• BIST 100

    16651,45%-0,07
  • DOLAR

    43,48% 0,19
  • EURO

    51,57% -0,90
  • GRAM ALTIN

    6786,60% -9,85
  • Ç. ALTIN

    11923,69% -6,97

MTDF Başkanı Öter: Başta Türkiye olmak üzere İslam ülkeleri israili tanımamalı, ticaret kesilmelidir

19 Mayıs 2025, Pazartesi 14:21
19 Mayıs 2025, Pazartesi 14:21
MTDF Başkanı Öter: Başta Türkiye olmak üzere İslam ülkeleri israili tanımamalı, ticaret kesilmelidir
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı Mehmet Şerif Öter, Gazze’deki katliamların vahşet boyutuna ulaştığını belirterek, İslam ülkelerinin işgal rejimini tanımaktan vazgeçmeleri ve ticari ilişkileri sonlandırmaları gerektiğini söyledi.

Siyonist rejim, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de sistematik bir soykırım yürütüyor. Şu ana kadar 174 binden fazla Filistinli şehit oldu veya yaralandı.

Şehitlerin büyük kısmını çocuklar ve kadınlar oluştururken, 11 binden fazla kişi kayıp, yüz binlercesi ise evlerinden zorla göç ettirildi.

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı Mehmet Şerif Öter, Gazze'de yaşananların açık bir soykırım olduğunu belirterek, İslam ülkelerinin siyonist rejime karşı siyasi ve ekonomik adımlar atması gerektiğini vurguladı. Öter "Bugün Gazze'de çocuklar bombalara mahkûm ediliyor. Bu vahşet karşısında sessiz kalanlar da zulmün ortağıdır," dedi.

"Bu vahşet karşısında neden kimse sesini çıkarmıyor?"

Gazze'de masum insanların katledildiğini hatırlatan Öter, yaşananların insanlık adına büyük bir utanç olduğunu belirtti. "İşgal rejimi israil, birçok Müslüman ülkesinin bir mahallesi kadardır. Bazı İslam ülkesi liderleri, hileyle elde ettikleri koltukları sarsılmasın diye bu soykırıma sessiz kalıyorlar. Hatta bazıları iş birliği dahi yapıyor. Bir işgalci asker 'Çocuğu erkek mi kız mı olacak' diye kutlama adı altında, içinde çocukların bulunduğu bir binayı patlattı. İnsan hayatı bu kadar ucuz mu? Hayvanlara zarar verilse kıyamet kopuyor, peki bu vahşet karşısında neden kimse sesini çıkarmıyor?" diye konuştu.

"Boykotu elden bırakmamak lazım"

İslam ülkelerinin siyonist rejimle tüm ilişkileri kesmesi gerektiğini vurgulayan Öter, "Bugün dünya, insanlık adına sınıfta kaldı. Silahla karşı koyacak cesaret yoksa siyonist rejimin en zayıf yönü olan ekonomisine darbe vurmak gerekir. Bir bisküvi, bir kahve ya da meşrubatla bile olsa boykot edilmeli. Gayrimüslimlerin gösterdiği cesareti, maalesef birçok Müslüman ülkede göremiyoruz. Oysa boykot, her bireyin yapabileceği bir direniş şeklidir," ifadelerini kullandı.

"Bu tür katliam tarihte görülmemiştir"

Netanyahu'nun politikalarını Hitler'in Yahudilere uyguladığı soykırımla kıyaslayan Öter, "İşgal rejimi, Müslümanların sessizliğinden faydalanarak Suriye'nin kritik yerlerini de işgal ediyor. Amaçları, Ortadoğu'da kendilerine hizmet edecek köle toplumlar oluşturmaktır. Gazze'de çocuklar, siyonist rejimin ne olduğunu bile bilmeden bombalara hedef oluyor. Gazze nüfusunun yarısı katledildi. Hitler, Yahudileri fırınlarda yakıyordu; Netanyahu ve rejimi ise bombalarla yakıyor. Bu, tarihte eşi benzeri görülmemiş bir katliamdır" dedi.

Öter, yaşanan soykırıma sessiz kalanların da suç ortağı olduğunu vurgulayarak, "Uluslararası hukuka göre çocuklar ve yaşlılar korunmalıdır, ancak binlercesi vahşice katlediliyor. İşgal rejiminin amacı, bölgedeki Müslümanları sürmek ve yerlerine kendi yandaşlarını yerleştirmektir. Bu bir vahşettir. Bu vahşete karşı sessiz kalanlar, zulmün ortağıdır. Zulme sessiz kalanlar, bir gün benzer bir zulümle yüzleşebilir," ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Karabük'te servis minibüsü kaza yaptı: 17 yaralı

Küba lideri Diaz-Canel'den Trump’a "gümrük vergisi" tepkisi

Orban: Ukrayna’nın Avrupa Birliği’ne (AB) katılımı birlik topraklarına savaş getirir

Umut Kervanından Ağrı’ya sosyal market, Suriye’ye yardım köprüsü

ABD'den Suudi Arabistan'a 9 milyar dolarlık Patriot satışı

Şırnak'ta trafik kazası: 5 yaralı

Kars'ta otomobil refüje çarptı: 4 yaralı

İran'da 2 ayrı patlama: 5 ölü, 14 yaralı

Feribot seferlerine fırtına engeli

Malatya'da "Dünya Esirler ile Dayanışma Günü" yürüyüşü

Mardin’de iki grup arasında silahlı kavga 1’i ağır 4 yaralı

Prof. Dr. Öztürkmen: Gelecek nesiller için toprak, su ve doğanın sürdürülebilir şekilde kullanılması gerekir

Molla Er: Kudüs, Batı Şeria ve Gazze direnişinin gücünün kaynağı şehit liderlerin bıraktıkları mirastır

Üniversitelerden çocuklara uzanan doğa ve iklim eğitimi modeli

Diyarbakır’da kayıp kadını bulmak için çalışmalar devam ediyor

Umut Kervanı’ndan lösemiyi yenen Zafer için hayırseverlere destek çağrısı

Malatya'da Diyarbakırlılar taziye evi dualarla açıldı

"Sektör Kampüste Programı" 3 yılda 22 bin öğrenciye ulaştı

Ataşehir’de 4 katlı iş yerinde yangın

İran’da bir binada patlama: 4 ölü, 10 yaralı

Batman Gazetesi 64. Yayın Yılını Gururla Kutladı

Şanlıurfa’da yağmur ve sis kazaya neden oldu: 2 yaralı

Kahramanmaraş’ta 3,7 büyüklüğünde deprem

Yoğurt tüketimi meme kanserine karşı koruyucu olabilir mi?

Siirt–Bitlis karayolunda kaya düşmesi tehlikesi

Batı Karadeniz ve Marmara denizlerinde fırtına uyarısı

UDEF uluslararası öğrencilerin Türkiye deneyimlerini raporladı

Mersin–Adana Otoyolu'nda trafik yoğunluğu

HÜDA PAR Suriye'deki savaş mağduru Kürtler için meydanlara indi

Adana’da Jandarmadan şafak operasyonu: 8 gözaltı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Karabük'te servis minibüsü kaza yaptı: 17 yaralı

Küba lideri Diaz-Canel'den Trump’a "gümrük vergisi" tepkisi

Orban: Ukrayna’nın Avrupa Birliği’ne (AB) katılımı birlik topraklarına savaş getirir

Umut Kervanından Ağrı’ya sosyal market, Suriye’ye yardım köprüsü

ABD'den Suudi Arabistan'a 9 milyar dolarlık Patriot satışı

Şırnak'ta trafik kazası: 5 yaralı

Kars'ta otomobil refüje çarptı: 4 yaralı