• BIST 100

    14187,09%-0,77
  • DOLAR

    42,71% 0,05
  • EURO

    50,39% 0,36
  • GRAM ALTIN

    5938,97% 0,52
  • Ç. ALTIN

    9522,21% -0,18

Milyonları ilgilendiren vergi ve SGK prim borcu düzenlemesi! Yasalaşıyor...

09 Kasım 2020, Pazartesi 08:36
09 Kasım 2020, Pazartesi 08:36
Milyonları ilgilendiren vergi ve SGK prim borcu düzenlemesi! Yasalaşıyor...
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Milyonları ilgilendiren vergi ve SGK prim borcu düzenlemesi! Yasalaşıyor...

Genel Kurul, 10 Kasım Salı günü saat 15.00'te toplanarak, İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi üzerindeki müzakerelerini sürdürecek. Geçen haftaki görüşmelerde teklifin ilk 20 maddesi kabul edilmişti.

Teklifle, Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, KDV, MTV, ÖTV, tüm idari para cezaları, KYK borçları ile Hazine alacaklarını kapsayan vergi borçları yapılandırılacak.

Çiftçilerin Tarım Kredi kooperatiflerine olan borçları ile orman köylülerinin kullandığı krediler de yapılandırılabilecek.

İşsizlik ödeneğinden yararlandırılanların, işten ayrılmalarını takip eden 90 gün içinde işe girmeleri ve 12 ay süreyle kesintisiz hizmet akdine tabi çalışmaları halinde, işsizlik ödeneğinden yararlandıkları süre için hesaplanacak uzun vadeli sigorta primleri, İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanacak.

Cumhurbaşkanı, kadın, genç ve mesleki yeterlilik belgesi sahiplerini istihdam etmesi halinde işverene sağlanan prim desteği bir önceki yıl ortalamasına ilave istihdam edilen kişiler için 12 ay, bu kişinin kadın, genç veya engelli olması durumunda 18 ay süreyle, işverene sağlanan prim teşviki ve ilave istihdam sağlayan işverene gelir vergisi stopaj teşviki ile damga vergisi desteği uygulamasının süresini 31 Aralık 2023'e kadar uzatmaya yetkili olacak.

Cumhurbaşkanı, kısa çalışma ödeneği uygulamasının süresini 30 Haziran 2021'e kadar uzatabilecek.

Cumhurbaşkanı, kısa çalışma ödeneğinden yararlanan sigortalıların normal çalışma sürelerine dönmeleri durumunda işverene ödenen ve İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanan prim desteği süresini de 30 Haziran 2021'e kadar uzatmaya yetkili olacak.

Ayrı bir iş yeri açmaksızın ve sanayi tipi veya seri üretim yapabilen makine, alet kullanmaksızın oturdukları evlerde imal ettikleri malları internet ve benzeri elektronik ortamlar üzerinden satanların bu faaliyetleri muaflık kapsamına alınacak. Bu muafiyetten faydalanılabilmesi için vergiden muaf esnaf belgesi alınması, Türkiye'de kurulu bankalarda bir ticari hesap açılması, tüm hasılatın münhasıran bu hesap aracılığıyla tahsil edilmesi ve hasılat tutarının belirlenen tutarı aşmaması gerekecek.

Yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarını, 30 Haziran 2021'e kadar Türkiye'deki banka veya aracı kuruma bildiren gerçek ve tüzel kişiler, bu varlıklarını serbestçe tasarruf edebilecek. Bu varlıklar nedeniyle hiçbir suretle vergi incelemesi ve vergi tarhiyatı yapılmayacak.

Esnaf Ahilik Sandığı uygulamasının yürürlük tarihi, Kovid-19 salgınının olumsuz etkileri nedeniyle 1 Ocak 2021'den 31 Aralık 2023'e ertelenecek.

Belirli süreli iş sözleşmesi, işçinin 25 yaşını doldurmamış veya 50 ve daha yukarı yaşta olma koşulunu sağlaması kaydıyla, mevcut koşullar aranmadan yazılı yapılabilecek.

Komisyonlar 

Plan ve Bütçe Komisyonunda 2021 yılı bütçesi görüşmeleri de devam edecek. Komisyonda 10 Kasım Salı günü Adalet Bakanlığı, 11 Kasım Çarşamba günü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 12 Kasım Perşembe günü Milli Savunma Bakanlığı, 13 Kasım Cuma günü Gençlik ve Spor Bakanlığı ile bağlı kurum ve kuruluşların bütçeleri ele alınacak.

Dilekçe Komisyonu ile İnsan Haklarını İnceleme Karma Komisyonu, 11 Kasım Çarşamba günü toplanacak. Kamu denetçilerinin belirlenmesi için alt komisyon raporunun ele alınacağı toplantıda, kamu denetçilerinin seçimi ve yemini yapılacak.

Çocuk Hakları Alt Komisyonu da çarşamba günü toplanacak. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü'nün çocuk işçiliğiyle alakalı sunumunun yer alacağı toplantıda, alt komisyonun 2020 yılındaki çalışmaları ile 2021 yılı planı değerlendirilecek.


 

Antalya’da trafik denetimlerinde 11 bin 553 sürücüye ceza kesildi

HAMAS: Netanyahu'nun Mescid-i Aksa'da Burak Duvarı'nda Yahudi ritüelleri yapması kabul edilemez

Başkan Er: Kent merkezindeki iş yerleri şehrin dışına çıkarılacak ve şehir daha yaşanabilir bir hale gelecek

Iğdır’da uyuşturucu operasyonu: 15 gözaltı

Filistin Âlimler Birliği Başkanı Tekruri'den İTTİHADUL ULEMA İstanbul temsilciliğine ziyaret

Antalya'da 3,8 büyüklüğünde deprem

Erzincan’da yaban keçisi avlayanlara 975 bin lirayı aşkın ceza

Malatya'da araç koyunların arasına daldı: 12 koyun telef oldu

Rusya'la ait uzun menzilli bombardıman uçakları Karadeniz'de

Sinop'ta feci kaza: 1 ölü, 10 yaralı

TBMM Başkanı Kurtulmuş büyükelçileri kabul etti

Çocuklarda dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu görülme oranı yüzde 7'ye yaklaştı

Irak'ta yeni parlamentonun ilk oturum tarihi belli oldu

H3N2 Türkiye'de yayılıyor: Uzmanlardan aşı, maske ve vitamin uyarısı

Fransa'da çiftçiler kamu binalarının önüne gübre döktü, lastikler yaktı

İngiltere ile ABD arasındaki teknoloji anlaşması müzakereleri askıya alındı

İstanbul’da yiyecek-içecek işletmelerine kapsamlı denetim: Milyonlarca liralık ceza

HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı: Gazze’de insani kriz derinleşiyor

Tokat Belediye Başkanı Yazıcıoğlu’nun makam odasında dinleme cihazı bulundu

Rusya, uzaktan kumandalı uzay robotu Teledroid'i 2026'da fırlatacak

İngiltere'den Rusya'ya sert tepki

Dijital Dünyada Aile Çalıştayı'nın sonuç bildirgesi açıklandı

Bulgaristan'da bütçe tasarısı ve yolsuluk iddiaları protestolara yol açtı

EPDK ekim ayı LPG piyasası verilerini açıkladı

Bitlis merkezli operasyonda gözaltına alınan 62 şüpheliden 46’sı tutuklandı

Mersin’de uyuşturucu operasyonlarında 205 şüpheli gözaltına alındı

Epilepsinin en sinsi belirtisi: Sessiz ve kısa nöbetler! 

Mersin İl Sağlık Müdürlüğü ile PARHAD arasında ortak çalışma protokolü imzalandı

Siirt'te grup köy yolu kar nedeniyle ulaşıma kapandı

Şanlıurfa’da 3 bin 900 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Antalya’da trafik denetimlerinde 11 bin 553 sürücüye ceza kesildi

HAMAS: Netanyahu'nun Mescid-i Aksa'da Burak Duvarı'nda Yahudi ritüelleri yapması kabul edilemez

Başkan Er: Kent merkezindeki iş yerleri şehrin dışına çıkarılacak ve şehir daha yaşanabilir bir hale gelecek

Iğdır’da uyuşturucu operasyonu: 15 gözaltı

Filistin Âlimler Birliği Başkanı Tekruri'den İTTİHADUL ULEMA İstanbul temsilciliğine ziyaret

Antalya'da 3,8 büyüklüğünde deprem

Erzincan’da yaban keçisi avlayanlara 975 bin lirayı aşkın ceza