• BIST 100

    11178,89%-0,04
  • DOLAR

    41,28% 0,11
  • EURO

    48,98% 0,00
  • GRAM ALTIN

    4889,83% -0,05
  • Ç. ALTIN

    7995,93% -0,37

Müftü Bulut: Kalp hastalıkları, maddi olduğu kadar manevi olarak da tedavi edilmeli

30 Eylül 2024, Pazartesi 17:41
30 Eylül 2024, Pazartesi 17:41
Müftü Bulut: Kalp hastalıkları, maddi olduğu kadar manevi olarak da tedavi edilmeli
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Kalp sağlığının sadece ilaçlar ile yapılamayacağını manevi olarak da tedavi edilmesi gerektiğini belirten Bursa İl Müftü Yardımcısı Şevket Bulut, manevi anlamda takviye olarak dua ve Allahtan yardım isteyerek, hastalıkların şifası için ilaçlarla beraber

Dünyada yaşamı tehdit eden sağlık sorunları arasında ilk sırada yer alan “Kalp ve Damar Hastalıkları”na dikkat çekmek ve toplumsal farkındalığı sağlamak amacıyla her yıl 29 Eylül “Dünya Kalp Günü” kutlanmaktadır.

Kalp sağlığının sadece ilaçlar ile tedavi edilemeyeceğini manevi olarak da tedavi edilmesi gerektiğini İLKHA'ya konuşan Bursa İl Müftü Yardımcısı Şevket Bulut, ibadetler insana hastalıklar konusunda çok moral sağladığını belirtti.

"İlaçlarla beraber bir Müslüman olarak yapacağımız en önemli şey dua etmektir"

Allah’ın bize vermiş olduğu en önemli emanetlerden birisi de sağlık olduğunu söyleyen Bulut, “Her birimiz dünya hayatında geçici bir süre yaşıyoruz. Bu yaşama sürecinde rabbimizin bizlere vermiş olduğu diğer nimetlerle beraber bedenimizi sağlığımızı korumamız gereken en başlı görevlerimizdir. Zaman zaman sağlığımızda bozulmalar meydana gelebiliyor. Sağlığımızı yeniden kazanmak adına üzerimize düşen görevleri yerine getirmemiz gerekiyor. Peygamber Efendimizde bu konuda; 'ey Allah’ın kulları tedavi olunuz' buyuruyor. Her hastalığın mutlaka bir şifası vardır. Sağlığımızı korumakla beraber bir sıkıntı yaşadığımızda maddi anlamda tıptan yararlanabiliriz. Doktorlardan muayyenlerimizi yapıp verilen ilaçlarla beraber bir Müslüman olarak yapacağımız en önemli şey dua etmektir. Allahtan yardım istemektir.” dedi.

"İbadetler insana hastalıklar konusunda çok moral sağlar"

Dua hem maddi hem de manevi anlamda bir katkı olduğunu belirten Bulut, “İnsanoğlu olarak sadece bedeni ve maddi bir varlıktan oluşmuyoruz. Bizi biz yapan ruhumuz ve iç âlemimiz var. Doktorlar hastalıkların üzerinden çok duruyorlar. Hangi hastalık olursa olsun, 'moraliniz düzgün olacak' derler. Sizi üzen şeylerden uzak ve stresten uzak duracaksınız özellikle bazı hastalıklar için söylerler. İnsanın hastalık anında morali çok önemlidir. Hastalıkların daha çabuk iyileşmesi için bedenin daha çabuk yanıt verme rolünü doktorlar sürekli söylüyorlar. Bu anlamda da ibadetler insana hastalıklar konusunda çok moral sağlar. Allah ayeti kerimede, 'namaz ve sabırla benden yardım isteyin' diye buyuruyor.” diye belirtti.

"En büyük yardımcımızda Allah’tır"

Hastalıklar dünya imtihanı ifade eden Bulut sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bunların üstesinden gelmek için maddi anlamda tıptan doktor ve ilaçlardan faydalandığımız gibi manevi anlamda takviye olarak dua ederek, Allahtan yardım isteyerek bu anlamda da bu yoldan hastalıkların şifasına daha çabuk ulaşma adına yardım almış oluruz. Bunları ihmal etmemek lazım. Moralimizi bozmamak gerekir. En büyük yardımcımızda Allah’tır. Bizi bizden daha iyi belen kimdir, Allah’tır. Sağlıklı bir yaşam sürmek için hasta olmasak bile dua ederek Allah tan yardım istemeliyiz.” diye konuştu. (İLKHA)

Rusya ve Çin arasında nükleer iş birliği anlaşması

Tunceli'de orman yangını

2 ilde denize girişler 3 gün yasaklandı

Pakistan ve Suudi Arabistan arasında stratejik savunma anlaşması

BM: Gazze'de iki günde 40 binden fazla kişi zorla yerinden edildi

Siyonist rejimden Lübnan'a hava saldırısı

ABD’de uzun namlulu tüfekle araca saldırı: 3 ölü

Iğdır'da balya makinesine kapılan genç hayatını kaybetti

Fed faiz kararını açıkladı

Orta Asya’da geniş kapsamlı askeri tatbikat

Yunanistan'da Batı Nil virüsü alarmı

Göçmen teknesinde yangın: 50 ölü

Kolombiya'da hapishanede isyan: 5 ölü, 7 yaralı

Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu görevden uzaklaştırıldı

Gazze'de açlıktan ölenlerin sayısı 432'ye yükseldi

MİT Başkanı İbrahim Kalın, Ahmed Şara ile görüştü

HÜDA PAR Antalya İl Teşkilatından kırtasiyeci esnafına ziyaret

Hindistan'da beyin yiyen amipten 19 kişi öldü

HÜDA PAR Tarsus İlçe Başkanlığı heyeti muhtarlar ve esnafla bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kudüs'e namahrem ellerin kirletmesine izin vermeyiz”

Durmaz: Antalya'da öğrenci sağlığı için kantinlerde denetimler sıklaştırılmalı

Adana’nın önemli ticaret merkezi su baskınlarıyla boğuşuyor

HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, Soğukpınar köyünde vatandaşların sorunlarını dinledi

TMO çekirdeksiz kuru üzüm alım fiyatını 120 lira olarak açıkladı

Batman'da Kur'an kursu öğrencilerinden Gazze'ye anlamlı yardım

Gazze'de can kaybı 65 bini geçti

İşgal gazetecisi Yemini: Büyük sıkıntı dönemine giriyoruz; israili bir çöküş bekliyor

Kocaeli'de orman yangını

ABD'den Hollanda'ya füze sistemi satışına onay

Kabasakal Mahalle sakinleri: Kapalı tutulan taziye evimize kesilen 147 bin TL neyin faturası?

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Rusya ve Çin arasında nükleer iş birliği anlaşması

Tunceli'de orman yangını

2 ilde denize girişler 3 gün yasaklandı

Pakistan ve Suudi Arabistan arasında stratejik savunma anlaşması

BM: Gazze'de iki günde 40 binden fazla kişi zorla yerinden edildi

Siyonist rejimden Lübnan'a hava saldırısı

ABD’de uzun namlulu tüfekle araca saldırı: 3 ölü