• BIST 100

    9150,79%0,42
  • DOLAR

    38,61% 0,11
  • EURO

    43,79% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4191,50% 1,40
  • Ç. ALTIN

    6785,64% 1,89

Muharrem İnce: Türkiye'ye yeni bir seçenek sunuyoruz

GÜNDEM 25.08.2022 08:49:49 0
Muharrem İnce: Türkiye

Muharrem İnce: Türkiye'ye yeni bir seçenek sunuyoruz

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 'Türkiye'ye yeni bir seçenek sunuyoruz. Tertemiz, hiç kirlenmemiş bir partiyiz. İşimiz zor ama bunu başaracağız' dedi.

İzmir'in Foça ilçesi Reha Midilli Sevgi Caddesi girişinde partililerce karşılanan Muharrem İnce'ye, yönetim kurulu üyeleriyle eski Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin de eşlik etti.

Çarşıyı ziyaret eden İnce, sorunları dinleyip esnaf ile fotoğraf çektirdi. İnce, daha sonra Nihat Dirim Demokrasi ve Barış Meydanı'na kurulan seyyar kürsüde konuşma yaptı.

Konuşmasında CHP'li belediyeleri eleştiren İnce, meydandakilere 'Memnun musunuz onlardan?' diye sordu.

'Hiçbirisi olmadı'

Okullar açılmadan önce üç tarafı denizlerle kaplı Türkiye'nin sayfiye kentlerini tek tek gezeceğini belirten İnce, 'Bu arada hem bize kızanlar oluyor hem sevenler oluyor. Onlara da derdimizi anlatıyoruz. Şimdi size derdimi anlatmaya geldim. 20 yıllık bir iktidar var. 20 yıl önce iktidar olduklarında Erdoğan, Türkiye'ye şunları söylemişti; '2023'te 2 trilyon dolar gelirimiz olacak. Kişi başı milli gelir 25 bin dolar olacak, ilk 10 ekonomi arasına gireceğiz'. Hiçbirisi olmadı. Bırakın 2 trilyon doları, 750 milyar dolardayız. İlk 10 ekonomiyi bırakın, 20'deydik, 23'e geriledik. Kişi başına milli gelir 7-8 bin dolara geldi. Üstüne üstlük 8-10 milyonda sığınmacı sokaklarımızda geziyor.' dedi.

'Türkiye ekonomisi zor günler geçiriyor'

Türkiye ekonomisinin çok zor günler geçirdiğini söyleyen İnce, '70 cent'e muhtaç oldu ama vatandaşlık satmadı. İlk kez Türkiye, 400 bin dolara vatandaşlık satıyor. Diğer ülkelerde vatandaşlık veriyor ama koşullar var. Örneğin; Portekiz diyor ki sana oturma hakkı veririm ama 10 yıl vatandaşlık vermem. 'Başkent Lizbon'a gidemezsin' diyor. 'Portekizce öğreneceksin' diyor. 'Gösterdiğim yerlerde yaşayacaksın' diyor. Türkiye'de kural yok. Bas 400 bin doları, sabahleyin vatandaşlık, hemen oy kullanma hakkın da var. Türkiye'de Büyük Millet Meclisi devre dışı kalmıştır.' diye konuştu.

'Ne Cumhur ne Millet; Tek yol Memleket'

CHP'ye 42 yıl hizmet ettiğine dikkat çeken İnce, 'CHP'nin düşmanı değilim, dostuyum ama öyle kötü ellerde ki Allah aşkına şu belediyeleri görüyor musunuz? Memnun musunuz bundan? Ben değilim. Bakın, Menemen'i kaptırdılar. Urla gitti, hepsi gitti. Bu rezalete bir 'dur' dememiz lazım. Tamam hayat pahalılığı var, enflasyon çok yüksek, tamam bu iktidardan kurtulmalıyız. Bu iktidardan kurtulacağız da 13 sene Erdoğan'ın bakanlığını yapmış Babacan mı bizi kurtaracak? 'Suriyelileri göndereceğiz' diyorlar da '6'lı masa'daki Davutoğlu mu gönderecek? O getirmedi mi Suriyelileri? Nasıl olacak bu iş? Bakın onun için bu millete diyoruz ki ne cumhur ne millet, tek yol Memleket. Size yeni bir seçenek sunuyoruz.' dedi.

'Tertemiz, hiç kirlenmemiş bir partiyiz'

'Türkiye'ye yeni bir seçenek sunuyoruz. Tertemiz, hiç kirlenmemiş bir partiyiz. Arkasında müteahhitler yok. Hazine yardımı yok. Belediyeler yok. Gönüllüler ordusunun aidatları var. İşimiz zor ama bunu başaracağız.' diye açıklamalarını sonlardırdı.

DHA'nın haberine göre Muharrem İnce, meydandaki konuşmasının ardından parti otobüsüyle İzmir'in Dikili ilçesine gitmek üzere Foça'dan ayrıldı.

Umman: ABD ile Ensarullah arasında Kızıldeniz'de ateşkes sağlandı

Türkiye'den işgalci rejimin bölgedeki saldırılarına tepki

UNRWA Komiseri Lazzarini'den işgalci rejimin yardım dağıtım planlarına tepki

Hindistan'da yağış ve fırtınalar nedeniyle 14 kişi öldü

Güvenli taşıt değil, güvenli sürücü önemli

Teknofest şampiyonları Vali Yavuz'u ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile bir araya geldi

Yazar Dr. Turan: Kudüs, bir cihan hâkimiyeti simgesidir

Malatya'da LGS öğrencilerine motivasyon semineri verildi

Malatya'da TOKİ beton santralleri istişare toplantısı yapıldı

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile Putin görüştü

Mardin’de “Mera Islah Projeleri” sayesinde 85 bin hayvanın ihtiyacı karşılanacak

Battalgazi Belediye Başkanı Taşkın: Rezerv alanlar hızla yükseliyor

Bingöl'de kardeşini kasten öldürmek suçundan aranan şahıs yakalandı

Doğal ihtiyaçlar zamanında karşılanmalı

Ağrı'dan 175 hacı adayı kutsal topraklara uğurlandı

HÜDA PAR heyetinden Bingöl Dörtyol esnafına ziyaret

Umut Kervanı kurban organizasyonuyla Gazze'ye umut olacak

Merz, Almanya'nın yeni başbakanı oldu

ABD-işgal rejimi Yemen'e hava saldırıları düzenledi

Yapıcıoğlu: Çifte vatandaş siyonistlerin yargılanmasına yönelik kanun teklifimizdeki öneriler 10. Yargı Paketine ilave yapılabilir

Zirai dondan etkilenen kayısı ağaçları odun fiyatına satılıyor

Van YYÜ’de ‘Filistin Günleri’ düzenleniyor

Mahallemiz tertemiz kampanyasının ikinci durağı Petrolkent mahallesiydi

Mersin’de uyuşturucu operasyonu: 2 zehir satıcısı yakalandı

Batman Valisi Canalp: Uyuşturucuyla mücadelede 4 ayda 100 tutuklama gerçekleştirildi

Piyasadaki taklit ve hileli gıda ürünü sayısı bin 418'e yükseldi

İşgalcilerin saldırısına uğrayan "Vicdan Gemisi" için basın toplantısı düzenlendi

Cizre beş yıl sonra Fıstıkçılığın merkezi olacak

Sürücüler Dikkat! Eski tip ehliyet yenileme süresi 31 Temmuz’da doluyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ