• BIST 100

    15594,65%0,33
  • DOLAR

    43,29% 0,04
  • EURO

    50,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    6778,74% 2,44
  • Ç. ALTIN

    10690,39% 0,00

Muharrem İnce: Türkiye'ye yeni bir seçenek sunuyoruz

25 Ağustos 2022, Perşembe 08:49
25 Ağustos 2022, Perşembe 08:49
Muharrem İnce: Türkiye
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Muharrem İnce: Türkiye'ye yeni bir seçenek sunuyoruz

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 'Türkiye'ye yeni bir seçenek sunuyoruz. Tertemiz, hiç kirlenmemiş bir partiyiz. İşimiz zor ama bunu başaracağız' dedi.

İzmir'in Foça ilçesi Reha Midilli Sevgi Caddesi girişinde partililerce karşılanan Muharrem İnce'ye, yönetim kurulu üyeleriyle eski Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin de eşlik etti.

Çarşıyı ziyaret eden İnce, sorunları dinleyip esnaf ile fotoğraf çektirdi. İnce, daha sonra Nihat Dirim Demokrasi ve Barış Meydanı'na kurulan seyyar kürsüde konuşma yaptı.

Konuşmasında CHP'li belediyeleri eleştiren İnce, meydandakilere 'Memnun musunuz onlardan?' diye sordu.

'Hiçbirisi olmadı'

Okullar açılmadan önce üç tarafı denizlerle kaplı Türkiye'nin sayfiye kentlerini tek tek gezeceğini belirten İnce, 'Bu arada hem bize kızanlar oluyor hem sevenler oluyor. Onlara da derdimizi anlatıyoruz. Şimdi size derdimi anlatmaya geldim. 20 yıllık bir iktidar var. 20 yıl önce iktidar olduklarında Erdoğan, Türkiye'ye şunları söylemişti; '2023'te 2 trilyon dolar gelirimiz olacak. Kişi başı milli gelir 25 bin dolar olacak, ilk 10 ekonomi arasına gireceğiz'. Hiçbirisi olmadı. Bırakın 2 trilyon doları, 750 milyar dolardayız. İlk 10 ekonomiyi bırakın, 20'deydik, 23'e geriledik. Kişi başına milli gelir 7-8 bin dolara geldi. Üstüne üstlük 8-10 milyonda sığınmacı sokaklarımızda geziyor.' dedi.

'Türkiye ekonomisi zor günler geçiriyor'

Türkiye ekonomisinin çok zor günler geçirdiğini söyleyen İnce, '70 cent'e muhtaç oldu ama vatandaşlık satmadı. İlk kez Türkiye, 400 bin dolara vatandaşlık satıyor. Diğer ülkelerde vatandaşlık veriyor ama koşullar var. Örneğin; Portekiz diyor ki sana oturma hakkı veririm ama 10 yıl vatandaşlık vermem. 'Başkent Lizbon'a gidemezsin' diyor. 'Portekizce öğreneceksin' diyor. 'Gösterdiğim yerlerde yaşayacaksın' diyor. Türkiye'de kural yok. Bas 400 bin doları, sabahleyin vatandaşlık, hemen oy kullanma hakkın da var. Türkiye'de Büyük Millet Meclisi devre dışı kalmıştır.' diye konuştu.

'Ne Cumhur ne Millet; Tek yol Memleket'

CHP'ye 42 yıl hizmet ettiğine dikkat çeken İnce, 'CHP'nin düşmanı değilim, dostuyum ama öyle kötü ellerde ki Allah aşkına şu belediyeleri görüyor musunuz? Memnun musunuz bundan? Ben değilim. Bakın, Menemen'i kaptırdılar. Urla gitti, hepsi gitti. Bu rezalete bir 'dur' dememiz lazım. Tamam hayat pahalılığı var, enflasyon çok yüksek, tamam bu iktidardan kurtulmalıyız. Bu iktidardan kurtulacağız da 13 sene Erdoğan'ın bakanlığını yapmış Babacan mı bizi kurtaracak? 'Suriyelileri göndereceğiz' diyorlar da '6'lı masa'daki Davutoğlu mu gönderecek? O getirmedi mi Suriyelileri? Nasıl olacak bu iş? Bakın onun için bu millete diyoruz ki ne cumhur ne millet, tek yol Memleket. Size yeni bir seçenek sunuyoruz.' dedi.

'Tertemiz, hiç kirlenmemiş bir partiyiz'

'Türkiye'ye yeni bir seçenek sunuyoruz. Tertemiz, hiç kirlenmemiş bir partiyiz. Arkasında müteahhitler yok. Hazine yardımı yok. Belediyeler yok. Gönüllüler ordusunun aidatları var. İşimiz zor ama bunu başaracağız.' diye açıklamalarını sonlardırdı.

DHA'nın haberine göre Muharrem İnce, meydandaki konuşmasının ardından parti otobüsüyle İzmir'in Dikili ilçesine gitmek üzere Foça'dan ayrıldı.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Aile hekimlerine yönelik "tütün tedavisi" eğitimi düzenlendi

Davos'ta iki katile kapılar kapandı

6’ncı İyilik Gemisi Sudan’a ulaştı

Kablo hırsızlığı mahalleliyi canından bezdirdi: Yüzlerce hane, aylarca internetsiz kalıyor

Bursa’da toplu ulaşıma zam: Zamlar toplu taşımayı cazip olmaktan çıkarıyor

İşgal rejimi Lübnan’ın güneyinde bir araca saldırı düzenlerdi

ABD uçak gemisi Malakka Boğazı'nı geçerek Arap Denizi'ne yöneldi

Dünyanın en uzun süren deneyi: Bir damla için 8 yıl

Çocuklarda geçmeyen öksürüğün nedeni bocavirüs olabilir

2025’te tüketici hakem heyetlerine 907 bin 515 başvuru yapıldı

Türkiye ile Gana arasında afet yönetimi iş birliği

2025 Adalet Bakanlığı sınav sonuçları açıklandı

Brent petrol 63,65 dolardan işlem görüyor

Maddi mallara yatırım 2024’te 5,6 trilyon lirayı aştı

Katar’da Eurofighter Typhoon uçakları tedarik süreci görüşüldü

Psikolog Tuncay: Kumar bağımlılığı ciddi bir toplumsal soruna dönüştü

AFAD’da çığ tehlikesine karşı koordinasyon toplantısı yapıldı

Adana'da 26 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

İLKHA'nın gündeme getirdiği tutuklu icra kâtibi tahliye edildi

Gazze'de ikinci aşama uygulanamıyor: Avrupa, koordinasyondan çekilmeyi tartışıyor

Trump’ın uçağı havada arızalandı, Washington’a geri döndü

Merkez Bsı bir şirketin faaliyet izninin iptal kararını kaldırdı

Tek katlı evde çıkan yangın korkuttu

Kapalı köy yolu açıldı, hasta zamanında hastaneye ulaştırıldı

Batman'da petrol kuyusu ve apartman yangını söndürüldü

SDAM analizi: Maduro krizi ve küresel güç dengeleri

Bayrampaşa Belediyesi’nde yolsuzluk operasyonu: 12 gözaltı

Döviz kurlarında son durum

Tüketici Hakem Heyetlerine 907 bin 515 başvuru yapıldı

Altın tüm zamanların rekorunu kırdı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Aile hekimlerine yönelik "tütün tedavisi" eğitimi düzenlendi

Davos'ta iki katile kapılar kapandı

6’ncı İyilik Gemisi Sudan’a ulaştı

Kablo hırsızlığı mahalleliyi canından bezdirdi: Yüzlerce hane, aylarca internetsiz kalıyor

Bursa’da toplu ulaşıma zam: Zamlar toplu taşımayı cazip olmaktan çıkarıyor

İşgal rejimi Lübnan’ın güneyinde bir araca saldırı düzenlerdi

ABD uçak gemisi Malakka Boğazı'nı geçerek Arap Denizi'ne yöneldi