• BIST 100

    11046,50%0,42
  • DOLAR

    41,30% 0,02
  • EURO

    48,79% 0,38
  • GRAM ALTIN

    4903,74% 0,40
  • Ç. ALTIN

    7988,21% 1,27

Molla Emrullah Uysal: Zulme karşı direniş Peygamber mirasıdır

27 Nisan 2025, Pazar 16:57
27 Nisan 2025, Pazar 16:57
Molla Emrullah Uysal: Zulme karşı direniş Peygamber mirasıdır
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Emrullah Uysal, Van'da düzenlenen Mevlid-i Nebi programında ümmete birlik çağrısı yaparak "Dünya haritasını artık Müslümanlar çizecek." dedi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Van'da düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliğinde konuşan Molla Emrullah Uysal, ümmetin karşılaştığı imtihanlara ve direnişin önemine dikkat çekti.

Konuşmasına, Kudüs, Gazze ve tüm mücahitler için selam ve dua göndererek başlayan Uysal, hayatın bir imtihan yeri olduğunu hatırlattı.

Allah'ın insanlara akıl ve nefis verdiğini, bununla birlikte hak ile batıl arasında kıyamete kadar sürecek bir mücadele başlattığını belirtti.

Peygamberlerin karanlık dönemlerde insanlığı aydınlığa kavuşturduğunu ifade eden Uysal, Nuh Aleyhisselam'dan Hazreti Davud'a kadar birçok örnek vererek peygamberlerin zulme karşı dik duruşlarını hatırlattı. Allah'ın peygamberlerini selamlamasının da onların despotlara boyun eğmemesinden kaynaklandığını vurguladı.

Hazreti Muhammed'in de zulmün ve putperestliğin karanlığını yıkarak insanları adalete ve imana davet ettiğini dile getiren Uysal, bu mücadelenin sahabeler ve sonraki alimler tarafından sürdürüldüğünü söyledi.

"Aksa Tufanı yeni bir dünya düzeninin kapısını araladı"

Müslümanların dünya sevgisine kapıldıkları dönemlerde Kudüs'ün kaybedildiğini, ancak Selahaddin-i Eyyubi ve Nureddin Zengi gibi liderlerin ümmeti toparlayarak Kudüs'ü yeniden fethettiğini belirten Uysal, çağdaş dönemde de Hasan el-Benna, Seyyid Kutub, Şeyh Said, Bediüzzaman Said Nursi ve Şeyh Şamil gibi alimlerin diriliş hareketlerini başlattığını ifade etti.

Molla Emrullah Uysal, 7 Ekim'de başlayan Aksa Tufanı'nın yeni bir dünya düzeninin kapısını araladığını, dünyanın dört bir yanından İslam'a yöneliş olduğunu söyledi.

Amerika ve siyonist rejim başta olmak üzere tüm emperyalist güçlerin planlarının suya düştüğünü belirten Uysal, "Bundan sonra dünya haritasını biz çizeceğiz. Müslümanlar çizecek. Hamas çizecek. İzzettin el Kassam çizecek." ifadelerini kullandı.

"Bir bardak suyu bile Gazze'ye ulaştıramıyorsunuz"

İslam ülkelerinin liderlerini de eleştiren Uysal, "Ey 57 İslam ülkesi ve liderleri! Yazıklar olsun size. Ne kadar da korkakmışsınız. Bir bardak suyu bile Gazze'ye ulaştıramıyorsunuz." diyerek sitemde bulundu. Ancak beklentilerinin liderlerden değil, yalnızca Allah'tan olduğunu vurguladı.

Konuşmasını, "Biz Allah'a kul, Peygamber'e ümmet oluruz. Zilleti asla kabul etmeyiz." sözleriyle tamamlayan Uysal, ümmete birlik ve direniş çağrısında bulundu.

Programın dikkat çekici anlarından biri de vakfın gönüllüleri tarafından sahnelenen tiyatro gösterimi oldu.

Etkinlikte ilahilerle manevi atmosfer daha da pekiştirildi.

Programın son bölümünde Müslüm Sezer'in yaptığı dua ile yürekler semaya açıldı, ümmetin dört bir yanına dualar gönderildi. (İLKHA)

Kocaeli’de çocuklarının önünde babasını tokatlayan sürücü tutuklandı

Emekli İmam Yağmurcu, 36 yıldır sürdürdüğü aktarcılıkla şifaya vesile oluyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Kurtulmuş’u kabul etti

Batman'da eğitim yılı kaynak kitap kriziyle başladı

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi eylül ayı toplantıları sona erdi

UNICEF: Gazze'de yarım milyon çocuk psikolojik travma yaşıyor

Batman'da mucur yüklü tır iki otomobile çarptı

Şanlıurfa’da kayıp genç sulama kanalında ölü bulundu

Dışişleri'nden işgalci rejimin Gazze şehrinde başlattığı kara saldırısına tepki

Bakan Kurum: Deprem bölgesine ekstra konut kontenjanı ayıracağız

İLKHA muhabiri Küresel Sumud Filosu'nun Tunus sürecini anlattı

Malatya'da kırsal mahalleye yeni yol

Çocuk Gelişimci ve Aile Danışmanı Vural: Erken eğitim, çocuğun sosyal hayatına yön verir

Avukat Acu: israil ordusunda görev alan çifte vatandaşlar insanlık suçuna ortaktır

HAMAS uluslararası toplumu, katliamların boyutuyla orantılı kesin kararlar almaya çağırdı

Hukukçular: "israil’i durduracak uluslararası bir mekanizma yok"

Hasadı başlayan 'sumak' ın kilosu 350 TL'den satılıyor

Malatya'ya 20 bin ton kapasiteli yatay silo inşa ediliyor

MDKKYB Başkanı Akın: Küçükbaş hayvancılık desteklerinde önemli artışlar yapıldı

Başı demirlere sıkışan çocuk, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı

Yoğun saldırılara rağmen Filistinli aileler Gazze’ye geri dönüyor

Gazze'de şehit sayısı 64 bin 964'e ulaştı

YÖK ve Savunma Sanayii “yapay zekâ” iş birliğine devam ediyor

Erbaş: Dünyayı iyilik değiştirir

BM Komisyonu işgalci rejimi Gazze'de "soykırım" yapmakla suçladı

Oduncularda kış hazırlıkları başladı

Suriye'nin hapishane hafızası dijital ortamda

Avukatlardan küresel Sumud Filosu’na destek: Türkiye can güvenliğinin garantörü olduğunu açıkça beyan etmeli

İran'dan yapay zeka çıkışı: Son kararı meclis verecek

Ankara’da “2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı Kur’an Kursları Açılış Programı” gerçekleştirildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kocaeli’de çocuklarının önünde babasını tokatlayan sürücü tutuklandı

Emekli İmam Yağmurcu, 36 yıldır sürdürdüğü aktarcılıkla şifaya vesile oluyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Kurtulmuş’u kabul etti

Batman'da eğitim yılı kaynak kitap kriziyle başladı

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi eylül ayı toplantıları sona erdi

UNICEF: Gazze'de yarım milyon çocuk psikolojik travma yaşıyor

Batman'da mucur yüklü tır iki otomobile çarptı