Sağlık amaçlı çalışıyoruz. İnsan gelsin sporunu yapsın, sağlıklı şekilde evine dönsün istiyoruz.” dedi.

24 yıldır aynı mahallede hizmet verdiklerini belirten Yeşilbaş, bugüne kadar herhangi bir sorun yaşamadıklarını ifade ederek, “İnsanlar çocuklarını bize güvenle gönderiyor. Kızlarını da oğullarını da rahatlıkla getiriyorlar.” diye konuştu.

“Tekvando çocuklara özgüven kazandırıyor”

Çocuklara yönelik tekvando eğitimleri de verdiklerini belirten Yeşilbaş, 4 yaş üzeri çocuklarla çalıştıklarını söyledi.

“Tekvando derslerimiz özellikle küçük çocuklara yönelik oluyor. Tekvando ile birlikte jimnastik altyapısı da veriyoruz.” diyen Yeşilbaş, velilerin de bu sistemden memnun olduğunu ifade etti.

Tekvandonun çocukların özgüvenini artırdığını belirten Yeşilbaş, “Çocukların yürümesi bile değişiyor. Disiplinli yetişiyorlar. Fitness yapan insanın bile bir iki hafta sonra bakışı, yürüyüşü değişiyor.” dedi.

“Önce sağlık sonra eğitim”

Sporun eğitim kadar önemli olduğunu ifade eden Yeşilbaş, ailelere çocuklarını mutlaka bir spor dalına yönlendirmeleri tavsiyesinde bulundu.

“İnsanlar bazen ‘Eğitim mi spor mu?’ diyor. Biz her zaman diyoruz ki sağlık olmadan eğitim olur mu? Önce sağlık, sonra eğitim.” ifadelerini kullanan Yeşilbaş, spor yapan çocukların daha disiplinli yetiştiğini söyledi.

Hem eğitim hayatında başarılı olup hem de spor alanında dereceler elde eden öğrenciler yetiştirdiklerini belirten Yeşilbaş, “Dünya şampiyonu, Avrupa şampiyonu öğrencilerimiz var. Hem okuyorlar hem de şampiyon oluyorlar.” dedi.

“Hedefimiz vatana millete faydalı bireyler yetiştirmek”

Sporun yalnızca fiziksel gelişim olmadığını belirten Yeşilbaş, amaçlarının vatana ve millete faydalı bireyler yetiştirmek olduğunu söyleyerek, “İlk amacımız çocukları sağlıklı bir şekilde vatana millete hayırlı bir evlat olarak yetiştirmek.” şeklinde belirtti.

Yetiştirdiği sporcular arasında doktor, öğretmen ve avukatların bulunduğunu belirten Yeşilbaş, “Bazıları milli sporcu oldu, bazıları olmadı ama hepsi sağlıklı bireyler olarak yetişti.” şeklinde konuştu.

Ailelere çağrıda bulunan Yeşilbaş, “Çocuklarınızı mutlaka bir spor dalıyla tanıştırın. Spor çok önemli. Ama gönderdikleri yeri de iyi araştırsınlar. Disiplinli mi, başarılı mı buna dikkat etsinler.” dedi. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com
Reklam
Reklam

Adalet Bakanı Gürlek: 2026'da 245 şahsın Türkiye'ye iadesi sağlandı

ÖğretmenİZ dergisi kasım ayında iki özel sayıyla okurlarla buluşacak

Lise yerleştirmelerinde komisyon başvuruları 17 Ağustos'ta başlıyor

Romanya'da Cernavoda Nükleer Santrali kapandı

Mahalle sakinleri: Kötü koku hayatımızı yaşanmaz hale getirdi

Kur'an kursu öğrencileri: Allah'ın kelamını öğrenmek büyük bir şereftir

Kızıltepe İslami STK'lar: Gazze’de katliam devam ederken Filistin Konvoyu’nun önündeki engel kaldırılmalı

İzmirli aktar lavantanın kullanım alanlarını anlattı: Yağına ve esansına dikkat

HÜDA PAR Maden İlçe Başkanı Bektaş’tan Kaymakamlığa kapsamlı rapor

On binlerce Filistinli Mescid-i Aksa'da cuma namazı kıldı

Vietnam'da Afrika'dan kaçırıldığı belirtilen 1,2 ton fildişi ele geçirildi

Van'dan Filistin Konvoyu’na destek: Konvoyun yoluna devam etmesine izin verin

Bakan Göktaş: Taciz iddialarında hiçbir makam hukukun dışında koruma alanı oluşturamaz

NZP Gold hakkında sahte altın iddianamesi

Umut Kervanı Bursa'da yüzlerce aileye gıda ve nakdi yardımında bulundu

Van Umut Kervanı yaz okulu doğa gezisiyle sona erdi

Giresun’da sağanak sonrası iki vatandaşı arama çalışmaları sürüyor

Letonya hava sahasında İHA alarmı

KDC'de Ebola alarmı büyüyor: Salgın altıncı eyalete yayıldı

Kırmızı bültenle aranan Serkan Kurtuluş Türkiye’ye iade edildi

Diyarbakır İslami STK'lar: Filistin Konvoyu'nun yoluna devam etmesine izin verin

ABD ve Türkiye, Trump'a yönelik suikast iddiasını doğrulamadı

Bozcaada’da kaybolan Uğur Savaş’ı arama çalışmaları üçüncü gününde

Ryanair uçağında motor parçası kabin camını parçaladı: 1 yolcu ağır yaralandı

Sudan'da diyalog hazırlığı: Burhan'dan muhaliflere af ve ulusal komite mesajı

Arjantin'de yakalanan suç örgütü elebaşı Türkiye'ye getiriliyor

Romanya'da Ukrayna sınırı yakınlarına İHA düştü

Niğde'de sahte altın operasyonu

Japonya'da rekor yağış: 5 ölü, 1 kayıp

Almanya'da helikopter kazası: Pilot hayatını kaybetti

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Adalet Bakanı Gürlek: 2026'da 245 şahsın Türkiye'ye iadesi sağlandı

ÖğretmenİZ dergisi kasım ayında iki özel sayıyla okurlarla buluşacak

Lise yerleştirmelerinde komisyon başvuruları 17 Ağustos'ta başlıyor

Romanya'da Cernavoda Nükleer Santrali kapandı

Mahalle sakinleri: Kötü koku hayatımızı yaşanmaz hale getirdi

Kur'an kursu öğrencileri: Allah'ın kelamını öğrenmek büyük bir şereftir

Kızıltepe İslami STK'lar: Gazze’de katliam devam ederken Filistin Konvoyu’nun önündeki engel kaldırılmalı

Reklam
Yeni Slow Radyo