• BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

Molla Tayfur: Filistinli kardeşlerimiz Hazreti Resulullah'ın önderliğinde direniş sergiliyorlar

06 Nisan 2025, Pazar 05:20
06 Nisan 2025, Pazar 05:20
Molla Tayfur: Filistinli kardeşlerimiz Hazreti Resulullah
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Peygamber Sevdalıları Vakfı Cizre Koordinatörlüğünün, ilçede düzenlediği Mevlid-i Nebi etkinliğinde konuşan Vakıf yetkililerinden Molla Osman Tayfur, "Filistinli kardeşlerimiz Hazreti Resulullah'ın önderliğinde direniş sergiliyorlar. Bu dünyanın zalimler

Peygamber Sevdalıları Vakfı, "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinlikleri kapsamında her yıl gerçekleştirdiği Mevlid-i Nebi etkinliğini bu sene "Direniş Rehberi Hazreti Muhammed" temasıyla gerçekleştirdi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde başlayan Mevlid-i Nebi etkinliği, İsmail Ebul-iz El Cezeri Asma Köprüsü Amfi Tiyatro Alanı'nda yapıldı.

İTTİHADUL ULEMA üyelerinden Molla Osman Tayfur, bir konuşma gerçekleştirdi.

Bu yılkı konunun "Direniş Önderi Hazreti Muhammed" olarak belirlendiğini hatırlatan Tayfur, "Allah, yeryüzünde zulmü, şirki, küfrü kaldırmak; yerine tevhidi, adaleti, kardeşliği hakim kılsınlar diye tarih boyunca resuller göndermiştir. Bu resuller, insanlığa önderlik yapmıştır. 'Biz onları ve onlara tabi olan âlimleri, muvahhitleri, Allah'ın emriyle insanlığı hidayete erdirsin diye önderler kıldık.' buyuruyor Allah. Onlar, şirk bataklığını yırtmak için, mazlumların, mustazafların ellerinden tutup onları özgürleştirmek için, yeryüzünde kardeşliği tesis kılmak için önderler olarak gönderilmişlerdir. Son önder Hazreti Muhammed Mustafa'dır. O, imanıyla, sabrıyla, mücadelesiyle, cihadıyla her yönden kıyamete dek tek örnek ve tek önderdir." dedi.

Kur'an-ı Kerim'de, "Yemin olsun ki Allah'ın Resulünde sizin için güzel numuneler vardır" buyrulduğunu hatırlatan Tayfur, "Direnişinde de bize örnektir. O bir direniş önderidir. Yeryüzünü kaplayan şirkin karanlığına karşı hak ve adalet üzere direnen önderdir. O, insanlığa nasıl direneceklerini, küfre ve zulme karşı nasıl direneceklerini en muhteşem şekliyle ortaya koymuş önderdir. Onun için o, yaşadığı boyunca sabretti, sebat etti, mücadele etti, ashabına da kendisinden  sonra gelecek insanlara sabrı ve direnişi tavsiye etti." diye konuştu.

"Hazreti Muhammed, direnişiyle sabrıyla zülüm saraylarını yerle bir etti"

Tayfur, şöyle devam etti:

Bir defasında işkenceye tabi tutulan Yasir ailesine denk geldi. İşkenceler altında inim inim inliyorlardı. Elinde bir güç, kuvvet yoktu Resulullah'ın... 'Ey Yasir ailesi, hak üzere, tevhid üzere mücadele edin. Siz direnirseniz, sebat gösterirseniz size vaat edilen cennettir.' Yani sabredin, direnin, küfre karşı diz çökmeyin, onlara teslim olmayın, hak üzere yaşayamaya devam edin diye onlara direnişi tavsiye etti.

Habbab bin Ered, gördüğü işkencelerden dolayın Resulullah'a gelmişti. 'Ey Resulullah, bizim için Allah'tan yardım dilemeyecek misin" diyor. Allah resulünün yüzü kıpkırmızı oldu ve 'Ya Habbab, sizden önceki müminler var ya. Onlardan öyle adamlar, kafirler tarafından yakalanıp yerler kazılıp çukura konuldular. Demir testerelerle iki parçaya bölündüler. Demir taraklarla etleri kemiklerinden ayrıldı ama bu zorbalıklar onları dinlerinden geri çeviremedi. Onlar sabretti. Allah'a yemin olsun ki şu din, (Yemen'in başkenti) Sana'dan (Lübnan'daki) Hadramut'a kadar hakim olacak. Bir kervan yola koyulduğunda Allah'tan ve koyunların için kurttan başka bir şeyden korkmayacak şekilde adalet hakim olacak.' buyurdu.

Yani Habbab'a daha fazla sabretmesini, direnmesini öğretiyor. Dolayısıyla Hazreti Muhammed, direnişiyle sabrıyla zülüm saraylarını yerle bir etti. Mazlum ve mustazafları kurtardı. Onun için o bir  direniş önderidir, rehberidir."

Bugün yeryüzünü şirke karanlığına batıranlara, nesilleri yok edenlere, insanların bütün onurunu ayaklar altına alanlara karşı tek yolun yine Hazreti Muhammed'in direniş ahlakı olduğunu ifade eden Molla Osman Tayfur, "Onun ilkeleri etrafında toplanacak, sabredecek, bütün zorluklara direnecek ve eninde sonunda Allah'ın rızasına kavuşacağız, kurtuluşa ereceğiz. Bugün cahiliye her yönüyle dünyaya hakim olmuş. Karanlık her tarafı sarmış, bugün medeniyet adına, insan hakları adına ortaya atılan bütün sloganlar çürümüştür. Sahtekarlığı ortaya çıkmıştır." diye ekledi.

Direnişin konuşulduğu bir yerde Gazze'den bahsetmememin mümkün olmayacağını vurgulayan Tayfur, "Bugün Filistin'de insanlık onuru ayaklar altına alınmış. İnsanlığın bütün değerleri çiğnenmiş. İnsanlık Gazze'de yok ediliyor. Bugün medeni denilen bu olayda ses çıkaranlar yok, bütün insanlık seyrediyor. Bu kabul edilemez.  Filistin'deki zulme karşı ses çıkarmak zorundayız. Filistinli kardeşlerimiz Hazreti Resulullah'ın önderliğinde direniş sergiliyorlar. Bu dünyanın zalimlerine, siyonizmine, emperyalizmine ses çıkarmalıyız. İnsanlık, Filistin'deki zulme sessiz kalmaya decam ederse insanlık yok olacak. Helaklar insanı bekliyor demektir. İnsan ve Müslüman olmanın gereği olarak tepkimizi ortaya koymak zorundayız. Bugün alemin birçok tarafından Müslüman olmadıkları halde, vicdan sahibi oldukları için bu katliamlara ses çıkaran insanlar var ama Müslümanım diyenler, ordu yönetenler, sarayda yaşayanlar, siz Allah'a hesap veremezsiniz. Müslümanların namusu kirletilirken, bebekler katledilirken siz sesinizi kısamazsınız, ordularınızla övünemezsiniz." diye konuştu. (İLKHA)

Meteoroloji'den sağanak ve fırtına uyarısı

Gazze'de soykırımın 666'ncı günü: Açlık can almaya devam ediyor

Siyonist zindanlarda 75 Filistinli esir şehit oldu

Meydanlar Gazze için ayaklandı: Siyonist rejimin aç bırakma politikası derhal durdurulsun

İşgalciler, Filistinli aileyi kendi evini yıkmaya mecbur etti

ABD'li Demokratlardan Trump'a çağrı: Gazze'de savaşı bitirin

Siyonist rejim, yardım bekleyen sivilleri hedef aldı: 12 şehit

HAMAS: Gazze'de gıda ve ilaç iki milyondan fazla insana karşı silah olarak kullanılıyor

Türkiye’den Suriye'ye doğal gaz ihracatına başlıyor

Ambulans ile kamyonet çarpıştı: 5 yaralı

14 kentte termometreler 40 dereceyi aştı

İzmir açıklarında 73 düzensiz göçmen kurtarıldı

Japonya, tarihindeki en yüksek sıcaklık değerlerini gördü

Şantiye kavgasının ardından işçilerin kaldığı konteynerler ateşe verildi

Güney Kore ile Polonya arasında 6,5 milyar dolarlık tank anlaşması

ABD-Hindistan tarife gerginliği F-35'leri vurdu

ABD'den nükleer denizaltı hamlesi

Adana'da eğitim uçağı düştü: 2 yaralı

Gaziantep'te "Gazze ölüyor, seccadeni al gel" temalı Gazze'ye destek etkinliği

Bakan Fidan HAMAS heyetini kabul etti

Gazze'de açlık sessizce can almaya devam ediyor

Dışişleri Bakanı Fidan, Al Sani ile görüştü

Mavi Marmara Gazisi Tunç: Mücahitler Gazze'yi kanlarının son damlasına kadar savunmakta kararlıdır

"Bilginin tek başına insanlığa fayda getirmediğini en açık şekilde Gazze'de gördük"

Gaziantep'te temmuz ayında 973 aranan şahıs yakalandı

Adıyaman'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Gazze'de iki ayda 1373 kişi yiyecek ararken katledildi

Elazığ'da takla atan otomobilde 2 kişi yaralandı

Araç seyircilerin arasına daldı: 2 ölü, 18 yaralı

Adana'da feci kaza: 1 ölü, 4 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Meteoroloji'den sağanak ve fırtına uyarısı

Gazze'de soykırımın 666'ncı günü: Açlık can almaya devam ediyor

Siyonist zindanlarda 75 Filistinli esir şehit oldu

Meydanlar Gazze için ayaklandı: Siyonist rejimin aç bırakma politikası derhal durdurulsun

İşgalciler, Filistinli aileyi kendi evini yıkmaya mecbur etti

ABD'li Demokratlardan Trump'a çağrı: Gazze'de savaşı bitirin

Siyonist rejim, yardım bekleyen sivilleri hedef aldı: 12 şehit