• BIST 100

    15811,50%0,87
  • DOLAR

    43,35% 0,25
  • EURO

    51,27% 0,73
  • GRAM ALTIN

    6944,72% 1,57
  • Ç. ALTIN

    11200,50% 2,32

Muhalefete inananlara kendimizi anlatmalıyız

13 Mayıs 2020, Çarşamba 11:27
13 Mayıs 2020, Çarşamba 11:27
Muhalefete inananlara kendimizi anlatmalıyız
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Muhalefete inananlara kendimizi anlatmalıyız

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Toplantısı’na videokonferans yöntemiyle başkanlık yaptı. İstanbul Huber Köşkü’nden MYK üyelerine seslenen Erdoğan, özetle şunları söyledi:

“Dünya ile beraber ülkemizi de etkileyen koronavirüs salgınıyla mücadelemizi başarıyla sürdürüyoruz. Çay hasadı için bahçelerine gidecek müstahsillerimize izin vermekten noterleri normal çalışma düzenine döndürmeye kadar insanımızın hayatını kolaylaştırmaya yönelik yeni adımlar attık. Her fırsatta altını çizdiğim gibi uzunca bir süre maske kullanımı, fiziki mesafeye riayet, temizlik, zorunlu olmadıkça dışarı çıkmama, kalabalıklardan uzak durma ilkelerine uygun şekilde yaşamak mecburiyetindeyiz. Türkiye olarak biz salgını tamamen bitirsek bile, dünyada bu hastalığın kökü kazınmadığı müddetçe sürekli teyakkuz halinde bulunmayı sürdürmemiz şarttır.

SALGIN SONRASI YENİ DÜNYA

Salgın sonrası sadece küresel siyasi ve ekonomik ilişkiler değil, zihinler de yeniden yapılanma sürecine girecek. AK Parti olarak, kendimizi, dünyadaki ve ülkemizdeki bu yeni döneme süratle hazırlamalı, milletimizin karşısına donanımlı bir şekilde çıkmalıyız. Ülke olarak salgından terörle mücadeleye, sınır ötesi operasyonlardan ekonomik saldırılara kadar pek çok cephede mücadelemizi sürdürürken, maalesef muhalefetin sinsi ayak oyunlarıyla da uğraşmak zorunda kalıyoruz.

FAŞİST ZİHNİYETE BIRAKMAYACAĞIZ

CHP’nin başını çektiği, gazete ve TV’lerden sosyal medyaya kadar azımsanamayacak sayıda alıcısı olan bu kesimin hamlelerini boşa çıkarmak, cumhur ittifakı ve AK Parti olarak görevimizdir. Meydanı sırf bize zarar vermek için, ülkesine ve milletine zarar vermeyi göze alabilecek kadar muvazenesini kaybetmiş bu faşist zihniyete bırakmayacağız. Bunların cüreti, sırtlarını her türlü kirli ve sinsi senaryoya balıklama atlayan bir kesime dayamış olmalarından geliyor. Her yalanı; her iftirayı, her çarpıtmayı anında cevaplamanın yanında, davamızı, icraatlarımızı, vizyonumuzu sürekli anlatarak bu kesimi en azından ortada bir yere getirmeliyiz.”

‘ALTERNATİF BARO SEÇENEĞİNİ TEKRAR ÇALIŞIN’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a MYK toplantısında baroların faaliyet ve seçimleriyle ilgili düzenleme kapsamında hem “nisbi seçim sistemi” hem de “alternatif seçim sistemi” ile ilgili iki ayrı sunum yapıldı. Erdoğan, nisbi seçim sisteminin yanı sıra alternatif baro konusu ile ilgili tekrar bir çalışma yapılmasını istedi. Yapılacak toplantılarda bin üyenin bulunduğu şehirlerde alternatif baro kurulabileceği görüşü tartışılacak. Buna göre, sendika üyeliği gibi avukatlar için de bir barodan başka alternatif yaratılmış olacak. Dört seçeneğin olduğu, seçeneklerin bu hafta Meclis’te düzenlenecek toplantıların ardından netleştikten sonra tekrar Erdoğan’a sunulacağı belirtildi. (Gizem KARAKIŞ/ANKARA)

SAĞLIKÇILARA İZİN YASAĞI 1 TEMMUZ’DA BİTİYOR

Kabinede Erdoğan’a AVM’lerden gelen görüntülerin yanı sıra 65 yaş için ilk kez geçtiğimiz pazar günü 4 saatliğine kaldırılan sokağa çıkma yasağı görüntüleri izlettirildi. Türkiye genelinde İstanbul dışındaki illerde durumun olumlu gittiği belirtilirken, normalleşme takviminin haftalık olarak yeniden ele alınması da değerlendirildi. Erdoğan, “Bazı yerlerde sosyal mesafenin uygulanmadığını görüyorum. Kurallara uyulmazsa daha sıkı tedbirler almak zorunda kalırız. Tüm sonuçları anlık izleyin, tedbirleri elden bırakmayın” dedi. “Dinamik ve esnek” normalleşme taslak planına göre, salgının ardından uygulamaya geçirilen kısa çalışma uygulaması 30 Haziran’da sona erdirilecek. Sağlık çalışanlarının durdurulan izinleri 1 Temmuz itibarıyla kademeli kaldırılacak.

Erdoğan, dün akşam Twitter’dan yaptığı açıklamada ise “Biz laf üstüne laf koymanın değil, taş üstüne taş koymanın çabasındayız. 18 yılda verdiğimiz her sözü tuttuğumuz gibi, koronavirüs salgınına karşı da milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirecek, Türkiye’nin tökezlemesini bekleyenleri bir kez daha üzeceğiz” dedi. (Erdinç ÇELİKKAN)

BALKANLARA İKİNCİ YARDIM SEFERİTürkiye, tarihi bağlarla yakın ilişki içinde olduğu Balkan ülkelerine salgın için tıbbi malzeme yardımında bulunmayı sürdürüyor. Dün de CASA tipi askeri kargo uçağı ile Arnavutluk ve Kuzey Makedonya’ya yardım malzemesi ulaştırdı. Milli Savunma Bakanlığı resmi Twitter hesabından “Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın talimatlarıyla Kızılay tarafından hazırlanan tıbbi yardım malzemelerini taşıyan TSK’ya ait uçağımız Etimesgut Havaalanı’ndan havalandı” açıklaması yapıldı. (ANKARA)

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Hafızlara belgeleri umrede takdim edildi

Yaya önceliğini hiçe sayan kamyon sürücüsüne işlem

Afganistan’da şiddetli kar ve yağmur felakete dönüştü: 61 can kaybı

HÜDA PAR GİK Üyesi Şahin: PKK/PYD Kürtlerin meşru temsilcisi değildir

HÜDA PAR Bursa İl Başkanı Aras’tan Bursa’daki su zamlarına tepki

Dünyaca Ünlü Yazar Manaf 2025 Yılı International Peace Prize Ödülü’nü Aldı

GİB’ten lüks yaşam paylaşımlarına yakın takip

Gazze’de soykırım sürüyor: Yakacak toplayan iki çocuk şehid edildi

İspanya’da etkili olan Ingrid Fırtınası ulaşımı felç etti

Gaziantep'te sokak hayvanları ve kuşlar için sokak aralarına yem bırakıldı

Bakan Kurum, COP31 Yüksek Düzey Şampiyonu’nu açıkladı

Türkiye’den Şili’de hayatını kaybedenler için taziye mesajı

Tarihçi Erdem: İbrahim Anlaşmaları işgali meşrulaştırma sürecidir

KDK’dan ücretli öğretmenler için emsal prim kararı

Mersin'de etkili olan fırtına gezi teknesini batırdı

Prof. Dr. Öztürkmen: Kar yağışı sadece görsel bir güzellik değil, doğanın rehabilitasyon sürecidir

Türkiye ile Libya arasında yeni iş birliği dönemi

Gaziantep fuar esnafı: Fuarlar kültürel etkileşime de katkı sunuyor

Gazze'de can kaybı 71 bin 654'e yükseldi

Uzay keşifleri etkinliği, üç kuşağı bir araya getirdi

Kış aylarında güvenli sürüş için dikkat edilmesi gerekenler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kürt kardeşlerimiz yeni Suriye’nin asli parçası oluyor

Mardin’in tarihi ilim mekanı Kasımiye Medresesi"nden kartpostallık görüntüler

Diyarbakır'da kaybolan kadını arama çalışmaları 3'üncü gününde

Rahatsızlanan avcı ambulans helikopter ile kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti

Gaziantep'te gümrük kaçağı cep telefonlarına el konuldu

Malatya'da şüpheli çocuk ölümü

Memur-Sen Mardin İl Temsilcisi Yılmaz: Emekli maaşı yoksulluk sınırının esas alındığı bir maaş olmalıdır

İşgal rejimi Kalkiliya ve El-Halil’de çok sayıda kişiyi alıkoydu

HÜDA PAR İl Başkanı Suiçer'den Elazığ depreminin yıldönümüne ilişkin mesaj

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Hafızlara belgeleri umrede takdim edildi

Yaya önceliğini hiçe sayan kamyon sürücüsüne işlem

Afganistan’da şiddetli kar ve yağmur felakete dönüştü: 61 can kaybı

HÜDA PAR GİK Üyesi Şahin: PKK/PYD Kürtlerin meşru temsilcisi değildir

HÜDA PAR Bursa İl Başkanı Aras’tan Bursa’daki su zamlarına tepki

Dünyaca Ünlü Yazar Manaf 2025 Yılı International Peace Prize Ödülü’nü Aldı

GİB’ten lüks yaşam paylaşımlarına yakın takip