GÜNDEM 4.11.2024 13:53:19 0

Müftü Yardımcısı Turgut Hac kayıt süreci hakkında bilgilendirmede bulundu

Müftü Yardımcısı Turgut Hac kayıt süreci hakkında bilgilendirmede bulundu
Haberi Sesli Oku

Hac kayıt süreci ile ilgili açıklamalarda bulunan Şanlıurfa İl Müftü Yardımcısı Abdülhamit Turgut, hac ibadetinin, aynı kitabı rehber edinenlerin, aynı peygamberi önder kabul edenlerin, aynı kıbleye yönelenlerin bir arada bulunmasının muazzam bir kardeşl

Hac kesin kayıt hakkı elde eden vatandaşların, 4-15 Kasım tarihleri arasında kayıtlarını e-devlet üzerinden yapabileceklerini ifade eden Turgut, konuyla ilgili İLKHA’ya konuştu.

Kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra anlaşmalı blara gidip yüzde 40’lık kısmı 3 taksitte Riyal olarak ödeyebileceklerinin altını çizen Turgut, 15 Kasım’dan sonra kesin kayıt hakkı düşeceğini, 21-29 Kasım tarihleri arasında yedek kayıtlara tekrar başvurulabileceğini ifade etti.

Turgut, Hacca gidiş tarihleri 29 Nisan ile 1 Haziran arasında planlanırken, Türkiye’den ilk kafilenin 29 Nisan itibarıyla yola çıkacağını belirterek dönüş tarihlerinin ise 11 Haziran ile 5 Temmuz arasında gerçekleşeceğini aktardı.

“Kesin kayıt hakkı elde edenler 4 Kasım ile 15 Kasım tarihleri arasında kayıtlarını yapabilirler”

Turgut, "Hac, aynı kitabı rehber edinenlerin, aynı peygamberi önder kabul edenlerin, aynı kıbleye yönelenlerin, aynı aşkla ve aynı heyecanla bir arada bulunmasının muazzam bir kardeşlik buluşmasıdır. Kesin kayıt hakkı elde eden vatandaşlarımız, 4 Kasım ile 15 Kasım tarihleri arasında kayıtlarını yapabilirler. Bu kayıtlar e-devlet üzerinden gerçekleştirilmektedir. e-devlet üzerinden kendi şifreleri ile Hac ve Umre Hizmetleri portalına girdiklerinde, daha önce kayıt döneminde belirttikleri konaklama türünden birini seçebilirler.” dedi.

“Gidiş tarihleri 29 Nisan ile 1 Haziran arasındadır”

4-15 Kasım aralarında kesin kayıt haklarını kullanmayanların haklarının düşeceğini belirten Turgut, “Diyanet İşleri Başkanlığı ve acentelerin sunduğu iki konaklama türü mevcuttur: birincisi normal konaklama, diğeri ise yakın mesafe konaklamasıdır. Normal konaklamayı seçen vatandaşlar, Diyanet ile mi yoksa acentayla mı gitmek istediklerini belirtebilirler. Diyanet’in belirlediği şartları yerine getiren acentelerle gideceklerse, hizmet kaliteleri Diyanet ile eşdeğerdir. Kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra anlaşmalı blara gidip yüzde 40’lık kısmı 3 taksitte Riyal olarak ödeyebilirler. 15 Kasım’dan sonra kesin kayıt hakkı düşecektir. 21-29 Kasım tarihleri arasında yedek kayıtlara başvurulabilecektir. Gidiş tarihleri 29 Nisan ile 1 Haziran arasındadır. Türkiye’den ilk kafile 29 Nisan itibarıyla gitmeye başlayacaktır. Dönüş ise 11 Haziran ile 5 Temmuz arasında gerçekleşecektir. Pasaport işlemlerinin, kesin kayıtlar 4 Kasım-15 Kasım tarihleri arasında yapıldığında hemen başlatılmaması gerektiği hatırlatılmaktadır. Zira vize için en az 1 yıllık pasaport istenmektedir. Bu nedenle vatandaşlarımızın, 30 Kasım'dan itibaren randevu alarak 1 yıllık pasaportlarını temin etmeleri önemlidir.” diye konuştu.

“Şanlıurfa için 1700'ün üzerinde kontenjan verilmiştir”

Şanlıurfa için 1700 küsur hac kontenjanının olduğunu dile getiren Turgut, “Bu yıl, Suudi Arabistan ek kontenjan verirse Türkiye’ye ilave kontenjanlar sağlanabilir. Şanlıurfa'dan Diyanet ve acentalar üzerinden 1700'ün üzerinde kontenjan verilmiştir. Hacca gitmek isteyenler, hacca yakın olan seminer ve eğitimlere katılmaları konusunda teşvik edilmektedir.” şeklinde konuştu.

“65 yaş üstü bireyler, vekalet vererek yerlerine birisini hacca gönderebilirler”

Hacca gidemeyeceklerin durumu hakkında da konışan Turgut, son olarak şunları söyledi:

“Kesin kayıt hakkı kurada çıkmışsa ancak hacca gidemeyecek olan 65 yaş üstü bireyler, vekalet vererek yerlerine birisini hacca gönderebilirler. 65 yaş altı olanlar da hastalık durumunda doktor raporu ile vekalet verebilir. Hac, meşakkatli bir yolculuk olduğundan, hasta olanların veya gidemeyenlerin vekil olarak birisini göndermeleri önerilmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığı, bu imkânı sağlamaktadır." (İLKHA)

SGK: Bazı mesleklerde yıpranma payı geçerli olmayacak

Özgürlük Filosu Koalisyonu: Gazze'ye yardım taşıyan geminin vurulması açık bir savaş suçudur

Afganistan heyelan: 20 ev yıkıldı

HAMAS: Özgürlük Gemisi'ne saldırı, siyonist rejimin devlet terörüdür

Savunma ihracatında yüzde 54 artışla yeni zirve

Bingöllü öğrenci, matematik olimpiyatlarında bronz madalya kazandı

İşgal çetesi Beyt Lahiya’da katliam yaptı: Çok sayıda şehid ve yaralı var

Türkiye'nin ham çelik üretimi geriledi

İslami Cihad: Özgürlük Gemisi’ne yapılan saldırı insanlığın aşağılanmasının yeni göstergesi

Uluslararası Af Örgütü: israil Gazze'de soykırım suçunu işliyor

Nefsi ve nesli ifsat eden büyük günah: Zina

Doç. Dr. Field: Şefkat ve kabul stresi azaltıyor!

Gaziantep'te araması bulunan 811 kişi yakalandı

Çil: Gündüz kuşağı adı altında yapılan yayınlar, aile kurumunu zedelemektedir

Bakan Bolat: Nisan ayı dış ticaret açığı yüzde 21,7 arttı

Filistinli çocukların çınarı İstanbul'da yeşeriyor

Mardin’de tonlarca saman balyası yandı

Nablus’ta Filistinli bir genç daha şehit edildi, cenazesi alıkonuldu

Yapıcıoğlu: Sadece maddi destek vererek aile kurumunu koruyamazsınız

Ukrayna'dan pazara saldırı: 7 ölü

Rekabet Kurulu'ndan Erikli ve Pınar Su’ya 26 milyon liralık ceza

HÜDA PAR'dan inşaat işçilerine ziyaret: Emekçiler vergi yükünden kurtarılmalı

Gaziantep Umut Kervanı'ndan ihtiyaç sahipleri için açılan kermese davet

Avrupa Yetim Eli, 30 ülkede kurban organizasyonu gerçekleştirecek

Otomobiller kafa kafaya çarpıştı: 2 ölü, 2 yaralı

İzinsiz kazı yapan şahıslar gözaltına alındı

Kapıkule Sınır Kapısı'nda 87 kilo uyuşturucu ele geçirildi

Dünyanın en büyük batarya ile çalışan gemisi hizmete sunuldu

Kaçak avcılık operasyonunda 164 bin TL ceza kesildi

İlerleyen yaşına rağmen yarım asırlık tecrübesiyle sulama motorlarını tamir ediyor

Yükleniyor