• BIST 100

    14182,78%0,27
  • DOLAR

    42,80% 0,19
  • EURO

    50,20% 0,04
  • GRAM ALTIN

    5953,52% -0,02
  • Ç. ALTIN

    9607,06% 0,00

Motosikletiyle il il gezerek Gazze’deki katliama dikkat çekiyor

28 Ağustos 2024, Çarşamba 14:30
28 Ağustos 2024, Çarşamba 14:30
Motosikletiyle il il gezerek Gazze’deki katliama dikkat çekiyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İstanbul’da ikamet eden 44 yaşındaki Hasan Cincik, yıllardan beridir işgal rejimi tarafından Filistin ve Gazze’de yaşanan katliamı çevredeki insanlara farkındalık oluşturması adına ‘2 Ülke 20 Şehir Bir Umut’ sloganıyla Türkiye’deki birçok ili geziyor.

Yıllardan beri Filistin ve Gazze’deki Müslümanlar üzerinde katliamlarını sürdüren işgal rejimi, 7 Ekim Aksa Tufanı’ndan sonra katliamlarını şiddetlendirerek 40 bini aşkın Müslümanı vahşice şehid etti.

44 yaşındaki Hasan Cincik, özellikle Gazze’de yaşanan drama dikkat çekmek için motosikleti üzerinde yerleştirdiği Filistin bayrağıyla 17 Ağustos’ta İstanbul’dan başlayıp Sivas, Erzurum, Erzincan, Kars, Hakkâri, Şırnak ve Van'ın ardından Mardin'e geldiğini belirtti.

Mardin’den sonra Şanlıurfa, Adıyaman, Kahramanmaraş durakları olacağını ifade eden Cincik, her şehirde 3 gün ila bir hafta kaldığını aktardı.

Her ilde farklı teveccühlerle karşılaştığını ifade eden Cincik, 21’inci yüzyılda Gazze'de çok ciddi bir soykırımın olduğunu, dolayısıyla bu soykırımı bütün dünyaya duyurulması gerektiğini vurguladı.

Şu ana kadar 8 şehri gezdiğini belirten Cincik, “21’inci yüzyılda dünyanın gözü önünde Gazze'de çok ciddi bir soykırım uygulanıyor. Bebekler, anneler ve bütün insanlık katlediliyor. Bizler vicdan sahibi bireyler olarak ne yapabiliriz? Sorusuna cevaben bende kendi imkânlarım dâhilinde 17 Ağustos’ta İstanbul’dan motosikletimle yola çıktım. Gazze'de yaşanan soykırıma dikkat çekmek üzere '2 Ülke 20 Şehir Bir Umut' sloganıyla İstanbul, Sivas, Kars, Hakkâri, Şırnak, Erzurum, Erzincan, Van olmak üzere, bugün ki durağımız olan Mardin'deyim. İnşallah bundan sonraki duraklarımda Şanlıurfa, Adıyaman, Kahramanmaraş ve tekrar İstanbul olmak üzere devam edeceğim.” şeklinde konuştu.

“Birey olarak elimizde çok güçlü olan boykot silahı var”

Cincik, her gittiği illerden teveccühle ayrıldığını belirterek, “Motosikletimle gitmiş olduğum şehirlerde çok ciddi bir teveccüh var. İnsanlarımızın zulme olan tepkilerini görüyoruz. Gitmiş olduğumuz şehirlerde çok ciddi bir teveccühle karşılaşıyoruz. Filistin ve Gazze adına çok güzel bir farkındalık oluyor. Ülke olarak, millet olarak her türlü zulmün karşısındayız. Birey olarak elimizde çok güçlü olan boykot silahı var. Boykotu etkin bir şekilde kullanmak gerekiyor. Ne yaşanan soykırımı ne de Gazze'yi asla unutmayacağız. Motosikletimle şehir şehir gezerek bu farkındalığı oluşturmak istedim. Güzel bir farkındalık oldu. Her insanın muhakkak elinden bir şey yapılabileceğini göstermek adına bu tür bir protestoya başvurdum.” ifadelerini kullandı.

“Yılmadan ve usanmadan bu tür eylemlere devam edeceğiz”

Dünyanın birçok yerinde yaşanan bu zulümlerin devam ettiği sürece bu tür eylemlere devam edeceğine dikkat çeken Cincik, “Sloganın içindeki iki ülkeden biri İran’dı. İran’a istediğim şeklinde giremesem dahi giriş-çıkış yaptım. Bugün bedenen mazlumların yanında pek olamıyoruz ama ne olursa olsun Gazze’ye maddi ve manevi desteği sağlamaya çalışacağız inşallah. Yılmadan ve usanmadan bu tür eylemlere devam edeceğiz. Bu protesto programını bitirdikten sonra da Gazze ve diğer mazlum Müslümanlar adına çalışmalara devam edeceğim. Zulüm kimden olursa olsun, kime karşı yapılırsa yapılsın, her türlü karşıyız ve karşı olmaya devam edeceğiz inşallah.” şeklinde kaydetti. (İLKHA)

İşgal propagandası Kudüs'te sahnelendi: Büyükelçiler Burak Meydanı'na götürüldü

Vali Şahin, Ankara’nın kalkınma ve afet hazırlığı çalışmalarını ele aldı

Altın fiyatları hafif satıcılı seyirde

5 ilde mali müşavirlere yönelik sahte fatura operasyonu: 43 gözaltı

Serbest piyasada döviz kurları ne kadar?

32 ilde DAİŞ operasyonu: 170 gözaltı

Ülke genelinde yağış beklenmiyor

Gazze'de patlamamış mühimmat can almaya devam ediyor

Sudan'da katliam sürüyor: Delenc'te siviller öldürüldü, mültecilere yönelik ihlaller belgelendi

Aksa Tufanı bahanesiyle idama giden yol: Filistinli esirler için özel mahkeme hazırlığı

Trump'tan Kiev'e çağrı: Planı değerlendirin, zaman daralıyor

Batı Şeria'da tarıma ağır darbe: Yahudi çeteler 3 binden fazla ağaca zarar verdi

Gazze için ABD, Katar, Mısır ve Türkiye cuma günü masada

Antalya’da yüklü miktarda uyuşturucu ele geçirildi

Almanya’da 50 milyar euroluk silah alımı paketi Meclis’ten geçti

İzmir açıklarında 79 düzensiz göçmen yakalandı

Afyonkarahisar’da araması bulunan FETÖ üyesi yakalandı

Zeytinburnu'nda bir bina kısmen çöktü: 3 araç kullanılamaz hale geldi

HÜDA PAR heyetinden Gökçeli (Talwarı) Köyü Derneğine ziyaret

AB’den Rusya’nın gölge filo tankerlerine yaptırım

Bingöl’de camiler çocuk sesleriyle şenlendi

Bingöl Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinden Filistin için anlamlı bağış

Kahramanmaraş’ta 1288 sentetik ecza hapı ele geçirildi

BMGK, Venezuela'nn talebi üzerine acil toplantı kararı aldı

Ramanlı: Bütçe açığı borçlanmayı, borçlanma faizi, faiz ise yoksulluğu büyütmektedir

Posta ve hızlı kargo taşımacılığında gümrük işlemlerine yeni düzenleme

Trump, Senegal ve Fildişi Sahili vatandaşlarının ABD'ye girişini yasakladı

Hakkında 90 yıl hapis cezası bulunan hükümlü İstanbul’da yakalandı

ABD’de özel bir jet piste çakıldı: 5 ölü

Rusya: Sözde barış güçleri, Rusya Silahlı Kuvvetleri için meşru hedef haline gelecek

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İşgal propagandası Kudüs'te sahnelendi: Büyükelçiler Burak Meydanı'na götürüldü

Vali Şahin, Ankara’nın kalkınma ve afet hazırlığı çalışmalarını ele aldı

Altın fiyatları hafif satıcılı seyirde

5 ilde mali müşavirlere yönelik sahte fatura operasyonu: 43 gözaltı

Serbest piyasada döviz kurları ne kadar?

32 ilde DAİŞ operasyonu: 170 gözaltı

Ülke genelinde yağış beklenmiyor