• BIST 100

    14297,41%1,00
  • DOLAR

    42,69% 0,00
  • EURO

    50,18% 0,08
  • GRAM ALTIN

    5921,49% 0,34
  • Ç. ALTIN

    9539,73% 0,61

Molla Şenlik: Dünyevi yükümüzü hafifletmek için Ramazana hazırlıklı girelim

25 Şubat 2025, Salı 13:53
25 Şubat 2025, Salı 13:53
Molla Şenlik: Dünyevi yükümüzü hafifletmek için Ramazana hazırlıklı girelim
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Yaklaşan Ramazan ayının önemi, yapılması ve arttırılması gereken ibadetler ile yapılacak ibadetlerin fazileti hakkında konuşan İTTİHADUL ULEMA Üyesi Molla Mehmet Şenlik, şeytanların zincire vurulduğu bu ayda günahlardan arınmak için nefsin de terbiye edi

On bir ayın sultanı olan Ramazan ayına sayılı günler kaldı. İslam dünyası Ramazan-ı Şerif'e erişmenin mutluluğunu yaşıyor. Peki, bu mübarek ayda yapılması gereken ibadetler nelerdir? Ramazan, insana nasıl bir maneviyat kazandırıyor? Müminler bu özel ayı nasıl değerlendirilmeli?

İTTİHADUL ULEMA Üyesi Molla Mehmet Şenlik, Ramazan ayı ile ilgili İLKHA'ya açıklamalarda bulundu.

Ramazan ayının fırsat bilinerek nasıl değerlendirilmesi gerektiği yönünde tavsiyelerde bulunan İTTİHADUL ULEMA Üyesi Molla Mehmet Şenlik, dünyanın dert ve kederinden yükümüzü hafifletmek için Ramazana hazırlıklı olarak girilmesi gerektiğini vurguladı.

Şenlik, "Bilindiği üzere bir Ramazan ayının daha gölgesi üzerimize düşmüş bulunuyor. İnşallah-u Teala bu Ramazana hazırlıklı olarak girmeye çalışacağız. Ramazan bizim için bir fırsattır, ümmetin ayıdır. Peygamberimiz Aleyhissalatu Vesselam 'Allah Celle Celalühü bu ayı ümmetime ikram olarak vermiştir' diye buyurmuştur. Çünkü Kur'an bu ayda nazil olmuştur. Çok kıymetli gördüğümüz Kadir Gecesi bu ayın içindedir. 'Ramazan ayı öyle bir aydır ki Allah onda Kur'an'ı indirmiştir' buyuruluyor. Bu sebeple Ramazana girerken bu ayı bir fırsat bilerek, gönlümüzü ona açarak günah yükümüzden kurtulmak, dünyanın dert ve kederinden yükümüzü hafifletmek için Ramazana hazırlıklı olarak girelim. Ramazanı hoş karşılayalım. " şeklinde konuştu.

"Ramazan geldi, önümüze bir fırsat açıldı"

"Ramazan Ayı girdiğinde cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır ve şeytanlar bağlanır." hadisini hatırlatarak sözlerine devam eden Molla Şenlik, "Bazı akidesi zayıf veyahut ameli eksik olan insanlar Ramazandan sıkılabilir, bir bela gelip çatarcasına 'Yine Ramazan geldi' söylemi yerine 'Elhamdülillah Ramazan geldi, önümüze bir fırsat açıldı' denilmeli.  Peygamberimiz Aleyhissalatu Vesselam, 'Eğer insanlar Ramazan'da kazandıkları hayr-u hasenatın mükafatını bilmiş olsalardı bütün yılın Ramazan olmasını isterlerdi' diye buyurmaktadır. Çünkü Ramazanda öyle bir hayır kapıları açılıyor, Allah'ın lütfu yaklaşıyor ki her taraftan bizi kuşatıyor. Allah bu ayda şeytanları zincirlere vurur, cennet kapılarını sonuna kadar açar, cehennem kapılarını kapatır ve lütfunu bol bol ihsan eder. Ondan dolayı Ramazana hazırlıklı olarak girelim." ifadelerini kullandı.

"Ramazanda çokça Kur'an okuyalım ve üzerinde tevekkül edelim"

Konuşmasının devamında Ramazan ayının kardeşlik ve muhabbet ayı olduğunu vurgulayan Molla Şenlik, sıla-i rahimin önemine şu sözlerle değindi:

"Bu ayda nazil olmuş olan Kur'an-ı Kerim'i çok çok okuyalım. İmkânımız varsa mukabelelere katılalım. Böyle bir imkânımız yoksa da mutlaka her gün en az bir cüz Kur'an-ı Kerim okuyalım. Fazlası için zaten bir sınır yok, kimin gücü neye yetiyor, ne kadar imkânı varsa… İlk inen ayetlerde belirtildiği gibi Allah'ın adıyla okumamız lazım ve Kur'an'a gönlümüzü açmalıyız. Bu ayda kardeşlik ve muhabbete ihtiyacımız vardır, ki bu ay muhabbet ve kardeşlik ayıdır. Çünkü bu ayda aramıza fitne-fesat sokacak unsurlar bertaraf edilmiş, şeytanlar bağlanmıştır. Biz de kendi nefsimizi bağlarsak mesele biter. Nefsimizin içindeki şeytanı da oruçla bağlamamız lazım. Oruçlu bir insan orucun sevabını zayi etmemek için yüzüne, kulağına, diline ve gönlüne oruç tutturması gerekir. Yalan söylemez, hile yapmaz, hakaret kelimesini kullanmaz, dedikodu etmez; birileri ona sataşsa dahi Aleyhisselatu Vesselam'ın buyurduğu üzere 'Ben oruçluyum' desin. Yani 'Seninle uğraşacak zamanım yok' desin."

"Gazze’de açlıkla pençeleşen insanlara karşı infak duygularımız yüksek olmalı"

Ramazan ayında başta Filistin ve Gazze olmak üzere yurt içi ve yurt dışında bulunan ihtiyaç sahiplilerinin unutulmaması gerektiğini ifade eden Molla Şenlik, "Ramazanda yapılacak birtakım önemli vazifelerimiz vardır, bunlara son derece dikkat edelim. Bütün müminlere tavsiyem Ramazana bir gönül hoşluğuyla girmeleri ve ikincisi de eli açık olmaları, hayır-hasenatta bulunmalarıdır. Özellikle darda ve fakr-u zaruret içinde olan Gazze, Filistin, Afganistan gibi Afrika çöllerinde açlıkla pençeleşen insanlara karşı infak duygularımızın yüksek olması lazım. Peygamberimiz Aleyhisselatu Vesselam Ramazan ayı gelince infakta öyle bir süratli olurdu ki Hazreti Aişe validemizin ifadesiyle 'Hızlı esen rüzgârdan daha hızlı olarak hayır-hasenat yapardı'. Biz de onu takip edelim. "dedi.

Başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam aleminin yaklaşmakta olan Ramazan ayını tebrik eden Molla Mehmet Şenlik, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Bu vesileyle Ramazan'ı Şerif'in bütün ümmete hayırlı uğurlu olmasını; sofralarımıza bolluk, gönüllerimize huzur, toplumumuza barış ve mutluluk getirmesini Cenab-ı Allah'tan diliyorum. Allah Ramazanımızı şimdiden mübarek eylesin." (İLKHA)

Türkiye üniversiteleri yeşil dönüşümde Avrupa’da birinci, dünyada ikinci sırada

DİKA yönetim kurulu Şırnak'ta toplandı, bölge için yeni yatırım başlıkları belirlendi

Siirt’te Müftülük ile İlahiyat Fakültesi arasında iş birliği protokolü

HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç, moto kuryelerin sorunlarını Meclis’e taşıdı

Bakan Göktaş: "Çocuklar Güvende" internet sitesi ve mobil uygulamasını hazırladık

Çocuklukta öğrenilen davranışlar tekrarla kişilik haline gelir

Bakan Fidan, ABD Büyükelçisi Barrack ile görüştü

İşgal rejimi Batı Şeria biri kız çocuğu 10 kişiyi alıkoydu

BM, Eritre’de "keyfi" olarak tutulan 10 bin kişinin serbest bırakılması çağrısında bulundu

Telefonlar sadece arama yoluyla hacklenebilir mi?

Kış aylarında çocuk sağlığına daha dikkat edilmeli

Balıkesir'de öğrenci servisi kaza yaptı: 8 yaralı

Mardin'de ailece siyer sınavı yarışmasına hazırlanıyorlar

TBMM Başkanı Kurtulmuş, 16. Büyükelçiler konferansı kapsamında büyükelçileri kabul etti

Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması

İş dünyasının 2026 asgari ücret beklentisi: 27 bin 800 TL

Batman'da "Mevlid-i Nebi Haftası" programı gerçekleştirildi

Malatya'da büyükşehir personellerine hizmet içi eğitimi düzenlendi

Adana'da kasten öldürme suçundan aranan firari yakalandı

Malezya Başbakanı yeni kabinesini açıkladı

Mehmet Emin Buğra, vefatının 60'ıncı yılında İstanbul’da anılacak

UNRWA: israilin yıkım kararları Nur Şems Mülteci Kampı’nı hedef alıyor

"Bahis" reklamlarına yasak geliyor

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi

HÜDA PAR, Baskil Demirlibahçe köyünde vatandaşlarla buluştu

Yeryüzü Doktorları Sağlık Merkezi yeniden umut olmaya başladı

Müftü Pinal: Yılbaşı muhasebe olabilir, kutlama değil

Kasım ayında Batman Havalimanı'nda 63 bin yolcuya hizmet verildi

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Kovancılar Belediye Başkanı Gök’ü ziyaret etti

Mali müşavirlerden yeni defter tutma yetkisine karşı açıklama

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Türkiye üniversiteleri yeşil dönüşümde Avrupa’da birinci, dünyada ikinci sırada

DİKA yönetim kurulu Şırnak'ta toplandı, bölge için yeni yatırım başlıkları belirlendi

Siirt’te Müftülük ile İlahiyat Fakültesi arasında iş birliği protokolü

HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç, moto kuryelerin sorunlarını Meclis’e taşıdı

Bakan Göktaş: "Çocuklar Güvende" internet sitesi ve mobil uygulamasını hazırladık

Çocuklukta öğrenilen davranışlar tekrarla kişilik haline gelir

Bakan Fidan, ABD Büyükelçisi Barrack ile görüştü