-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Milyonlar BiP’i tercih etti! Son 3 günde 4,6 milyon yeni kullanıcı
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Milyonlar BiP’i tercih etti! Son 3 günde 4,6 milyon yeni kullanıcı
Türkiye’nin günden güne büyüyen iletişim ve yaşam platformu BiP’e, son 3 günde 4,6 milyon yeni kullanıcı katıldı. Birçok üstün özelliği rakiplerinden önce hayata geçirerek iletişim uygulamaları alanında fark yaratan BiP’teki tüm veriler yüksek güvenlikli şifreleme ile Türkiye’deki Turkcell veri merkezlerinde korunuyor.
Operatör bağımsız olarak 192 ülkede kullanıma sunulan BiP, mesajlaşma, sesli ve görüntülü arama özellikleri ile kesintisiz ve güvenli iletişim imkânı sunuyor. Yakın zamanda Digicel, Turkcell’in iştiraki Lifecell Ventures ortaklığıyla, BiP’i faaliyet gösterdiği 32 ülkede müşterilerinin kullanımına sundu. Sadece Karayipler bölgesinde BiP’in 1 milyonun üzerinde müşterisi bulunuyor.
Ataç Tansuğ: İzinsiz hiçbir veriyi almıyoruz
Turkcell Dijital Servisler ve Çözümlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ataç Tansuğ, kullanıcıların verilerini üçüncü taraflarla paylaşma zorunluluğu olmaksızın BiP’i kullanmaya devam edebileceklerini söyledi. Tansuğ, “Turkcell mühendislerinin 2013 yılından beri geliştirdiği BiP uygulamamız son 3 günde büyük bir ilgiyle karşılandı. BiP’te kullanıcılarımızın verilerini en yüksek güvenlikli Turkcell veri merkezlerinde Türkiye sınırları içerisinde saklıyoruz. Bu tarzdaki uygulamalarda önemli olan hizmetin sunulabilmesi için gerekli verilerin kullanıcılardan onayları dahilinde alınması, işlenmesi ve hizmetin sunulması için gerekli olduğu ölçüde paylaşılmasıdır. Örneğin bir iletişim uygulaması olan BiP kullanıcılarına arama ve mesajlaşma hizmetlerini sunabilmek için rehbere erişim izni talep etmektedir” diye konuştu.
BiP’te izinsiz hiçbir veriyi almadıklarını, işlemediklerini ve paylaşmadıklarını vurgulayan Tansuğ, “Bu konuda tüm kullanıcılarımızın içi rahat olabilir. 192 ülkedeki kullanıcılarımız arasında da hiçbir ayrımcılık yapmıyoruz. Müşterilerimizin geri bildirimlerini dinliyor, talepleri konusunda çok hızlı bir şekilde aksiyon alıyoruz. Dolayısıyla düzeltilmesi gereken bir şey varsa elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız” dedi.
Tüm bilgiler BiP’te güvende
BiP’in verileri Turkcell’in İstanbul ve Ankara’daki uluslararası güvenlik sertifikalarına (TLS) sahip veri merkezlerinde saklanıyor. BiP’te mesajların iletildiği cihazlar ve sunucular arasındaki bütün iletişim uluslararası standartlara uygun biçimde TLS şifreleme yöntemiyle güvenli bir şekilde taşınıyor. Herhangi bir üçüncü şahıs araya girip mesajlara erişemiyor ve okuyamıyor.
BiP’teki yedekleme ayarı açılmadıysa mesajlar sistemlerde karşı tarafa iletilene kadar şifrelenerek geçici bir süre saklanıyor ve mesaj iletildikten sonra sistemlerden tamamen siliniyor. Kullanıcı yedekleme ayarını açarsa paylaşımlar veri merkezlerinde şifrelenerek saklanıyor.
BiP her geçen gün gelişiyor
BiP, rakiplerinde olmayan üstün özellikler ile global mecralarda rekabet ederken, Türkiye’nin ihtiyaçlarına uygun geliştirilen özellikleriyle de fark yaratıyor. Örneğin, keşfet bölümünde yer alan çeşitli kanallar ile kullanıcılarına bilgilendirici ve eğlenceli içerikler sunan BiP, Sağlık Bakanlığı ile iş birliği yaparak Koronavirüs Bilgilendirme ve Danışma Kanalı da açtı. Operatör ayrımı olmadan BiP kullanıcıları bu kanal üzerinden koronavirüs testi yapabiliyor ve gerekli durumlarda ALO 184 Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi Danışma Hattı’na ücretsiz ulaşabiliyor.
BiP uygulamasının Acil Durum özelliği ile kullanıcılar afet durumlarında, durum bilgilerini ve konumlarını network kesintisi olsa bile tek tuşla hem BiP üzerinden ile kesintisiz iletişim sağlıyor. Çeviri özelliği ise anlık mesajlaşma sırasında 106 farklı dilde sohbet etmeyi mümkün kılıyor. BiP, kullanıcılarının gelen mesajları çevrilmiş olarak görüntülemelerini sağlıyor ve gönderdikleri mesajları anlık olarak çeviriyor. BiP’e özel kaybolan mesaj yeteneği sayesinde, gönderilen mesajlar seçilen süre boyunca takipçinin sohbet ekranında görünüyor ve belirlenen süre dolunca otomatik olarak siliniyor.
ucuz youtube abone satın alDuayen hekimlerden 14 Mart Tıp Bayramı mesajı: Genç doktorlar ülkelerine hizmet etmeli
Konya Umut Kervanı Ramazanda yetim ve ihtiyaç sahiplerine yardımda bulundu
Van-Bitlis kara yolunda feci kaza: 2 ölü, 5 yaralı
Konya’da siyer sergisi yoğun ilgi gördü
Adıyaman'da iş yerinden bakır ve hurda hırsızlığı yapan 4 kişi tutuklandı
Gaziantep Umut Kervanı sosyal marketi dualarla hizmete açıldı
ABD Büyükelçiliği önünde Filistin’e destek: Mescid-i Aksa’nın kapatılması kabul edilemez
Umut Kervan'ından bayram öncesi ihtiyaç sahiplerine gıda ve kıyafet yardımı
Konya'da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
Batman'da bayram öncesi otobüslerde emniyet kemeri denetimi
Adana’da 1,2 milyon fidan toprakla buluşturuldu
İran’dan BAE’ye liman ve üs uyarısı
Şanlıurfa’da yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklara bayramlık giyim yardımı
Kuran kursu öğrencilerinden ihtiyaç sahibi ailelere ramazan kolisi
Adana merkezli bahis operasyonu: 24 şüpheli tutuklandı
İstanbul’da kuyumcudan altın çalınması olayına ilişkin 5 şüpheli tutuklandı
Gaziantep'te haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 şüpheli yakalandı
Pazar günü sandıklar kuruluyor: Fransa’daki belediye seçimleri siyasi barometre olacak
Meteoroloji, Siirt için kuvvetli sağanak uyarısı yaptı
Gaziantep'te araması bulunan bir şahıs yakalandı
Komutan Musevi: İran Füzelerinin Hedefe İsabet Oranı Kat kat arttı
11 ilde yatırım dolandırıcılığı operasyonu: 13 şüpheli yakalandı
Ezgi Apartmanı davasında firari sanık Muğla’da yakalandı
Pir-i fani Fethi Bilici: 10 yaşından bu yana oruçlarımı aksatmadım
Millî Eğitim Akademisi sözleşmeli personel alımı sonuçları açıklandı
İran, ABD ve siyonist rejime karşı gösterdiği destek için Çin’e teşekkür etti
Siirt Valisi Kızılkaya’dan 14 Mart Tıp Bayramı mesajı
Konya semalarında leylek göçü
Epstein skandalı büyümeye devam ediyor: New York Sanat Akademisi bağışları geri vermek zorunda kaldı
İranlı Komutan Şikari: ABD bölgeden çekilmeli
Yükleniyor






