• BIST 100

    11183,00%1,66
  • DOLAR

    41,26% -0,07
  • EURO

    48,99% 0,82
  • GRAM ALTIN

    4899,19% 0,30
  • Ç. ALTIN

    8025,91% 1,72

Müftü Durmuş: Rehavete kapılmamalı, boykota devam etmeliyiz

28 Ocak 2025, Salı 10:38
28 Ocak 2025, Salı 10:38
Müftü Durmuş: Rehavete kapılmamalı, boykota devam etmeliyiz
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Batman İl Müftüsü Ahmet Durmuş, Gazze'deki ateşkesin ardından Müslümanları rehavete kapılmamaları ve boykota devam etmeleri konusunda uyardı. Durmuş, boykotun Gazze'deki direnişi desteklemek ve siyonist zulme karşı etkili bir mücadele yöntemi olduğunu vu

Batman İl Müftüsü Ahmet Durmuş, Gazze'deki durum ve Müslümanların sorumluluklarına dair İLKHA muhabirine önemli açıklamalarda bulundu.

Müslümanların Gazze'deki kardeşlerini yalnız bırakmamaları gerektiğini, orayı yeniden inşa etmenin tüm Müslümanların borcu olduğunu belirten Durmuş, Peygamber Efendimizin hadisinden alıntı yaparak, Müslümanların dertleriyle dertlenmelerinin önemine dikkat çekti.

Gazze'ye yapılacak yardımların öncelikli olarak oradaki ihtiyaçlara yönlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Durmuş, ateşkese rağmen rehavete kapılmamak gerektiğini söyledi.

Boykotun en etkili silah olduğunu belirten Durmuş, Gazze'deki Müslümanların yanında durulması ve onlara destek verilmesi gerektiğini ifade ederek, Gazze'nin özgürlüğü için Müslümanları birlik olmaya çağırdı.

"Harap edilmiş binlerce ev, cami ve mescitlerimiz var"

Durmuş, "Müminler içinde öyle yiğitler var ki, Allah'a verdikleri söze daima bağlı kalmışlardır. Onlardan kimi sözünün gereğini yerine getirip O'nun yolunda can vermiş, kimi de sırasını beklemektedir. Onlar, verdikleri sözü asla değiştirmemişlerdir.' Bugün bu ayet ümmetin şerefini, haysiyetini ve izzetini koruyan, izzet yurdu Gazze'deki kardeşlerimiz hakkında sanki yeni nazil olmuş gibi bir his uyandırıyor. Orada bir ateşkes yapıldı ama harap edilmiş, yakılmış, yıkılmış, binlerce ev, cami ve mescitlerimiz var. Orada birçok şehit ailelerin yetimleri var ve ümmetin yetimleri oradadır." dedi.

"Onları yalnız bırakmamalıyız"

Müslümanlara düşen görevin Gazze'yi yeniden inşa etmek olduğunu söyleyen Durmuş, "Müslümanlara düşen onların dertleriyle dertlenmek ve yıkılan, talan edilen Gazze'yi yeniden inşa etmektir. Bu bütün Müslümanların vebali ve borcudur. Peygamber Efendimiz bir hadisi şerifinde; 'Müslümanların dertleriyle, tasalarıyla, üzüntüleriyle dertlenmeyen Müslümanlardan değildir' diye buyurmaktadır. Onun için üzerimize düşen mallarımızla infak yoluna giderek, o insanları yalnız bırakmamak, terk etmemek ve Müslüman kardeşliğinin gerektirdiği yardımları yapmaktır. Bizlere de düşen budur." diye konuştu.

"Boykota devam etmeliyiz"

Ateşkese rağmen rehavete kapılmamak gerektiğini belirten Müftü Durmuş, şöyle devam etti:

"Eğer varsa imkânımız öncelikli infakımız Gazzeli kardeşlerimize vermeliyiz. Çünkü orada binlerce aile ve milyonlarca insanın barınması ve hayıtını sürdürmesi için acil ihtiyaçları vardır. Gazze'nin eski haline dönmesi için Müslümanların üzerine düşen böyle bir görevi vardır. Tabi yapılan ateşkesten dolayı rehavete de kapılmamak lazım. Şu anda en büyük silahımız boykottur ve boykota da devam etmeliyiz."

"Yalnız olmadıklarını onlara hissettirmeliyiz"

"Oradaki Müslüman kardeşlerimizin yaralarını sarmalıyız." diyen Durmuş, "Onlara yalnız olmadıklarını, onların düşmanlarının bizlerinde düşmanı olduğunu, ümmetin düşmanı olduklarını devamlı onlara hissettirmeliyiz. Cenabı Allah bu mübarek üç aylar hürmetine onlara en yakın zamanda siyonistlerin zulmünden kurtarsın ve Müslümanları da onlara sahip çıkma ferasetini nasip eylesin ve onları muzaffer eylesin." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

İspanya Kralı Felipe: Gazzelilerin çektiği acı tarif edilemez

Muğla’da orman yangını: Havadan ve karadan müdahale ediliyor

Bakan Şimşek: Yıl sonunda enflasyon yüzde 30’un altına düşecek

Haziranda büyükbaş sayısı 17,1 milyon, küçükbaş sayısı 58,2 milyon oldu

İran, Mossad casusunu idam etti

Brent petrol 68,10 dolardan işlem görüyor

El emeğiyle seccade dokuyan kardeşler: Geçinmek her geçen gün zorlaşıyor

Gazze'deki çocuk hastanesine siyonist saldırı: Sağlık sistemi risk altında

İran’dan Cenevre’de uyarı: israilin Katar’a saldırısı küresel barışı tehdit ediyor

Gazze'de soykırımın 712'nci günü: Saldırılar şiddetlendi, bilanço ağırlaşıyor

Küresel piyasalarda Fed beklentisi

Küresel piyasalarda Fed beklentisi

Karadeniz ve Marmara'da sağanak bekleniyor

FETÖ’nün deniz kuvvetleri yapılanmasında 10 gözaltı kararı

49 ilde tefeci ve dolandırıcılara operasyon: 115 şüpheli yakalandı

Altın fiyatları düşüşte

Döviz kurlarında son durum

Şam: İşgal edilen topraklardan çekilmeden güvenlik anlaşması olmaz

Gazze alevler içinde: İşgalciler gece boyunca sivilleri hedef aldı

Siyonist rejimde ekonomik çöküş: Netanyahu izolasyonu kabul etti

HAMAS: İşgalciler yalanlarla Gazze'deki katliamlarını örtbas ediyor

UNICEF: Gazze'de çocuklar bir cehennemden diğerine sürükleniyor

Gazze'de bir günde 108 şehit: Hastaneler çocuk ve kadınların cansız bedenleriyle doldu

Guterres: BM Güvenlik Konseyi’nin yapısı reforma ihtiyaç duyuyor

Bayrampaşa Belediyesi’ne yolsuzluk soruşturması: 20 tutuklama

Mardin'de boş arazide bir kişinin cansız bedeni bulundu

İran ve Rusya, ortak tatbikat yaptı

AB, işgalci rejime ticaret kısıtlamaları getirmeyi planlıyor

İletişim Başkanı Duran: “israilin Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”

Sumud Filosu'ndaki Sinan Akılotu: Yarın İtalyan filosuyla buluşacağız

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İspanya Kralı Felipe: Gazzelilerin çektiği acı tarif edilemez

Muğla’da orman yangını: Havadan ve karadan müdahale ediliyor

Bakan Şimşek: Yıl sonunda enflasyon yüzde 30’un altına düşecek

Haziranda büyükbaş sayısı 17,1 milyon, küçükbaş sayısı 58,2 milyon oldu

İran, Mossad casusunu idam etti

Brent petrol 68,10 dolardan işlem görüyor

El emeğiyle seccade dokuyan kardeşler: Geçinmek her geçen gün zorlaşıyor