• BIST 100

    16651,45%-0,07
  • DOLAR

    43,48% 0,19
  • EURO

    51,57% -0,90
  • GRAM ALTIN

    6786,60% -9,85
  • Ç. ALTIN

    11923,69% -6,97

Muhammed es-Sağir: Diyarbakır daima ümmetin sesi olmuştur

05 Ekim 2024, Cumartesi 13:53
05 Ekim 2024, Cumartesi 13:53
Muhammed es-Sağir: Diyarbakır daima ümmetin sesi olmuştur
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Uluslararası İslam Peygamberini Destekleme Heyeti Başkanı Muhammed es-Sağir, "Diyarbakır daima ümmetin sesi olmuştur. Kudüs söz konusu olduğunda Selahaddin-i Eyyubi'nin torunları olarak sizler her zaman sorumluluk üstlendiniz" dedi.

Alimler ve Medreseler Birliği'nin (İTTİHADUL ULEMA), bu sene 9'uncusunu düzenlediği "Aksa Tufanı, Ümmet ve Ulemanın Mesuliyeti (Ümmetin Onuru Gazze)" temalı Alimler Buluşması Diyarbakır'da başladı.

Her yıl ekim ayında düzenlenen "Alimler Buluşması" programının bu yılki teması "Aksa Tufanı, Ümmet ve Ulemanın Mesuliyeti (Ümmetin Onuru Gazze)" olarak belirlendi.

Uluslararası İslam Peygamberini Destekleme Heyeti Başkanı Muhammed es-Sağir, programda "Aksa Tufanı’nın Uluslararası Toplum ve Örgütleri Üzerindeki Etkisi" üzerine bir konuşma yaptı.

"İmtihanı geçen tek yer Gazze'dir"

Konuşmasına Allah'a (celle celaluhu) hamd, Peygamber Efendimize (Sallallahu Aleyhi Vesellem) salat ve selam ile başlayan Mısırlı Alim Muhammed es-Sağir, "Öncelikle şunu belirteyim ki bir araya gelmiş olduğumuz bu toplantıda Allah'u Teala'nın omuzlarımıza bir yük olarak bıraktığı bir vecibeyi yerine getiriyoruz. İslam ümmetinin karşı karşıya kaldığı imtihana dair üzerimize düşeni yapıyoruz. Allah'u Teala "Yoksa sizden öncekilerin örnek olan, ibret veren halleri başınıza gelmeden cennete gireceğinizi mi sandınız?' buyurmaktadır. İslam ümmeti şu anda bir imtihan içerisindedir. Şu anda yaklaşık 2 milyar Müslüman bir imtihan içerisinde. Bu imtihanı geçen tek yer Gazze'dir." dedi.

"Gazze'deki kardeşlerimiz bu cihadı başardılar"

"Şu anda Gazze'de yapılan cihat, tam 17 yıllık muhasaranın, ablukanın ardından gerçekleşti" diyen Muhammed es-Sağir, "Siz de takdir edersiniz ki 17 yıllık bir ablukanın ardından böyle bir cihadı gerçekleştirmek gerçekten zordur. Gazze'deki kardeşlerimiz bu cihadı başardılar çünkü onlar çok uzun bir süredir bu cihada hazırlık yapıyorlardı." ifadelerini kullandı.

"Allah'u Teala 'Müşrikler sizinle nasıl toplu olarak savaşıyorlarsa siz de onlarla toplu olarak savaşın' buyurmaktadır" diyen Muhammed es-Sağir, "Bu bir slogan değildir. Gazzze'deki kardeşlerimiz de bu ayeti kerime doğrultusunda yıllar süren hazırlıkların ardından topluca cihad ettiler. Sürece baktığımız zaman siyonist işgal rejiminin hem askeri hem de istihbari olarak büyük bir mağlubiyet yaşadığını söyleyebiliriz. Aksa Tufanı operasyonunun ardından işgal rejiminin sözde komutanlarının açıklamaları ile görevlerinden istifade etmelerinin mağlubiyeti kabul ettiklerinin göstergesi olduğunu ifade edebiliriz." şeklinde konuştu.

"Aksa Tufanı tüm dünyada konuşulur hale geldi"

Muhammed es-Sağir, sözlerine şöyle devam etti:

"Örneğin işgal rejiminin komutanlarından birinin 'Ben askerlerimin ölümünü engelleyemedim' diyerek istifa ettiğini gördük. Gazze'deki Müslümanların başarısını düşmanları da takdir etmek zorunda kaldı. Düşmanları dahi büyük komutan Yahya Sinvar'ın askeri ve istihbari anlamda siyonist rejimin sözde başbakanı Binyamin Netenyahu'dan daha sağlam bir duruş sergilediğini kabul ediyor. Allah'a hamdolsun, Aksa Tufanı şu anda tüm dünyada konuşulur hale geldi."

"Diyarbakır daima ümmetin sesi olmuştur"

Toplantı vesilesi ile İTTİHADUL ULEMA'ya da teşekkür eden Muhammed es-Sağir, "Malumunuz olduğu üzere Diyarbakır sahabeler şehridir. Ben Türkiye'nin birçok noktasında bulundum ve gezdim ama Diyarbakır'ın manevi havasından özellikle etkilendiğimi söylemek istiyorum. HAMAS'ın ya da dünya liderlerinin şehadeti durumunda Diyarbakırlı kardeşlerimiz mutlaka taziyelerini sunmuşlardır. Örneğin Hamas'ın kamikaze dronlarını yapan Tunuslu mühendis Muhammed Ez Zevvari şehit olduğunda Diyarbakır'da kendisi için taziye yapılmıştı. Halbuki Muhammed Ez Zevvari çoğu kimse tarafından tanınmıyordu. Diyarbakır daima ümmetin sesi olmuştur. Eğer Gazze'ye destek toplantıları Diyarbakır'da yapılmış olsaydı en azından HAMAS'ın, Gazze'nin liderleri, mücahitler arkalarında İslam ümmetinin olduğunu görecek ve bileceklerdi." dedi.

"Aksa Tufanı Yüzyılı"

"Kudüs söz konusu olduğunda Selahaddin-i Eyyubi'nin torunları olarak sizler daima sorumluluk üstlendiniz" diyen Muhammed es-Sağir, "Dolayısıyla bu konular Diyarbakır'da konuşulacaktır ve Diyarbakır'da bir araya gelinecektir. Bütün İslam ümmetinin Kudüs'ün fethi konusunda Selahattin Eyyubi'ye bir minnet borcu vardır" şeklinde konuştu.

Konumasının sonunda Muhammed es-Sağir, şu ifadelere yer verdi:

Ümmetin cihadı, ilim ve alimlerle başlar. Alimler, ümmetin öncülüğünü yapmazlarsa ümmet her konuda geri kalır. Değerli kardeşlerim bugün bütün Batılı devletler hep birlikte Rusya'ya karşı Ukrayna ile birlikte savaşıyor. Bizler ise Batılı devletler kadar olamıyoruz. Gazze'de, siyonist rejime karşı kardeşlerimizle birlikte savaşmıyor, kardeşlerimize yeterince destek olamıyoruz. İnşallah Aksa Tufanı ile birlikte ümmet yeni bir Selahaddin Eyyubi'nin doğuşuna tanıklık edecektir. Gazze'deki kardeşlerimiz tüm imkansızlıklara rağmen mücadelelerine devam ediyor. İnşallah Gazze'deki direnişimiz başarıya ulaşacak ve bizden sonraki nesiller bizim yüzyılımızı 'Aksa Tufanı Yüzyılı' ve 'Afganistan Cihadı Yüzyılı olarak isimlendirecekler" (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Şırnak'ta 142 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

Mozambik'te kolera salgını kaynaklı can kayıplarında artış

Mardin’de otobüste epilepsi nöbeti geçiren yaşlı adam öldü

ABD'de on binler göçmen polisinin uygulamalarını protesto için meydanlarda

Karabük'te servis minibüsü kaza yaptı: 17 yaralı

Küba lideri Diaz-Canel'den Trump’a "gümrük vergisi" tepkisi

Orban: Ukrayna’nın Avrupa Birliği’ne (AB) katılımı birlik topraklarına savaş getirir

Umut Kervanından Ağrı’ya sosyal market, Suriye’ye yardım köprüsü

ABD'den Suudi Arabistan'a 9 milyar dolarlık Patriot satışı

Şırnak'ta trafik kazası: 5 yaralı

Kars'ta otomobil refüje çarptı: 4 yaralı

İran'da 2 ayrı patlama: 5 ölü, 14 yaralı

Feribot seferlerine fırtına engeli

Malatya'da "Dünya Esirler ile Dayanışma Günü" yürüyüşü

Mardin’de iki grup arasında silahlı kavga 1’i ağır 4 yaralı

Prof. Dr. Öztürkmen: Gelecek nesiller için toprak, su ve doğanın sürdürülebilir şekilde kullanılması gerekir

Molla Er: Kudüs, Batı Şeria ve Gazze direnişinin gücünün kaynağı şehit liderlerin bıraktıkları mirastır

Üniversitelerden çocuklara uzanan doğa ve iklim eğitimi modeli

Diyarbakır’da kayıp kadını bulmak için çalışmalar devam ediyor

Umut Kervanı’ndan lösemiyi yenen Zafer için hayırseverlere destek çağrısı

Malatya'da Diyarbakırlılar taziye evi dualarla açıldı

"Sektör Kampüste Programı" 3 yılda 22 bin öğrenciye ulaştı

Ataşehir’de 4 katlı iş yerinde yangın

İran’da bir binada patlama: 4 ölü, 10 yaralı

Batman Gazetesi 64. Yayın Yılını Gururla Kutladı

Şanlıurfa’da yağmur ve sis kazaya neden oldu: 2 yaralı

Kahramanmaraş’ta 3,7 büyüklüğünde deprem

Yoğurt tüketimi meme kanserine karşı koruyucu olabilir mi?

Siirt–Bitlis karayolunda kaya düşmesi tehlikesi

Batı Karadeniz ve Marmara denizlerinde fırtına uyarısı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Şırnak'ta 142 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

Mozambik'te kolera salgını kaynaklı can kayıplarında artış

Mardin’de otobüste epilepsi nöbeti geçiren yaşlı adam öldü

ABD'de on binler göçmen polisinin uygulamalarını protesto için meydanlarda

Karabük'te servis minibüsü kaza yaptı: 17 yaralı

Küba lideri Diaz-Canel'den Trump’a "gümrük vergisi" tepkisi

Orban: Ukrayna’nın Avrupa Birliği’ne (AB) katılımı birlik topraklarına savaş getirir