• BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

Molla Beşir Varol: Ramazan ayı, hidayet ve rahmet ayıdır

16 Mart 2025, Pazar 12:29
16 Mart 2025, Pazar 12:29
Molla Beşir Varol: Ramazan ayı, hidayet ve rahmet ayıdır
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Muhammed Beşir Varol, Ramazan ayının manevi değerine dikkat çekerek, Müslümanların bu ayda oruç, ibadet ve hayır işlerine daha fazla önem vermesi gerektiğini belirtti.

İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Muhammed Beşir Varol, Ramazan ayının birlik, beraberlik ve yardımlaşma ayı olduğunu vurgulayarak, Müslümanları ibadet ve tövbeye davet etti.

"Ramazan ayı, hidayet ve rahmet ayıdır"

Ramazan ayının, Kur’an-ı Kerim’in indirildiği mübarek bir ay olduğunu hatırlatan Molla Mizgin, "Kainatı yaratan Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyuruyor: ‘Bu Ramazan ayında Allah Kur’an’ı indirmiştir. Kur’an, insanlar için bir hidayet rehberi olmuştur. Sizden kim Ramazan ayına erişirse ve buluğ çağına ermişse oruç tutsun.’ Bu şekilde Allah Teâlâ, ümmeti Muhammed'in üzerine orucu farz kılmıştır." dedi.

"Ramazan, hayır ve bereket ayıdır"

Molla Varol, Ramazan ayının faziletleri ile ilgili olarak, "Bu ayda insan ne yaparsa onun için o kadar iyidir. Kur’an bu ayda indirildiği için insan bol bol Kur’an okumalıdır. Oruç vesilesiyle fakir ve fukarayı unutmamak, onlara yardım etmek, iftar vermek, muhtaçlara destek olmak önemlidir. Özellikle insan, kendi akrabalarını gözetmeli, iftara akrabalarını ve komşularını davet edip onlara ikramda bulunmalıdır." ifadelerini kullandı.

"Ramazan ayında yapılan her hayır 70 kat sevapla mükafatlandırılır"

Ramazan ayında yapılan ibadet ve hayırların kat kat fazlasıyla sevap kazandırdığını belirten Molla Varol, "Ramazan ayında yapılan her hayır 70 kat sevapla karşılık bulur. Örneğin, bir hatim indiren kişi, 70 hatim indirmiş gibi sevap kazanır. Ramazan ayında bir iftar vermek, 70 kat yemek vermiş gibi sevap getirir. Bir kişi birine iftar yaptırırsa, iftar yaptırdığı kişinin oruç sevabının aynısını kazanır." dedi.

"Zekât ve itikafın önemi"

Ramazan ayında zekât vermenin daha faziletli olduğunu belirten Molla Varol, "Zekât, herhangi bir ayda verilebilir ancak Ramazan'da verilmesi 70 kat daha hayırlıdır. Bu yüzden birçok Müslüman, zekâtını Ramazan ayında vermeyi tercih eder. Bu güzel bir adettir." şeklinde konuştu.

İtikaf ibadetine de değinen Molla Varol, "İtikaf sadece Ramazana özgü bir ibadet değildir; devamlı olan bir sünnettir. Ancak Ramazan’da yapılan bir itikaf, yine 70 kat daha hayırlıdır. Özellikle Ramazan’ın son 10 gününde itikafa girmek daha faziletlidir. Çünkü Kadir Gecesi’nin bu günlerde olma ihtimali daha yüksektir. Kadir Gecesi çok mübarek bir gecedir ve büyük sevaplara vesiledir. Bu geceyi ihya eden kişi, bir umre sevabı kazanır." diye belirtti.

"Gazze’yi unutmayalım"

Gazze’de yaşanan zulme de dikkat çeken Molla Varol, "Gazze meselesi hala aklımızdadır ve unutulmamıştır. Gazze’de verilen kıyam, direniş, mücadele ve cihat, bütün ümmet içindir. Müslümanları esir eden kim varsa hepsi siyonisttir. Bu cihat hepimizindir ve unutmamalıyız. Bu nedenle Ramazan ayında yaptığımız hayır ve sadakaların bir kısmını Gazze'ye göndermeliyiz. Gazze halkı, büyük fedakârlıklar ve zorluklar içinde mücadele vermektedir. Onların zaferi hepimizin zaferidir. Müslümanları esaret altına alan siyonistler zayıfladığında, ümmet yeniden birlik ve dirlik içinde özgürlüğüne kavuşacaktır." ifadelerini kullandı.

Son olarak, Molla Varol, Ramazan ayının manevi atmosferinin en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, "Allah Teâlâ Müslümanlara selamet versin. Allah Teâlâ bu Ramazan'ı bütün Müslümanlar için hayırlı eylesin." duasında bulundu. (İLKHA)

Aşırı sıcaklar etkisini yitiriyor

HÜDA PAR’dan “Son Kale Aile” paneli: Aile hakemliği yargı sistemine kazandırılmalı

Gazze'de sağlık sistemi çöküşün eşiğinde

UAEA: Zaporijya Nükleer Santrali vuruldu

Yıldırım: "Evlilik namaz gibi, hac gibi ibadettir"

Somali'de şiddetli çatışmalar devam ediyor

Pakistan, Çin'den Z-10ME taarruz helikopterleri satın aldı

Davet ve Gençlik Hareketi'nin park etkinlikleri devam ediyor

Otobüs ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 1 ağır yaralı

Gazze'de can kaybı 60 bin 430'a ulaştı

Portekiz'de aşırı sıcaklar nedeniyle 264 ölüm

Ukrayna, Rus petrol tesislerine saldırdı

Şanlıurfa’da şiddetli yağış etkili oldu

HAMAS Gazze'deki siyonist esirin görüntüsünü paylaştı: israil hükümeti onları aç bırakmayı seçti

Rusya: ABD'nin denizaltıları uzun süredir kontrol altında

Uyuşturucu satmaktan araması bulunan şahıs yakalandı

"Asgari ücretlinin temel ihtiyaçlarını karşılaması artık mümkün değildir"

Eğitim Danışmanı Erol: YKS tercih süreci büyük bir ciddiyetle ele alınmalı

Mardin müze binasının kiliseye devredilmesine tepki!

Tekirdağ'da 1 kilogram sentetik uyuşturucu ele geçirildi

Siyonist çeteler Filistinlilere ait zeytin ağaçlarını söktü, tarım arazilerine zarar verdi

Pervari'de mera ıslah ve amenajman projesi hayata geçirildi

HAMAS'tan silahsızlanma iddialarına ilişkin açıklama: Söz konusu bile değil

BESO Başkanı Çiftçi'den esnafa dolandırıcılık uyarısı: Mail order yöntemiyle tuzağa düşmeyin

Yakıt yüklü tanker kontrolden çıktı, sürücünün refleksi facianın önüne geçti

Batmanlılardan "Çöp aktarma istasyonu" tepkisi: Bu proje buraya uygun değil

Siirt'te iki araç çarpıştı: Kazada ölen ya da yaralanan olmadı

İran, Nahid-2 uydusunu yerli fırlatıcıyla uzaya göndermeye hazırlanıyor

Siirt’te kayıp şahıs insansız hava aracı ile bulundu

Siirt’te maddi hasarlı trafik kazası: 1 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Aşırı sıcaklar etkisini yitiriyor

HÜDA PAR’dan “Son Kale Aile” paneli: Aile hakemliği yargı sistemine kazandırılmalı

Gazze'de sağlık sistemi çöküşün eşiğinde

UAEA: Zaporijya Nükleer Santrali vuruldu

Yıldırım: "Evlilik namaz gibi, hac gibi ibadettir"

Somali'de şiddetli çatışmalar devam ediyor

Pakistan, Çin'den Z-10ME taarruz helikopterleri satın aldı