-
BIST 100
16050,09%-1,29
-
DOLAR
44,34% 0,09
-
EURO
51,40% -0,17
-
GRAM ALTIN
6258,14% -0,30
-
Ç. ALTIN
10740,95% -0,16
Müftü Haliloğlu: İtikaf Peygamber Efendimizin yolundan gitmektir
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Adıyaman İl Müftüsü Mevlüt Haliloğlu, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (Aleyhisselatu Veselam) en güzel adetlerinden biri olan itikaf sünnetinin yerine getirilmesi konusunda Müslümanların gayret etmesi gerektiğini belirtti.
İnsan ömrünün sayılı günlerden ibaret olduğunu belirten Adıyaman İl Müftüsü Mevlüt Haliloğlu, Ramazanın son 10 gününde itikâf sünnetiyle bu kısa ömre bereket katılması gerektiğini kaydetti.
"Peygamber Efendimiz her Ramazan itikafa girerdi"
Peygamber Efendimizin önemli sünnetlerinden biri olan itikafı değerlendiren Müftü Haliloğlu, "Ramazanın neredeyse son on gününe gelmiş bulunmaktayız. Sevgili Peygamberimizin (Aleyhisselatu vesselam) sünneti olan ve Peygamberimizin son on günde ifa ettiği itikaf ibadetinden bahsetmek istiyorum. İtikaf ibadeti; bir mescide veya caminin müştemilatındaki bir yere kapanarak, namaz kılarak, Allah'ı zikrederek, ibadet ederek zamanını geçirmektir. Temel ihtiyaçları için tuvalet, banyo, benzer ihtiyaçlar için çıkılabilir. Bunun dışında dinlenmesi, yemesi, içmesi ve ibadeti için bir yerde kalmak şeklinde yapılan bir ibadettir. Sevgili Peygamberimiz (Aleyhisselatu vesselam), hicretin ikinci yılından itibaren her sene Ramazanın son on günü itikafa girmiştir. Vefatından önceki son Ramazanda da yirmi gün itikafa girerek ibadette meşgul olmuştur. Peygamberimizin hanımları da itikaf ibadetini ifade etmişlerdir. Peygamberimizin sünnetidir." dedi.
"Daha önceki ümmetlerde de itikaf vardı"
İtikafın önceki ümmetlerde de olduğunun Kur'an'ı Kerim'de bahsedildiğine değinen Müftü Haliloğlu, "İtikaf ibadeti Kur'an'da ve sünnetle sabittir. Daha önceki ümmetlerde de itikaf yapıldığı Kur'an'ı Kerim'den öğreniyoruz. Hazreti İbrahim Aleyhisselam'a hitaben bir ayeti kerimeden, mescidi ibadet edenler, tavaf edenler ve itikaf edenler için hazırlar dediği beyan edilmektedir. Kur'an'ı Kerim'de bu ayet bulunmaktadır. Bizim de Peygamberimizin sünneti olan, özellikle Ramazanın son 10 günü için Adıyaman merkezde 12 camimiz itikaf ibadetini ifa etmek için hazırlanmış durumdadır. Bu camilerin içinden birkaç tanesini saymak gerekirse Asım Karaer, Malazgirt, Önceller, Saltoğlu, Emine Uymaz, Zeliha Dolma camileri bunların birkaç tanesidir. Bizim vatandaşlarımız bize müracaat ederek gerekli ilgileri bize ulaştırdıkları takdirde belli camilerimizi itikaf etmek üzere hazırlayacağız." ifadelerini kullandı.
"İtikaf ibadeti Efendimizin yolundan gitmektir"
Zamanı olan herkesin itikafa girmesini tavsiye eden Müftü Haliloğlu, şöyle devam etti:
"Zorlu süreçte olacaktır. Ben bu vesileyle zamanı olup da itikaf yapabilecekler şimdiden tebrik ediyorum. Tabi itikaf ibadetinde özellikle oruçlu olarak geçireceğimiz Ramazanın son 10 gününü namaz kılarak, Kur'an'ı Kerim okuyarak, Peygamberimizin hayatını okuyarak, Allah'ı zikrederek, tevbe ve istiğfarda bulunarak geçirmeleri gerekmektedir. Şimdiden itikafa girecek olan kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Ve bu geleneğin, Peygamberimizin sünneti olan bu ibadetin devamı hususunda da bütün müminleri teşvik ediyorum." (İLKHA)
İşgalcilerin Lübnan'a bugünkü saldırılarında 17 kişi şehit oldu
Öğretmenlerin alan değişikliğine bağlı yer değiştirme atamaları 28 Nisan'da yapılacak
Malatya'da 2 araç çarpıştı: 1 yaralı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Klasik ittifaklar çözülürken yeni ittifaklar kuruluyor
Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
Ağrı'da gerçekleştirilen operasyonda 8 kilogram uyuşturucu ele geçirildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile telefonda görüştü
Polise silahla mukavemet eden hükümlü yakalandı
Hepatit sinsi ilerleyebiliyor!
Malatya'da otomobil yayaya çarptı: 2 yaralı
Konya'da maddi hasarlı trafik kazası
İran ile Çin dışişleri bakanları görüştü
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Özgür Özel'e tepki
Meteoroloji'den Ege Denizi için fırtına uyarısı
İranlı General Abdullahi: Sahadaki gerçekleri kavrayan Trump, bazı ülke liderlerine sığındı
Arakçi: Bölgesel istikrar halkların iradesine saygıyla mümkün
Diyarbakır barajlarında kontrollü su tahliyesi başlatıldı
Atasoy: Uyuşturucu politikaları insan hakları ve halk sağlığı temelinde şekillenmeli
Batman'da öğrenciler için "Bilim ve Teknoloji" semineri düzenlendi
Diyarbakır'da yoğun yağış yol çökmesine neden oldu
Prof. Dr. Işık: Tillo’da müthiş bir kültürel doku vardı ama yok ettik
Bağcılar’da tüp dolum tesisinde zehirlenme: 8 kişi hastaneye kaldırıldı
İletişim Başkanı Duran’dan Özel’e tepki: Mesnetsiz ithamlar toplumsal gerilimi besliyor
Adıyaman'da sanal devriye operasyonu: 6 şahıs yakalandı
Bahçeli: Asıl rejim değişikliği israilde olmalı
Müftü Yardımcısı Aktan: Şevval orucu büyük fazilet taşıyor
Bursa’da binlerce fidan toprakla buluştu
Şanlıurfa’da bozuk yollar tepkilere neden oldu
Yetimler Vakfı Gazze’de çocuklara bayram sevinci yaşattı
Şanlıurfa’da abi kardeş kavgası silahlı saldırıya dönüştü: Bir yaralı
Yükleniyor







