• BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

Mobilya sektöründe üniversite-sanayi işbirliği güçleniyor

28 Kasım 2024, Perşembe 01:18
28 Kasım 2024, Perşembe 01:18
Mobilya sektöründe üniversite-sanayi işbirliği güçleniyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, Katip Çelebi Üniversitesi Orman Fakültesi ile üniversite-sanayi iş birliği alanında yapılabilecekleri değerlendirdi.

Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Fuat Gürle, sektörün yenilikçi, sürdürülebilir ve rekabetçi bir yapıya kavuşması için üniversite-sanayi işbirliği büyük önem taşıdığını söyleyerek, “Üniversite-sanayi işbirliği, sektörün sorunlarına ihtiyaç odaklı çözümler geliştirilmesine zemin hazırlıyor. Ar-Ge ve inovasyon, kalifiye işgücü yetiştirme, üretim süreçlerinin optimizasyonu, tasarım işbirlikleri, sürdürülebilirlik, dijitalleşme ve Endüstri 4.0 ve teknoloji transferi ile orta ve uzun vadede akademi ile ortak bir vizyon belirlemek istiyoruz. Yıllardır düzenlediğimiz tasarım yarışmalarının yarattığı katma değer bu işbirliğinin en somut ve başarılı örneği.” dedi.

Üniversite ve sektörün birlikte hareket etme kültürüne getirilmesi gerektiğine değinen Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Hikmet Güngör şunları söyledi:

“Bu kapsamda daha düzenli iletişim mekanizması kurulması adına ilk etapta EİB’den iki temsilciyi Katip Çelebi Üniversitesi Orman Fakültesi Danışma Kurulu’na dahil edeceğiz. Orman Fakültesinin Birliğimiz iştigal sahasında yer alan 3 sektörle ilgili de alt bölümleri mevcut. Daha sonra ihtiyaç analizi yaparak üniversitenin kapasitesi ile sektörün ihtiyacının kesiştiği noktaları tespit edeceğiz. İhtiyaç eşleşmesinden sonra her iki tarafın da beklentilerini net şekilde belirlemesiyle çalışmalarımız ilerlemeye başlayacak. Gerek teorik gerek sahada eğitimlerle edindiğimiz bu tecrübeyi üyelerimize de aktarmayı hedefliyoruz.”

Katip Çelebi Üniversitesi ile ortak Avrupa Birliği projesi

Ege Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Mobilya Çalışma Komitesi Başkanı A. Müjdat Kemer, mobilya sektöründe üniversite-sanayi işbirliğinin hem akademik dünyanın hem de sektörün kazanımlarını maksimize edebilecek bir strateji olduğunu vurgulayarak, “Doğru yapılandırıldığında, bu tür işbirlikleri sektörün küresel rekabetteki konumunu güçlendirecektir. Aegean Furniture isimli Ur-Ge projemizin üniversite müfredatı ile entegre edilmesi, sektörün ihtiyaçlarına göre derslerin güncellenmesi de gündemde. Odun Dışı Orman ürünleri ve Kağıt sektöründe de iş birliklerimiz söz konusu. Katip Çelebi Üniversitesi ile ortak Avrupa Birliği projesi yazma düşüncemiz var, önümüzdeki günlerde protokol imzalayacağız.” diye konuştu.

Eko-Dizayn, Dijital Ürün Pasaportuna adaptasyonda akademinin sektöre desteği büyük

Müjdat Kemer, “Birliğimiz üyesi firmaların sürdürülebilirlik yetkinliklerini artırmak ve AB Yeşil Mutabakatına hazır hale getirmek için Sürdürülebilirlik Çalışma Grubumuz çalışmalarına devam ediyor. Özellikle AB Yeşil Mutabakatına uyumda akademi ile birlikte hareket etmenin Sürdürülebilir Ürün Girişi, Eko-Dizayn, Dijital Ürün Pasaportu gibi sürdürülebilirlikle ilgili yeni regülasyonlara adaptasyonda desteğin büyük olduğunu düşünüyoruz.” dedi. (İLKHA) 

HAMAS Gazze'deki siyonist esirin görüntüsünü paylaştı: israil hükümeti onları aç bırakmayı seçti

Rusya: ABD'nin denizaltıları uzun süredir kontrol altında

Uyuşturucu satmaktan araması bulunan şahıs yakalandı

"Asgari ücretlinin temel ihtiyaçlarını karşılaması artık mümkün değildir"

Eğitim Danışmanı Erol: YKS tercih süreci büyük bir ciddiyetle ele alınmalı

Mardin müze binasının kiliseye devredilmesine tepki!

Tekirdağ'da 1 kilogram sentetik uyuşturucu ele geçirildi

Siyonist çeteler Filistinlilere ait zeytin ağaçlarını söktü, tarım arazilerine zarar verdi

Pervari'de mera ıslah ve amenajman projesi hayata geçirildi

HAMAS'tan silahsızlanma iddialarına ilişkin açıklama: Söz konusu bile değil

BESO Başkanı Çiftçi'den esnafa dolandırıcılık uyarısı: Mail order yöntemiyle tuzağa düşmeyin

Yakıt yüklü tanker kontrolden çıktı, sürücünün refleksi facianın önüne geçti

Batmanlılardan "Çöp aktarma istasyonu" tepkisi: Bu proje buraya uygun değil

Siirt'te iki araç çarpıştı: Kazada ölen ya da yaralanan olmadı

İran, Nahid-2 uydusunu yerli fırlatıcıyla uzaya göndermeye hazırlanıyor

Siirt’te kayıp şahıs insansız hava aracı ile bulundu

Siirt’te maddi hasarlı trafik kazası: 1 yaralı

HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Günaydın: Gençlik ve aileyi hedef alan içerikler, milli güvenlik sorunudur

Vietnam'da şiddetli yağışlar sele yol açtıı: 8 ölü

Filistin İslami Cihad Hareketi’nden ABD Temsilcisine Tepki

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 7 yaralı

Malatya'da trafik kazası sonrası kavga: 2 Yaralı

Rus ordusu Donbass’ta ilerleyişini sürdürüyor

Muğla açıklarında 22 düzensiz göçmen kurtarıldı

Mersin'de Milyonfest'e tepki: Gençlerimiz Gayri Ahlaki Hayata Özendiriliyor

AB hava yolculuklarında yeni dönem

Eski cumhurbaşkanına 12 yıl ev hapsi cezası

ABD'de silahlı saldırı: 4 ölü

Deprem sonrası bakır madeninde göçük: 6 işçi öldü

Angola'da akaryakıt zammı protestoları: 30 ölü, 277 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HAMAS Gazze'deki siyonist esirin görüntüsünü paylaştı: israil hükümeti onları aç bırakmayı seçti

Rusya: ABD'nin denizaltıları uzun süredir kontrol altında

Uyuşturucu satmaktan araması bulunan şahıs yakalandı

"Asgari ücretlinin temel ihtiyaçlarını karşılaması artık mümkün değildir"

Eğitim Danışmanı Erol: YKS tercih süreci büyük bir ciddiyetle ele alınmalı

Mardin müze binasının kiliseye devredilmesine tepki!

Tekirdağ'da 1 kilogram sentetik uyuşturucu ele geçirildi