• BIST 100

    14153,58%-0,33
  • DOLAR

    42,72% 0,07
  • EURO

    50,12% -0,16
  • GRAM ALTIN

    5928,74% 0,34
  • Ç. ALTIN

    9560,88% 0,43

Milliyetçi ve vatansever avukatlardan Baro Başkanı Doğan’a tepki

28 Ekim 2022, Cuma 12:20
28 Ekim 2022, Cuma 12:20
Milliyetçi ve vatansever avukatlardan Baro Başkanı Doğan’a tepki
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Milliyetçi ve vatansever avukatlardan Baro Başkanı Doğan’a tepki

Adıyaman Barosuna kayıtlı milliyetçi ve vatansever avukatlar, bazı baroların deklarasyonuna imza atan Baro Başkanı Bilal Doğan’a tepki gösterdi.
Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın, Türk Silahlı Kuvvetlere attığı iftira sonrasında tutuklanarak cezaevine konulmasının ardından, bazı baro başkanları deklarasyon ve açıklamalarda bulundu. Deklarasyona imza atan baro başkanları arasında yer alan Adıyaman Baro Başkanı Bilal Doğan’a avukatlardan bazıları tepki gösterdi.
Adıyaman Barosunda kendilerini ‘Milliyetçi ve Vatansever Avukatlar’ olarak adlandıran avukatlar basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklamada bulunan Av. Recep Kılıç, “Adıyaman Barosu Başkanı Bilal Doğan tarafından bir kısım baro başkanları ile altına imza attığı deklarasyon ve açıklama ile Adıyaman Barosu avukatlarının ve yönetim kurulu üyelerinin ciddi bir kısmının herhangi bir bilgisi olmayıp, kendi başına baro başkanlığı yetkisini kullanarak attığı bir imza olup, yapılan deklarasyondaki tarafı da ancak ve ancak, kağıt parçası üzerindeki bir düşünceden öteye gidemeyecektir.
Diğer yandan, bir kısım baro başkanları ve Adıyaman Barosu Başkanı Bilal Doğan tarafından, alelacele söze adil yargılanma adı altında yayınlanan deklarasyon altına atılan bu imza sadece kendisini bağlamaktadır. Söz konusu deklarasyonun amacının ‘adil yargılama olmadığı’ açıktır. Deklarasyonda ‘Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Fincancı’nın görevden alınması amaçlı yaptığı başvuru meslek örgütlerine ve sivil topluma açık bir gözdağı olup kabul edilemez” ifadesi esasen amaçlanın adil yargılamanın önüne geçmek ve konuyu siyasallaştırmak olduğunu açıkça ortaya koymaktadır.
Baro başkanı olarak deklarasyona imza atması ancak ve ancak yönetim kurulu üyeleri ve üye avukatların kendisine yetki vermesi ve baro adına açıklama ve imza yetkisiyle olabilir. Ne yazık ki; baro başkanı seçildiğinden buyana bu hususu defalarca kendisine yaptığının yanlış olduğu belirtilmesine rağmen ve bir daha bu davranışın tekrarlanamaması konusunda uyarılmasına rağmen, kendi siyasal düşünce ve şahsi açıklamalarına Adıyaman Barosunu Başkanı titrini kullanmak suretiyle imza atarak, hukuksuz davranışlar içine girmesi ve huzur şehri Adıyaman’ımızda huzursuzluğa neden olmaktadır. Adıyaman Barosu üyeleri olarak, Ülkeyi ve Devletimizi hedef alan maksatlı bildirgelere atılan imzanın kendisini bağlayacağını tekrar bildirmek isteriz” ifadelerini kullandı.
[gallery ids=',54309']

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Emiroğlu: Bingöl’ün hak ettiği yer bu değil

Asgari ücret için ikinci tur toplantı bugün yapılacak

M23 isyancıları, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin doğusundaki Uvira'dan çekilmeye başladı

Tekirdağ’da narkotik operasyonlarında 178 kişi hakkında işlem yapıldı

Gazze'deki çadırların yüzde 90'ı son yağışlarla birlikte sular altında kaldı

İzmir’de su ürünlerine yönelik denetimlerde 516 kilogram balığa el konuldu

Malatya'da tır ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Antalya’da 24 papağan ele geçirildi

Ordu’da 164 yatırımcıya kırsal kalkınma desteği

Direniş liderlerinin sürgündeki zaferi Mercu'z Zuhur 33'üncü yılında

Tayland-Kamboçya çatışmalarında 19 Tayland askeri öldü

MKE tüfeğin kalifikasyon süreçleri başarıyla tamamlandı

IHO EBRAR, Etiyopya'da ihtiyaç sahiplerine umut oldu

Karabük’te çöplerle dolu evden 10 kamyon atık çıkarıldı

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Hz. Mevlâna’nın 752'nci Vuslat Yıl Dönümünde Gülbang Duası okundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan "Mevlana’nın 752. Vuslat Yıl Dönümü” mesajı

Kırıkkale’de 3 servis aracı çarpıştı: 10 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Yerli üretimi destekleyen ve adil bir ekonomik yapıyı önceleyen her çalışmanın yanındayız

Lavrov: İran'la askeri-teknik işbirliği geliştiriyoruz

Konya’da peçeteye emdirilmiş sentetik bonzai ele geçirildi

Macron, yapay zeka tarafından üretilen darbe videosunu kaldırtamadı

Konya AKOM’dan çiftçilere zirai don uyarısı

AB, Rusya'dan doğalgaz ithalatını aşamalı olarak sonlandıracak

Bingöl’de trafik kazası: 2 yaralı

Soykırım, kıtlık ve kaybettirilme: 2025 yılı Filistinli çocuklar için felaket yılı oldu

Türkiye Taşkömürü 263 yeni personel alacak

Gaziantep'te hırsızlık suçundan aranan hükümlü yakalandı

Çevre, Şehircilik Bakanlığının, 2026 bütçesi TBMM’de kabul edildi

İsra Holding’den HAKSİAD’a iade-i ziyaret

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Emiroğlu: Bingöl’ün hak ettiği yer bu değil

Asgari ücret için ikinci tur toplantı bugün yapılacak

M23 isyancıları, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin doğusundaki Uvira'dan çekilmeye başladı

Tekirdağ’da narkotik operasyonlarında 178 kişi hakkında işlem yapıldı

Gazze'deki çadırların yüzde 90'ı son yağışlarla birlikte sular altında kaldı

İzmir’de su ürünlerine yönelik denetimlerde 516 kilogram balığa el konuldu

Malatya'da tır ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı