-
BIST 100
15883,82%-1,46
-
DOLAR
44,31% 0,04
-
EURO
51,26% -0,05
-
GRAM ALTIN
6250,53% -2,40
-
Ç. ALTIN
10636,34% -4,66
Müftü Haliloğlu: İtikaf Peygamber Efendimizin yolundan gitmektir
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Adıyaman İl Müftüsü Mevlüt Haliloğlu, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (Aleyhisselatu Veselam) en güzel adetlerinden biri olan itikaf sünnetinin yerine getirilmesi konusunda Müslümanların gayret etmesi gerektiğini belirtti.
İnsan ömrünün sayılı günlerden ibaret olduğunu belirten Adıyaman İl Müftüsü Mevlüt Haliloğlu, Ramazanın son 10 gününde itikâf sünnetiyle bu kısa ömre bereket katılması gerektiğini kaydetti.
"Peygamber Efendimiz her Ramazan itikafa girerdi"
Peygamber Efendimizin önemli sünnetlerinden biri olan itikafı değerlendiren Müftü Haliloğlu, "Ramazanın neredeyse son on gününe gelmiş bulunmaktayız. Sevgili Peygamberimizin (Aleyhisselatu vesselam) sünneti olan ve Peygamberimizin son on günde ifa ettiği itikaf ibadetinden bahsetmek istiyorum. İtikaf ibadeti; bir mescide veya caminin müştemilatındaki bir yere kapanarak, namaz kılarak, Allah'ı zikrederek, ibadet ederek zamanını geçirmektir. Temel ihtiyaçları için tuvalet, banyo, benzer ihtiyaçlar için çıkılabilir. Bunun dışında dinlenmesi, yemesi, içmesi ve ibadeti için bir yerde kalmak şeklinde yapılan bir ibadettir. Sevgili Peygamberimiz (Aleyhisselatu vesselam), hicretin ikinci yılından itibaren her sene Ramazanın son on günü itikafa girmiştir. Vefatından önceki son Ramazanda da yirmi gün itikafa girerek ibadette meşgul olmuştur. Peygamberimizin hanımları da itikaf ibadetini ifade etmişlerdir. Peygamberimizin sünnetidir." dedi.
"Daha önceki ümmetlerde de itikaf vardı"
İtikafın önceki ümmetlerde de olduğunun Kur'an'ı Kerim'de bahsedildiğine değinen Müftü Haliloğlu, "İtikaf ibadeti Kur'an'da ve sünnetle sabittir. Daha önceki ümmetlerde de itikaf yapıldığı Kur'an'ı Kerim'den öğreniyoruz. Hazreti İbrahim Aleyhisselam'a hitaben bir ayeti kerimeden, mescidi ibadet edenler, tavaf edenler ve itikaf edenler için hazırlar dediği beyan edilmektedir. Kur'an'ı Kerim'de bu ayet bulunmaktadır. Bizim de Peygamberimizin sünneti olan, özellikle Ramazanın son 10 günü için Adıyaman merkezde 12 camimiz itikaf ibadetini ifa etmek için hazırlanmış durumdadır. Bu camilerin içinden birkaç tanesini saymak gerekirse Asım Karaer, Malazgirt, Önceller, Saltoğlu, Emine Uymaz, Zeliha Dolma camileri bunların birkaç tanesidir. Bizim vatandaşlarımız bize müracaat ederek gerekli ilgileri bize ulaştırdıkları takdirde belli camilerimizi itikaf etmek üzere hazırlayacağız." ifadelerini kullandı.
"İtikaf ibadeti Efendimizin yolundan gitmektir"
Zamanı olan herkesin itikafa girmesini tavsiye eden Müftü Haliloğlu, şöyle devam etti:
"Zorlu süreçte olacaktır. Ben bu vesileyle zamanı olup da itikaf yapabilecekler şimdiden tebrik ediyorum. Tabi itikaf ibadetinde özellikle oruçlu olarak geçireceğimiz Ramazanın son 10 gününü namaz kılarak, Kur'an'ı Kerim okuyarak, Peygamberimizin hayatını okuyarak, Allah'ı zikrederek, tevbe ve istiğfarda bulunarak geçirmeleri gerekmektedir. Şimdiden itikafa girecek olan kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Ve bu geleneğin, Peygamberimizin sünneti olan bu ibadetin devamı hususunda da bütün müminleri teşvik ediyorum." (İLKHA)
Darğın’ın “Seçme Metinler” Kitabı Okurlarla Buluştu
Konya LİMA’da Ramazan etkinlikleri dolu dolu geçti
Tesettür giyimin bereketi ve manevi yönüyle 56 yıllık ticaret yolculuğu
Konya’da yolcu otobüsü devrildi: 15 yaralı
Trump: İran'ın enerji altyapısına yönelik saldırıyı 5 gün erteledim
İran'dan ABD'ye "Basra Körfezi'ne mayın döşeriz" tehdidi
Siirt’te ambulans devrildi: Bir yaralı
Kurtalan’da gece yarısı ev yangını
40 meslek için Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirildi
İstanbul Havalimanı, Avrupa’da haftanın en yoğun havalimanı oldu
Muğla’da aranan şüphelilere operasyon: 38 tutuklama
Gaziantep'te 119 aranan şahıs yakalandı
Dünya Meteoroloji Örgütü: Dünya iklimi giderek daha dengesiz bir hal alıyor
Hong Kong polisi artık cihaz şifresi talep edebilecek : Şifre vermeyenlere hapis cezası
Rekabet Kurulu, Haribo hakkında soruşturma başlattı
Rusya, ABD ve siyonist rejimin nükleer tesislere saldırısı tehlikeli olduğuna dair uyarıda bulundu
Konya’da silahlı kavga: Bir yaralı
İran, füzeye İspanya Başbakanı'nın resmini yapıştırdı
İstanbul'da baraj doluluk oranı yüzde 50'yi aştı
Küba ve Amerika arasında savaş iddiası
İran, Hürmüz Boğazı'yla ilgili ilkesini açıkladı
Küba'da elektrik krizi: İkinci çöküşün ardından kısmi toparlanma
Heyelan nedeniyle kapanan yol açıldı
Adıyaman İl Özel İdaresi 20 kamyon şoförü alacak
Şırnak'ta karla kapanan köy yolları temizleniyor
Sosyal medyada çakarlı araç paylaşımı yapan kişiye cezai işlem
İşgalci siyonistler, Güney Lübnan'da bir köprüyü daha yıktı
Yapay zekâ ile müzik dolandırıcılığı: Milyonlarca dolarlık vurgun
Martta kar sürprizi: 3 ilde 103 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor
Londra'da Yahudi kuruluşuna ait 4 ambulans yakıldı
Yükleniyor







