• BIST 100

    9185,9%-1,65
  • DOLAR

    39,54% 0,16
  • EURO

    45,50% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4308,22% 0,18
  • Ç. ALTIN

    6938,21% 0,13

Minik yürekler Gazzeli kardeşlerini unutmadı

18 Ocak 2025, Cumartesi 04:50
18 Ocak 2025, Cumartesi 04:50
Minik yürekler Gazzeli kardeşlerini unutmadı
Tarih: 04:50 - 18 Ocak 2025
Güncelleme: 04:50 - 18 Ocak 2025

Adanalı küçük çocuklar, kumbaralarındaki tüm birikimlerini Gazze'deki çocuklara bağışladı.

Gazze’deki soykırıma duyarsız kalmayan çocuklar, kumbaralarında biriktirdikleri paraları, Gazze’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere bağışladı. 

Kumbaralarındaki paraları Gazze'ye ulaştırmaları üzere Umut Kervanı Adana Derneği'ne teslim eden minik yürekler, Filistindeki çocuklar için umut olmak istediklerini belirttiler.

Çocuklardan kumbaraları teslim alan Umut Kervanı Adana Dernek Başkan Yardımcısı Cevdet Dizlek, yapılan bağışın çok anlamlı olduğunu belirterek,"Umarım tüm Türkiye, bu çocuklarımız gibi duyarlı olur." ifadelerine yer verdi.

"Müslüman ülkeler neden yardım etmiyor?"

Hatice Özbay, kumbarasında biriktirdiği paraları Gazze’ye bağışladığını belirterek, "Çok mutluyum. İnşallah bu paralarla yardım sağlanır, yiyecek verilir. İnsanlara neden sustuklarını sormak istiyorum. Bu kadar Müslüman ülke varken, neden Filistin’e yardım etmiyorlar?" dedi.

"Filistin'deki çocuklar için umut olmak istiyoruz"

Firdevs Özbay, bağış yapmanın kendisini mutlu ettiğini ifade ederek, "Çok mutlu ve heyecanlıyım, Gazze’deki çocuklara bağış yaptığımız için. Filistin’deki çocuklar oyun oynayabilsin, yemek yiyebilsin diye bu paraları yolluyoruz kardeşimle beraber. Ateşkes sağlandığı için de çok mutlu oldum." şeklinde konuştu.

"Kumbaradaki paraları, Filistin’deki kardeşlerimiz için topladık"

Ayşe Hümeyra Özbay, kumbaralarındaki parayı, "Kumbaradaki paraları, Filistin’deki kardeşlerimiz için topladık. Şu an ateşkes ilan edilmiş olsa da birçok kardeşimizin evi yok. Bizler, az da olsa onlara yardım etmek istiyoruz. Rabbim inşallah kabul etsin. Allah onlara yardımcı olsun. Son olarak şunu söylemek istiyorum: Bütün Müslüman ülkeler bir araya gelseydi, biz israil’i bir günde yok ederdik." diyerek düşüncelerini paylaştı.

"Gazze’deki çocuklar için üzüldüm"

Muhammed Ali Acar, kumbarasını Gazze’deki çocuklar için getirdiğini belirterek, "Gazze’deki çocuklar için üzüldüm. Bu kumbarayı, küçük çocuklar bir şey alsınlar diye getirdim. Giyinme ihtiyaçlarını karşılasınlar istiyorum." dedi.

"Çocuklar orada can çekişiyor"

Muhammed Eymen Yaman, duygularını, "Çocuklar orada can çekişiyor. Onlara bu kumbarayı verip istediklerini almalarını istiyorum." sözleriyle ifade etti.

"Gazze’deki çocuklar eğlensin, yiyecek bulabilsin"

Muhammed Yahya Özbay ise, kumbarasında biriktirdiği parayı, "Ben bu parayı ablamla Gazze’deki çocuklar eğlensin, evleri olsun, biraz yiyecek alsınlar diye buraya getirdim. İnşallah bu para Gazze’deki çocuklar için gitsin. İnşallah oradaki babalar ölmez, anneler de üzülmez. Çocuklar katledilmesin." diyerek bağışladı.

"Bizim boğazımızdan yemek geçmiyor"

Halil İbrahim Parlak, okul harçlıklarıyla kumbarada para biriktirdiğini belirterek, "Okul harçlıklarımla bu kumbarayı biriktirdim. Filistin’deki çocuklar bizim gibi uyuyabilsin, yiyecek yiyebilsin diye getirdim. Onlar orada aç kalırken bizim boğazımızdan yemek geçmiyor." diye konuştu.

"Çok anlamlı bir bağış"

Umut Kervanı Adana Derneği Başkan Yardımcısı Cevdet Dizlek, çocukların Filistin’deki mazlum kardeşlerine yönelik gösterdikleri duyarlılığı ile ilgili olarak, "Tabii biliyorsunuz ülkemizde bir sömestr tatili başladı. Bütün öğrencilerin gönlünde yatan, 'tatilde eğleneceğiz' düşüncesiydi. Fakat bu çocuklarımız öyle düşünmedi. Kumbaralarında para biriktirip Filistin’de zulüm altındaki kardeşlerini düşünerek bize getirdiler. Çok anlamlı bir bağış. Allah onlardan razı olsun. Rabbim onları İslam’a bağışlasın. Biz de inşallah onların bu emanetlerini Filistinli çocuklara ulaştıracağız." açıklamalarına yer verdi.

"Gazze’deki hastaneler onarılacak"

Dizlek, bölgede ateşkes ilan edilmesiyle birlikte yeni çalışmalar başlattıklarını belirterek, "Şu anda bizim ikinci bir işimiz de Gazze’deki hastaneleri onarmak ve yeniden işlevsel hale getirmek. Bizler, Han Yunus’taki bir hastaneyi Gazze yönetiminden teslim alıp protokol imzaladık. Protokol gereği, Umut Kervanı olarak o hastanenin hem tadilatını hem de yeniden aktif hale getirilmesini sağlayacağız Allah nasip ederse." şeklinde konuştu.

Dizlek, Türkiye’yi duyarlılığa davet ederek, "Umarım tüm Türkiye, bu çocuklarımız gibi duyarlı olur. Hep birlikte acilen bu ihtiyacı gidermiş oluruz." diye ifade etti. (İLKHA)

Aliyev, Türkiye'ye gelecek

Mardin’de soğan hasadı başladı: Çiftçi emeğinin karşılığını alamamaktan şikayetçi

Bingöl'de dağ keçisi çobanlara eşlik etti

Rusya: Ukrayna’da iki yerleşim birimini ele geçirdik

Adana'da park halindeki 2 araç yandı

Gazze'de işgalin bugünkü saldırılarında 47 kişi şehit oldu

Gaziantep'te av yasağına uymayan bir şahıs yakalandı

Şanlıurfa'da Barutçu Hanı’nda restorasyon çalışmaları başladı

Karlıova’da çatı katında yangın paniği

Diyarbakır'da trafik kazası: 2 yaralı

Guterres, Gazze’de yardım bekleyenlerin katledilmesiyle ilgili soruşturma istedi

Mehdi el-Meşhat: İran kolay hedef değil

Şanlıurfa’da isyanın yaşandığı cezaevi yıkılıyor

Yerinde dönüşüm ve hibe-kredileri için son gün 30 Haziran

Bingöl'de 15.300 kök kenevir ele geçirildi

Son 24 saatte 144 şehit: Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 55 bin 637'yi aştı

Hamanei: ABD’nin müdahalesi telafisi olmayan zararlara yol açacaktır

Ağrı'da trafik sorunları büyüyor! Yanlış parklar ve plansızlık, vatandaşı zorluyor

YKS öncesi uzmanından öğrencilere ve velilere önemli tavsiyeler

İşgalci siyonit rejim Suriye'nin Kuneytire şehrinde evleri yıkıyor

İran’a siber saldırı düzenlendi

Enerji ve teknoloji şöleni Batman'da gerçekleşti: DicleFest yoğun ilgi gördü

HÜDA PAR Adana İl Başkanı Beyazçiçek’ten Ceyhan’a ziyaret

HÜDA PAR heyeti Balıkesir'de temaslarda bulundu

İran'daki uçuş yasağı uzatıldı

100 milyon TL'lik Kaçak çanta ve saat ele geçirildi

İran'da siyonizm yanlısı içerikler paylaşan bir kişi yakalandı

Batman'da uyuşturucu operasyonu: 10 kilo skunk ele geçirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Saldırılar konusunda teyakküz halindeyiz, her türlü senaryoya hazırız

Faiz kararı yarın açıklanacak: Ekonomistler sabit kalmasını bekliyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Aliyev, Türkiye'ye gelecek

Mardin’de soğan hasadı başladı: Çiftçi emeğinin karşılığını alamamaktan şikayetçi

Bingöl'de dağ keçisi çobanlara eşlik etti

Rusya: Ukrayna’da iki yerleşim birimini ele geçirdik

Adana'da park halindeki 2 araç yandı

Gazze'de işgalin bugünkü saldırılarında 47 kişi şehit oldu

Gaziantep'te av yasağına uymayan bir şahıs yakalandı