-
BIST 100
16159,06%-0,58
-
DOLAR
44,20% 0,04
-
EURO
50,81% -0,37
-
GRAM ALTIN
6858,79% -3,56
-
Ç. ALTIN
11465,56% -1,02
Mobilya satışlarında 10 yılın en iyi haftası
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Mobilya satışlarında 10 yılın en iyi haftası
Kamu bankalarınca başlatılan kredi destek paketi ve düğün salonlarının açılacak olması nedeniyle mobilya sektöründe ciddi hareketlilik yaşanıyor. Kamu bankalarınca 1 Haziran tarihinde yapılan ortak açıklamada, yerli üretim yapan mobilya sektörünü desteklemek amacıyla 6 ay ödemesiz ve düşük faizli kredi destek kampanyası başlatıldığı bildirilmişti. Aradan geçen sürede, düğün salonlarının 1 Temmuz itibarıyla açılacağının duyurulmasıyla birlikte mobilya sektöründe ciddi hareketlilik oluştu.
NORMALE DÖNÜŞ
Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı Mustafa Balcı, “Mart itibarıyla yüzde 80 düşen iç pazardaki alışverişler haziranla birlikte normale dönmeye başladı” dedi. Balcı, evliliklerde ortalama 15-20 bin liradan başlayan mobilya alışverişlerinin, 60 bin liraya kadar yükselebildiğini vurguladı. MODOKO Yönetim Kurulu Başkanı Koray Çalışkan da, 350 mağazanın bulunduğu 150 bin metrekarelik alanda bulunan MODOKO’da ciddi hareketlilik yaşandığını, kendilerinin de düğün hazırlığı yapan gençler için önemli bir kampanya başlattıklarını söyledi. Çalışkan, “Pandemi süreci birçok insanın mobilyasını değiştirme kararı almasına neden oldu. Geçen hafta, son 10 yılın en yoğun hafta sonunu yaşadık” ifadelerini kullandı.
TRAFİK YÜZDE 60 ARTTI
Yeni çıkarılan paketle mağazalarımızdaki müşteri trafiği yüzde 60 arttı. Mobilyada taksidin 60 aya kadar uzatılması ve 6 ay ötelenmesi tüketiciyi çok rahatlattı. Bu paketle ertelenen alışverişler bize can suyu olacak.”
MOBİLYA DERNEKLERİ FEDERASYONU (MOSFED) BAŞKANI AHMET GÜLEÇ: İHTİYAÇLARINIZI ERTELEMEYİN
Bu destek paketi tam zamanında çıktı. Düğünler ertelendi, evini yenilemek isteyenler yapamadı. Bu kredi paketiyle tüm bu ertelenen alımlar hayata geçecek, sektör çok ciddi hareketlenecek. Vatandaşlarımız mağazaları doldurdu. Tüketici için de yüzde 30-40 indirimle mobilya alma imkanı var bu dönemde. O yüzden ihtiyaçlarını ertelemesinler.
MOBİLYA SANAYİ İŞ ADAMLARI DERNEĞİ (MOBSAD) BAŞKANI NURİ GÜRCAN: SATIŞLAR 1 AYDA YÜZDE 50 ARTTI
Destek paketiyle iç pazarda 50 milyar liraya ulaşan satış hacminin en az yüzde 10 artacağını düşünüyoruz. Düğün salonlarının 1 Temmuz’da açılacak olmasının ve destek paketinin etkilerini görmeye başladık. Şu anda markaların birçoğu yüzde 50’ye varan oranlarda indirim avantajı sunuyor. Satışlarımız da geçtiğimiz aya göre yüzde 40-50 arttı.
Irak, Kerkük petrol ihracatına Ceyhan limanı üzerinden yeniden başladı
Bakan Şimşek Siirt’te temaslarda bulundu
Katar: İran'ın attığı 5 füzeden biri Ras Laffan'a düştü
İran Cumhurbaşkanı: Enerji altyapımıza saldırının etkileri tüm dünyayı etkileyebilir
Siirt’te kamyonet şarampole yuvarlandı: Bir ölü, 2 yaralı
İran'ın uyarısının ardından Katar ve Suudi'de patlamalar yaşandı
HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Önemli olan makam değil, hizmettir
İşgalciler, Ben Gurion Havalimanı'nda uçakların hasar gördüğünü itiraf etti
Bayramı keyifli geçirmek için beslenmeye dikkat!
İzmir’de bayramda toplu ulaşım düzenlemesi
Ara tatille birleşen bayram trafiğinde lastiğe dikkat!
Umut Kervanı Van’da yüzleri güldürdü
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Umman Sultanı görüştü
Yapıcıoğlu: Müslümanlar birleşmeli, fitneden uzak durmalı
Devrim Muhafızları, 3 Körfez ülkesini "petrol tesisi" için uyardı: "Uzak durun!"
İran'da Dena müretteabatı ile Laricani için cenaze töreni düzenleniyor
Turgut Özal Gençlik Merkezi'nin temeli atma töreni gerçekleştirildi
HÜDA PAR: Bölge devletleri ABD askeri üslerini kapatmalıdır
BAMMED Başkanı Özcan: Bayramlar umudu büyütme zamanıdır
Vali Yavuz: Bayram süresince 2 bin 911 personel görev yapacak
Diyarbakır’da tatlıcılar yoğun mesai yapıyor
Gaziantep’te bayram öncesi gıda denetimleri arttı
AFAD’da değerlendirme ve koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi
B personeli gibi arayan dolandırıcılara operasyon: 8 şüpheli tutuklandı
AFAD’dan afetlere karşı yeni rehber: YORA kitabı yayımlandı
DMM: "israile lojistik sağlanacağı" iddiaları dezenformasyon
Avukat Akşit: Süresiz nafaka ve 6284 sayılı kanun yeniden düzenlenmeli
73 ilde uyuşturucu operasyonu: 475 şüpheli tutuklandı
Uzmandan tavsiyeler: Bayramda sağlığınızı riske atmayın!
İçişleri Bakanlığından bayram öncesi trafik uyarısı
Yükleniyor







