• BIST 100

    14224,63%0,17
  • DOLAR

    42,72% 0,06
  • EURO

    50,06% -0,25
  • GRAM ALTIN

    5943,72% 0,59
  • Ç. ALTIN

    9522,21% 0,00

Motosiklet üstünde limonata satarak geçimini sağlıyor

24 Nisan 2025, Perşembe 16:57
24 Nisan 2025, Perşembe 16:57
Motosiklet üstünde limonata satarak geçimini sağlıyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Batmanlı Ahmet Yıldırım, evde hazırladığı doğal limonatayı motosiklet üstünde satarak ailesinin geçimini sağlıyor. 5 yıldır sanayi sitesinde satış yapan Yıldırım, yaz aylarında esnafa ve vatandaşlara serinlik sunuyor.

Batman’da yaşayan 28 yaşındaki Ahmet Yıldırım, evde doğal yöntemlerle hazırladığı sıkma limonatayı satarak hem ailesinin geçimini sağlıyor hem de yaz aylarında vatandaşların serinlemesine katkıda bulunuyor. 5 yılı aşkın süredir sanayi sitesinde limonata satan Yıldırım, ilginin her geçen gün arttığını belirtiyor.

Batman merkezde yaşayan, 28 yaşında ve bir çocuk babası olan Ahmet Yıldırım, 5 senedir sanayi sitesinde, evde hazırladığı doğal sıkma limonata ile müşterilerinin içini ferahlatıyor.

Limonataları tamamen doğal yollarla hazırladığını dile getiren Yıldırım, bardak fiyatlarının 30 liradan başladığını ve müşterilerinden yoğun ilgi gördüğünü belirtiyor.

"Limonata satarak geçimimi sağlıyorum"

Yaklaşık 5 buçuk yıldır sanayi sitesinde limonata satarak geçimini sağlamaya çalıştığını belirten Yıldırım, "Evliyim, 28 yaşındayım ve dünyalar güzeli bir kızım var. Burada esnaflara, arabasını yaptırmaya gelen müşterilere ve yoldan geçen vatandaşlara, yaz aylarında insanların içini ferahlatmak adına limonata satarak geçimimi sağlıyorum. Bu işe ilk başladığımda, yaklaşık 3 yıl boyunca sanayi içinde yaya olarak dolaşıp satış yapıyordum. Sanayinin büyümesiyle bazı yerlere yetişememeye başladım. Özellikle bazı müşterilerimizin misafirleri geldiğinde acil çağırmaları üzerine kendime bir motosiklet aldım ve bu sayede daha hızlı servis yapmaya başladım. Limonatayı annem evde hazırlıyor, ben de sanayi sitesine getirip satıyorum. Bununla birlikte Batman’daki birçok kafe, market ve farklı iş yerine de limonatayı toptan satıyorum." dedi.

"Helalinden ve alın teriyle çalışıyorum"

Limonatasının tamamen doğal olduğunu ifade eden Yıldırım, "Limonatayı doğal limondan, ev yapımı olarak sıkımını yapıyoruz. İçerisinde hiçbir şekilde katkı maddesi bulunmamaktadır. Limonatayı sanayi sitesinde hem bardakla hem de isteyenlere litreyle satıyorum. Ancak genelde bardakla satış yapıyorum. Limonatamı beğenen müşteriler evlerine, köylerine ve iş yerlerine 5 litrelik şekilde de alıyorlar. Motosikletin üstünde ‘Limonatacı Ahmet’ diye seslenerek çağrıda bulunuyorum. Doğal limonatanın bardağı 30 liradan başlıyor; ebat ve litreye göre fiyatlarımız değişiklik gösteriyor. Geçinmenin zor olduğu bu dönemde, helalinden ve alın teriyle çalışmaya gayret ediyorum. ‘İş yok’, ‘İş beğenmiyorum’, ‘Burada çalışmam’ diyen gençlere tavsiyem; ne olursa olsun, helalinden çalışmaya gayret etsinler ve boşta kalmasınlar. Az da olsa yetinmesini bilsinler." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bingöl’de kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Batman Valiliği'nden kuvvetli rüzgâr uyarısı

90 yıl sonra bile korku bitmedi: Siyonist rejim Şehit İzzeddin el-Kassam'ın kabrini hedef aldı

İstanbul barajlarında alarm: Doluluk oranı son 10 yılın en düşük seviyesinde

Kronik strese karşı kalbi koruyan 6 kritik adım

BESO Başkanı Çiftçi'den gençler için meslek ve üretim vurgusu

Tesla’nın “otonom” iddiaları çöktü: Satış ve üretim askıya alınabilir

Malatya gıda zehirlenmesi şüphesi: 10 öğrenci hastaneye kaldırıldı

BM'den Gazze'ye yardım çağrısı, Avrupa'dan Yahudi terörüne tepki

72 ilaç daha SGK’nın geri ödeme listesine alındı

250 bin km hızla gelen ziyaretçi: 3I/ATLAS gökbilimcilerin merceğinde

Gaziantep'te kumar operasyonu: 9 kişiye idari para cezası

Tayland basını: Ordu, Kamboçya sınırındaki Chong An Ma bölgesini kontrolüne aldı

Hanuka provokasyonu sürüyor: Mescid-i Aksa'ya baskınlar 3'üncü gününde

Ziraat mühendisleri: Bilinçsiz ilaçlama ölümlere yol açıyor

Bu Bir Hizmet Yarışıdır, Siyasi Yarış Değil

Meşal: İşgali ve vesayeti reddediyoruz, silah konusundaki yaklaşımımız net

Dicle Elektrik’ten Artuklu’ya altyapı yatırımı

HAKSİAD’dan üyelere lojistik destek

Alpler’de 200 milyon yıllık tarihi keşif: Binlerce dinozor ayak izi dikey kayalarda ortaya çıktı

Omurga kırıkları kış aylarında artıyor

Batman'da zincirleme trafik kazası: 2 otomobil hasar gördü

Gümrük cezaları ve fazla çalışma ücretleri yeniden belirlendi

Zayıflama iğneleri: Çağın trendi mi, sağlık devrimi mi?

HAMAS: İşgalcilerin ihlalleri Gazze'de ateşkesi çöküşün eşiğine getirdi

Brent petrol 59,55 dolardan işlem görüyor

Bitlis’te 35 köy yolu ulaşıma kapandı

İstanbul'da yapılan uygulamada 1062 şüpheli gözaltına alındı

Trump, Suriye ve Filistinlilerin ABD'ye girişini yasakladı

Benzinde 77 kuruş indirim

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bingöl’de kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Batman Valiliği'nden kuvvetli rüzgâr uyarısı

90 yıl sonra bile korku bitmedi: Siyonist rejim Şehit İzzeddin el-Kassam'ın kabrini hedef aldı

İstanbul barajlarında alarm: Doluluk oranı son 10 yılın en düşük seviyesinde

Kronik strese karşı kalbi koruyan 6 kritik adım

BESO Başkanı Çiftçi'den gençler için meslek ve üretim vurgusu

Tesla’nın “otonom” iddiaları çöktü: Satış ve üretim askıya alınabilir