• BIST 100

    16291,85%2,07
  • DOLAR

    43,41% 0,03
  • EURO

    51,98% -0,50
  • GRAM ALTIN

    7345,83% 1,69
  • Ç. ALTIN

    12150,23% 3,99

Milyonları ilgilendiren vergi ve SGK prim borcu düzenlemesi! Yasalaşıyor...

09 Kasım 2020, Pazartesi 08:36
09 Kasım 2020, Pazartesi 08:36
Milyonları ilgilendiren vergi ve SGK prim borcu düzenlemesi! Yasalaşıyor...
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Milyonları ilgilendiren vergi ve SGK prim borcu düzenlemesi! Yasalaşıyor...

Genel Kurul, 10 Kasım Salı günü saat 15.00'te toplanarak, İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi üzerindeki müzakerelerini sürdürecek. Geçen haftaki görüşmelerde teklifin ilk 20 maddesi kabul edilmişti.

Teklifle, Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, KDV, MTV, ÖTV, tüm idari para cezaları, KYK borçları ile Hazine alacaklarını kapsayan vergi borçları yapılandırılacak.

Çiftçilerin Tarım Kredi kooperatiflerine olan borçları ile orman köylülerinin kullandığı krediler de yapılandırılabilecek.

İşsizlik ödeneğinden yararlandırılanların, işten ayrılmalarını takip eden 90 gün içinde işe girmeleri ve 12 ay süreyle kesintisiz hizmet akdine tabi çalışmaları halinde, işsizlik ödeneğinden yararlandıkları süre için hesaplanacak uzun vadeli sigorta primleri, İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanacak.

Cumhurbaşkanı, kadın, genç ve mesleki yeterlilik belgesi sahiplerini istihdam etmesi halinde işverene sağlanan prim desteği bir önceki yıl ortalamasına ilave istihdam edilen kişiler için 12 ay, bu kişinin kadın, genç veya engelli olması durumunda 18 ay süreyle, işverene sağlanan prim teşviki ve ilave istihdam sağlayan işverene gelir vergisi stopaj teşviki ile damga vergisi desteği uygulamasının süresini 31 Aralık 2023'e kadar uzatmaya yetkili olacak.

Cumhurbaşkanı, kısa çalışma ödeneği uygulamasının süresini 30 Haziran 2021'e kadar uzatabilecek.

Cumhurbaşkanı, kısa çalışma ödeneğinden yararlanan sigortalıların normal çalışma sürelerine dönmeleri durumunda işverene ödenen ve İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanan prim desteği süresini de 30 Haziran 2021'e kadar uzatmaya yetkili olacak.

Ayrı bir iş yeri açmaksızın ve sanayi tipi veya seri üretim yapabilen makine, alet kullanmaksızın oturdukları evlerde imal ettikleri malları internet ve benzeri elektronik ortamlar üzerinden satanların bu faaliyetleri muaflık kapsamına alınacak. Bu muafiyetten faydalanılabilmesi için vergiden muaf esnaf belgesi alınması, Türkiye'de kurulu bankalarda bir ticari hesap açılması, tüm hasılatın münhasıran bu hesap aracılığıyla tahsil edilmesi ve hasılat tutarının belirlenen tutarı aşmaması gerekecek.

Yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarını, 30 Haziran 2021'e kadar Türkiye'deki banka veya aracı kuruma bildiren gerçek ve tüzel kişiler, bu varlıklarını serbestçe tasarruf edebilecek. Bu varlıklar nedeniyle hiçbir suretle vergi incelemesi ve vergi tarhiyatı yapılmayacak.

Esnaf Ahilik Sandığı uygulamasının yürürlük tarihi, Kovid-19 salgınının olumsuz etkileri nedeniyle 1 Ocak 2021'den 31 Aralık 2023'e ertelenecek.

Belirli süreli iş sözleşmesi, işçinin 25 yaşını doldurmamış veya 50 ve daha yukarı yaşta olma koşulunu sağlaması kaydıyla, mevcut koşullar aranmadan yazılı yapılabilecek.

Komisyonlar 

Plan ve Bütçe Komisyonunda 2021 yılı bütçesi görüşmeleri de devam edecek. Komisyonda 10 Kasım Salı günü Adalet Bakanlığı, 11 Kasım Çarşamba günü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 12 Kasım Perşembe günü Milli Savunma Bakanlığı, 13 Kasım Cuma günü Gençlik ve Spor Bakanlığı ile bağlı kurum ve kuruluşların bütçeleri ele alınacak.

Dilekçe Komisyonu ile İnsan Haklarını İnceleme Karma Komisyonu, 11 Kasım Çarşamba günü toplanacak. Kamu denetçilerinin belirlenmesi için alt komisyon raporunun ele alınacağı toplantıda, kamu denetçilerinin seçimi ve yemini yapılacak.

Çocuk Hakları Alt Komisyonu da çarşamba günü toplanacak. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü'nün çocuk işçiliğiyle alakalı sunumunun yer alacağı toplantıda, alt komisyonun 2020 yılındaki çalışmaları ile 2021 yılı planı değerlendirilecek.


 

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev Türkiye’ye resmi ziyarette bulunacak

Rusya'daki Şiveluç Yanardağı bir günde iki kez patladı

Macron: Grönland'daki gerilimler Avrupa için "stratejik bir uyarı" niteliğinde

Malatya'da konteyner kentte yangın

Umut Kervanı, Afrin'de çatışmanın mağdurlarına sıcak aş dağıttı

Pakistan'da bombalı saldırı: Bir ölü

Batman'da iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Belarus: NATO'nun askeri yığılması karşısında stratejik caydırıcılığı güçlendireceğiz

Bakan Göktaş, Nijeryalı mevkidaşıyla aile politikalarını görüştü

İşgal zindanlarındaki 5 Gazzeli özgürlüğüne kavuştu

Amazon yaklaşık 16 bin kişiyi işten çıkaracak

Endonezya'daki heyelanda ölü sayısı 53'e yükseldi

Iğdır’da 3.9 milyonluk külçe altın vurgunu: 4 gözaltı

Su kıtlığı yüzde 90'a ulaştı: Gazze Belediyesi, yaklaşan su krizi konusunda uyarıda bulundu

MGK bildirisi yayımlandı: İran'ın istikrarı bölgemizin güvenliği bakımından büyük önem arz ediyor

Batı Şeria'da bir Filistinli şehit edildi

Malatya'da torbacılara operasyon: 13 tutuklama

Küçük ölçekli balıkçılığın desteklenmesine yönelik başvurular başladı

Şara ve Putin, Kremlin’de geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdi

İran: Diyaloğa da kendimizi savunmaya da hazırız

Bakan Bayraktar Dünya Bsı Türkiye Ülke Direktörü Lopez’i kabul etti

HÜDA PAR’dan yerel medya uyarısı: Destek yok, kanallar kapanıyor

Portekiz'de şiddeti hava şartları can kayıplarına neden oldu

Gaziantep'te Mekansal Erişilebilirlik ve İyi Uygulamalar Eğitimi düzenlendi

Trump, İran'a yönelik tehdidinin dozajını artırıyor

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Milleti sefaletten kurtaramayan ekonomik program başarılı sayılmaz

GSO'dan ihracatçılara SKDM uyarısı

81 ilden gelen genç şef adayları Gaziantep'te buluştu

MAZLUMDER’den Suriye için sağduyu ve müzakere çağrısı

e-YDS başvurularına başlandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev Türkiye’ye resmi ziyarette bulunacak

Rusya'daki Şiveluç Yanardağı bir günde iki kez patladı

Macron: Grönland'daki gerilimler Avrupa için "stratejik bir uyarı" niteliğinde

Malatya'da konteyner kentte yangın

Umut Kervanı, Afrin'de çatışmanın mağdurlarına sıcak aş dağıttı

Pakistan'da bombalı saldırı: Bir ölü

Batman'da iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı