• BIST 100

    14297,41%1,00
  • DOLAR

    42,69% 0,00
  • EURO

    50,18% 0,08
  • GRAM ALTIN

    5921,49% 0,34
  • Ç. ALTIN

    9539,73% 0,61

Molla Beşir Şimşek: Bu bayramda kurbanlarımızla mazlumlara umut olalım

02 Haziran 2025, Pazartesi 11:17
02 Haziran 2025, Pazartesi 11:17
Molla Beşir Şimşek: Bu bayramda kurbanlarımızla mazlumlara umut olalım
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, Kurban Bayramı'nın sadece bir ibadet değil, aynı zamanda paylaşma ve dayanışma vesilesi olduğunu vurgulayarak, tüm Müslümanları fakir ve mazlum kardeşlerine yardım eli uzatmaya çağırdı.

İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, kurban ibadetinin Kur'an ve sünnet kaynaklı olduğunu vurgulayarak, tüm vatandaşları kurban kesmeye davet etti.

Kurbanın, Allah'a yakınlaşma, paylaşma ve Peygamberimizin sünnetini yaşatma anlamı taşıdığını belirten Şimşek, özellikle yoksulları, açları ve Gazze gibi mazlum coğrafyaları unutmamamız gerektiğini ifade etti.

Yardım kuruluşları aracılığıyla kurban etlerinin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılabileceğini söyleyen Şimşek, bayramın dayanışma ruhuyla geçmesi temennisinde bulundu.

"Kurban, Allah'a yakınlaşmanın vesilesidir"

Kurban Bayramı'nın en önemli ibadetlerinden birinin kurban kesmek olduğunu belirten Şimşek, "Kurban ibadeti, kaynağını Kur'an ve sünnetten alıyor. Allah, 'Rabbin için namaz kıl ve kurban kes' diye buyuruyor. Yine Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi vesellem) bir hadisi şeriflerinde, 'Bayram günü hiç kimse bir kurban kesmekten, Allah için kan akıtmaktan daha makbul bir ibadet yapamaz' diye buyurmuştur. Halkımıza çağrımız, Kurban Bayramı'nda mutlaka kurbanlarımızı keselim." dedi.

Kurbanın kelime anlamının da "yakınlaşmak" olduğunu hatırlatan Şimşek, "Bu ibadetle kişi Allah'a yakınlaşır. Zaten bütün ibadetlerin temelinde bu hikmet yatar." ifadelerini kullandı.

"Kurban, paylaşma ruhudur"

Kurban ibadetinin aynı zamanda bir paylaşma ve dayanışma vesilesi olduğunu vurgulayan Şimşek, şöyle devam etti:

"Kurban aynı zamanda paylaşmaktır. Bugün bununla fakirleri hatırlamaktır. Açları hatırlamaktır, onlarla paylaşmaktır. Sahip olduğumuz nimetleri Müslüman kardeşlerimizle paylaşmak demektir. Yıl boyunca belki de bir kilo et bulamayan nice fakirler var aramızda. Özellikle de Afganistan, Afrika gibi hele hele insanların açlıktan öldüğü Gazze gibi bir zamandan geçiyoruz. Şüphesiz böylesi günlerde paylaşma ruhunu çok daha fazla geliştirmemiz lazım. Sahip olduğumuz nimetleri, mazlum Müslüman kardeşlerimizle paylaşmamız gerekiyor."

"Sünneti ihya edelim, fakirleri unutmayalım"

Peygamber Efendimizin her yıl kurban kestiğini hatırlatan Şimşek, "Kurban ibadetiyle Peygamber Efendimizin sünnetini ihya etmemiz gerekir. Çünkü Peygamberimiz her sene kurban keserdi. Dolayısıyla hem çoluk çocuğumuzun, malımızın sadakası olsun hem de fakirlere yardım elini uzatmış oluruz. Ayrıca Allah'a olan bağlılığımızı da bu şekilde ispat etmiş oluruz. O yüzden bütün halkımızı kurban kesmeye davet ediyoruz. O gün fakir fukarayı etsiz bırakmayalım." diye konuştu.

"Mazlum coğrafyaları unutmayalım"

Dünyanın dört bir yanında açlık ve yoksullukla mücadele eden Müslümanlara yardım eli uzatılması gerektiğini vurgulayan Şimşek, "Özellikle dünyanın her tarafında açlıkla mücadele eden Müslüman kardeşlerimize kurban etlerimizi ulaştıralım. Bugün aramızda bu konuda hizmet eden vakıflarımız, dernek çalışmalarımız vardır. Bu yardımları oralara kadar götürüyorlar. Bizler de onları destekleyelim. Müslüman kardeşlerimize yardım elini uzatmış olalım." ifadelerini kullandı.

"Bayram, Gazze'nin özgürlüğüne vesile olsun"

Konuşmasının sonunda tüm Müslümanların Kurban Bayramı'nı tebrik eden Molla Beşir Şimşek, "Keseceğimiz kurbanlarla da aç, kimsesiz, fakir kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstererek daha güzel bir bayram kutlayalım. Özellikle bu bayramın Gazze'nin, Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüne vesile olmasını Yüce Allah'tan temenni ediyorum." dedi. (İLKHA)

14 yaşındaki hasta erken tanı ile sağlığına kavuştu

İran'da otobüs devrildi: 13 ölü 13 yaralı

Hindistan'da skandal: Bihar Başbakanı Müslüman doktorun peçesini zorla açtı

Halk yılbaşı kutlamasına nasıl bakıyor?

UNRWA: israilin Doğu Kudüs’teki müdahalesi BM dokunulmazlığının açık ihlali

Guterres'ten mülteci çağrısı: Yük ev sahibi ülkelere bırakılmamalı

İran, işgal rejiminin süregelen tehdidine karşı ciddi adımlar atılması çağrısında bulundu

ABD'den Venezuela'ya müdahale etmek için ek gerekçe: Trump, fentanili "kitle imha silahı" ilan etti!

Siyonist işgalciler Ramallah'ın batısında bir evi daha yıktı

İsyancı M23 hareketi Kongo'da ele geçirdiği şehirden çekildi

Şanlıurfa’da sağanak yağış sonrası kaza: 2 yaralı

Şanlıurfa’da yarın planlı elektrik kesintisi uygulanacak

Tarım ÜFE kasımda aylık bazda geriledi

Şanlıurfa’da dolandırıcılık operasyonu: 31 kişi tutuklandı

Siyonist yerleşimciler Hanuka bahanesiyle Mescid-i Aksa'ya baskını sürdürdü

ABD’de GLP-1 ilaçlarıyla ilgili görme kaybı iddiaları mahkemeye taşındı

Gaziantep'te kaçak akaryakıt operasyonu: 6 gözaltı

Uçak biletlerinde iki kademeli fiyat dönemi: Yolcuya erken rezervasyon çağrısı

HÜDA PAR’dan Palu Kaymakamı'na ziyaret

Brent petrol 60,06 dolardan işlem görüyor

Pakistan'da polis aracı trenle çarpıştı: 2 ölü 3 yaralı

HÜDA PAR İl Başkanı Durmaz: Alanya'da altyapı sorunları acil müdahale gerektiriyor

Siyonist işgalciler Batı Şeria'da 10 Filistinliyi esir aldı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Palu'da köy ziyaretlerinde bulundu

TÜİK, kasım ayı konut satış verilerini açıkladı

Van’da kar yağışı kenti beyaz örtüyle kapladı

Meksika’da küçük uçak düştü: En az 7 ölü

Şırnak'ta seyir halindeki tanker alev aldı

İşgalciler Kudüs'ün kuzeybatısında bir evi yıktı

Batman'da aranan şahıslara yönelik operasyonlarda 17 kişi yakalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


14 yaşındaki hasta erken tanı ile sağlığına kavuştu

İran'da otobüs devrildi: 13 ölü 13 yaralı

Hindistan'da skandal: Bihar Başbakanı Müslüman doktorun peçesini zorla açtı

Halk yılbaşı kutlamasına nasıl bakıyor?

UNRWA: israilin Doğu Kudüs’teki müdahalesi BM dokunulmazlığının açık ihlali

Guterres'ten mülteci çağrısı: Yük ev sahibi ülkelere bırakılmamalı

İran, işgal rejiminin süregelen tehdidine karşı ciddi adımlar atılması çağrısında bulundu